KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Ibu Kucing Adopt Anak Rakun Macam Anak Sendiri

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, April 14, 2012

Ibu Kucing Adopt Anak Rakun Macam Anak Sendiri

Posted by Papa Hero | Saturday, April 14, 2012 | Category: , , |

10 month old mama cat J.J. fell in love with a rescue baby raccoon when they were placed together at the shelter on Monday, April 2. A mother’s instinct kicked in, J.J. adopted the orphan raccoon immediately after they met and started nursing and cleaning it as if it was her own.

J.J. arrived at the shelter in Jonesboro, Arkansas with two of her own kittens. On the very same day, an Animal Control officer rescued a 2 week old baby raccoon, but he had trouble feeding it, so the officer decided to place it next to the mama cat, hoping she would accept the little one. It was love at first sight for both rescues.
“We were having to feed him around the clock every two hours and had to clean him up, now the momma cat does everything,” said Larry Rogers, supervisor at Animal Control.




J.J. nursing her own kittens and cuddling and taking care of the orphan raccoon as if it’s her own.



Terjemahan Bahasa Melayu :

J.J, si ibu kucing yang berusia 10 bulan telah mengganggap kehadiran seekor anak rakun yang baru diselamatkan sebagai anak sendiri selepas mereka ditempatkan bersama di sebuah pusat perlindungan haiwan pada 2 April lepas...Dengan sifat keibuan yang menebal, J.J menerima anak rakun yang tidak beribu itu dengan sepenuh hati selepas mereka diletakkan bersama dan J.J membersihkan anak-anak rakun tersebut seperti anak sendiri..

J.J ditempatkan di pusat perlindungan haiwan di Jonesboro, Arkansas bersama-sama dengan 2 ekor anak kandungnya yang masih bayi...Untuk dijadikan cerita, pada hari yang sama J.J dimasukkan ke sini, Unit Kawalan Haiwan telah menyelamatkan seekor anak rakun yang baru berusia 2 minggu, tetapi para penyelamat mempunyai masalah untuk menyusukan anak rakun tersebut pada mulanya...Oleh kerana kesukaran itu, para penyelamat mencuba kaedah lain dengan meletakkan anak rakun tersebut di sebelah J.J...

"Kami mempunyai masalah ketika menyusukan anak rakun tersebut di mana ia terpaksa dilakukan setiap 2 jam dan perlu dibersihkan selalu, tetapi kini ibu kucing ini telah melakukan kesemuanya.." ujar Larry Rogers, seorang penyelia di Unit Kawalan Haiwan....


Kini, J.J melayani anak rakun tersebut sama seperti kedua anak kandungnya

Sumber artikel : Lovemeow.com

Nota PH :
Bertuah sungguh anak rakun tu kerana telah diselamatkan oleh skuad penyelamat...Bayangkanlah, anak rakun yang sebesar tapak tangan tu pun mereka sanggup berusaha dengan bersungguh-sungguh mencari idea untuk diselamatkan....Kalaulah skuad sebegini ada di Malaysia,,,,,,

Enhanced by Zemanta

Comments
5 Comments

Currently have 5 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. kiut betul la..ada jugak pernoh tengok klip ideo ngan anak arnab.. :)

  2. walau takde akal yg sempurna tp tetap ada hati yg penyanyang.. teringat anak ayam katik saya dulu yg membesar dgn kucing dlm rumah. Kucing2 sy terima seadaanya anak ayam katik yatim piatu yg entah mana dtgnya tu.. seronok tgk bila dorang makan & tido sekali. Masalahnya ayam katik tu lak jd krisis identiti. dia rasa dia kucing & takut dgn ayam

  3. JJ...nampak macam tinny...nanti tinny da besar mesti macam JJ... :)

    JJ jadi ibu angkat yang baik kayy...

    jemput ke blog kucing saya jugak...

    http://cumelkutayang.blogspot.com/ :)

  4. Sifat keibuan dan penyayang JJ siibu kucing, semuanya lumrah ciptaan ALLAH. Untuk menjadi iktibar supaya manusia berfikir.
    p.s Dipusat perlindungan haiwan Jonesboro, Arkansas,tak sediakan makanan untuk diberi makan semua binatang2 itu ke??


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails