KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Dua Insan Bercinta

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, February 1, 2011

Dua Insan Bercinta

Posted by Papa Hero | Tuesday, February 1, 2011 | Category: , , , , |

Hmmm...Inilah namanya lebih sudu dari kuah, lebih kerusi dari meja...camner Angah nak makan tu..? heheh...Biasala budak2 ni...entah2 kita dulu masa kecik lagi teruk dari mereka... kan? kan?...Terlompat sana terlompat sini...orang Kedah kata macam beruk mak yeh...ha ha ha ....ok la tu...beruk pun makhluk Tuhan juga....Kita jer prejudge kat beruk...ada keistimewaan beruk yang tak ada pada manusia...


Dua hari lepas selepas bertemu dengan seorang kawan di sebuah restoran, tiba-tiba datang seekor mak kucing yang gemuk...jinak sangat2...Bunting rupanya..alahai kesian betul PH tengok dia...Dia datang kat PH terus baring kat jaket kulit PH..nak angkat pun serba salah....


Bunyi suaranya manjanya kuat sangat...mintak diurut la tu...


Suka betul dia kat jaket kulit PH tu...


Lepas tu dia beralih tempat nak baring kat riba plak...Last2 PH geram PH amik jer gambar kenangan dengan ibu meow ni....


Bila letak jer kat atas kerusi, dia naik ke atas meja plak...adehhh...perilaku PH dan ibu meow ni diperhatikan oleh orang awam yang sedang bersantai2 di restoran itu...ada yang senyum sinis, ada yang senyum perli...Tapi, PH tak kisah pun...makin dia senyum makin PH buat mengada-ngada dengan ibu meow tu...


Ibu meow ni memang tak bagi PH balik...PH amik jaket jer dia cakar...PH amik jaket jer dia cakar...Dia cakar jer PH amik jaket....


Masa dalam perjalanan menuju ke kereta, ibu meow ni terus ikut PH..aduhai serba salah plak dibuatnya...


Akhirnya, PH tinggalkan juga ibu meow ni kat restoran tu...lagipun kat situ memang banyak makanan...cuma, PH tawakal jer supaya anak2 meow ni ada orang yang bela satu hari nanti....


Sampai jer kat umah, mamat kenit 2 ekor ni sedang bergumpal sampai bergegar sliding door kaca rumah...adeehhh..bertuah betul...


Hero penat melayan Si Comel sampai tak larat nak bangun dah...ha ha ha


Terpaksa Iyo tadahkan muka dia kat Si Comel..adeehhh...kelakar giler...


Rupa2nya, di sebalik baringan Hero, dia mengumpul tenaga rupanya...terus dia bangun macam Ultraman..


Apalagi, Si Comel ni memang pantang dicabar....


Ultraman tumbang semula...adehh lagi sekali...ha ha ha ....


Beginilah gelagat mereka sebelum PH masuk gedebus tido...


P/S :
Semoga kita kan jadi seperti dua insan bercinta....( Lagu Ella )

Suka dan sayu PH tengok kedua ikan keli ni....Pertama kali tengok ikan bercinta....



Baru2 ni, ramai di kalangan pencinta2 haiwan telah kehilangan si comel yang disayangi....especially Kak Umi-e, Kak Sunyi, GT Hans, Adem dan ada lagi yang nama2 Fan KMFC yang PH tak sebut di sini...tabahkan hati dan teruskanlah hidup macam biasa....memang sedih sangat kalau kucing kesayangan kita mati...PH pun tak tahulah macamana nanti ....kalau kehilangan Hero... huk huk
Enhanced by Zemanta

Comments
4 Comments

Currently have 4 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. sitecit 2 dh cm upe comey lar.. kucg ila.. rntai dye cute.. dye mmg sgt2 kiut..

    psl ibu meow yg kt restorn 2 kn PH, dye nk suyh PH slmtkn ank dye kot.. x sggup ank dye hidup cm dye.. sedeyh tgk mke dye..

    ila dh rse khlgn kucg tersyg.. PH nk tgk dye x?? meyh ke link ila..

    http://vanillasynus.blogspot.com/2010/11/comey-si-tomey.html

  2. Gemok betul kucing betina..geram pulak nak peluk2!

    New Entry "[Ailurophile]Kenapa Dengan Suki?"

  3. tu la kan... kite ni mmg cepat kesian...sbb kita tau mcm mane idup stray cats ni...
    tapi kalo kite nk bwk balik kucing tu...kite pn xmampu nk jaga... pernah amik anak kucing kt tepi jln.... kesian sgt... but dah xde... RIP...

    saiffah.blogspot.com

  4. aritu kat area klang tgh tunggu repair kete, sy g kedai enfon dgn bf sekali..keluar je kedai tu, de kucen follow..so, singgah kedai makan beli nasik dengan ayam kasi dia makan..licin..tp xtau nasib dia lepas tu..da la comel,manja,bunting lagi..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails