KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Si Comel Jalanan dan Blackwood Kibbles

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, February 22, 2011

Si Comel Jalanan dan Blackwood Kibbles

Posted by Papa Hero | Tuesday, February 22, 2011 | Category: , , , |

Petang tadi masa tengah bersantai-santai kat sebuah restoran mamak, ada seekor ibu kucing oren sedang sarat mengandung duduk di celah-celah kaki seorang lelaki yang sedang minum...tiba-tiba PH teringat pulak makanan Blackwood kat dalam kereta...Terus PH ambil dan bagi kat dia....Kesian, pertama kali makan sedap agaknya...


Kucing kalau dah beranak mesti kurus cengkung...tengok dari bentuk wajah memang si oren ni tak cukup makan....Dia nampak gemuk sebab bunting...


Pertama kali makan kibbles agaknya....kotor kaki dia...kepala ada kesan-kesan hitam...mungkin kesan tidur kat bawah enjin kereta...Tapi PH heran, tak sampai 5 minit banyak betul semut menghurungi Blackwood ni..banyak gula ke...?


Lepas Si Oren ni kenyang,  datang plak si tompok taik unta ni...sian dia...menggigil masa makan tu...mata terbelalak....sedap sangat la tu...


Lepas si tompok taik unta tu lari entah kenapa, si gendut ni ni plak datang...comel betul muka dia...badan kotor, bau busuk...sian PH tengokkan derang ni.....tapi, hati PH gembira dapat sumbangkan sesuatu kepada mereka walaupun mereka busuk...ha ha ha 


Ni lah keadaannya bila kucing jalanan belasah Blackwood....


Comel sangat2...tak pernah PH tengok kucing jalanan posing macam ni...selalunya monyok jer....tapi yang ni nampak riang ria....tompoknya macam kucing Si Comel PH jer kan...?


Ni posing dia satu lagi...
"Oh...!!! Bangganya aku hari ni dapat bedal Blackwood...Kompom lepas ni berak aku tak bau...he he he ...!!!"


P/S :
Entri ni bukan untuk bermegah-megah bagi kucing jalanan makan..PH nak kalian semua ringankan tangan membantu makhluk2 comel ni....itupun kalau sudi...kalau tak dapat tolong banyak, tolong sikit pun jadi la...Memberi haiwan makan adalah salah satu dari kunci rezeki....

Comments
18 Comments

Currently have 18 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. betul. Tolong seberapa yang mampu.

  2. btul..kesian tggok kucing yg lapar

  3. hahahaha.. terkangkang die lepas mkn BW..
    sedap sgt la tuh!

    tp kan PH, mmg makanan kucing memang cept semut dtg la..
    huhu..
    sy pakai friskies & jenama murah untuk stray cats..
    cept giler semut dtg
    terer betol semut ni

  4. 2 malam lepas tgh makan kat kedai, ada kuceng mengendeng..
    lepas makan g kedai sebelah bli wetfood..
    tengok2 dia da ilang..
    adoiyai.. terkilan..

  5. betul tu...kalau nak bwk balik semua haiwan terbiar ni mmg kita tak mampu, sekurang-kurangnya kalau dpt bg makan rasa puas hati :)

  6. mulianya
    keep on going bro!

  7. Sentiasa bawa makanan sicumil...

  8. selalu bagi juga makan apa yg saya makan kalau jumpa si comel jalanan.. kadang2 ada yang demand.. tak nak makan

  9. kesian tengok kucing lapar :'(

  10. papa hero,

    ape kata masuk rancangan sejuta impian tu? bleh mintak bukak satu tempat perlindungan untuk haiwan2 terbiar ni...

  11. btol... kesian tgok kucing jalanan.. lg2 yg kurus2... kene bantu dorg...

  12. cipee mmg spare cat food dalam kete, rs puas dapat sedekah food kat kucing2 atau anjing2 jalanan..walaupun ada mata2 yang mcm pelik..tp lantaklah..mereka juga makhluk ALLAH.marilah kita bersama-sama simpan food miow/dogie dlm kete..(kempen ni)

  13. Ada sapa2 yg tau x, kat mana nak beli makanan kucing secara bundle atau byk especially jenama Prodiet sbb kucing2 sy sgt suka jenama ni.

  14. slalu mel buat gitu gak... lau makan kat kedai ternampak kucing jalanan...bagi dorang makan sebahagian makanan yg ada kat pinggan... at least dorang kenyang time tu... nak bawa balik kat umah dah byk kucing...

  15. tergelak tgk gmbr kucing yg last tu posing...mmg btul kata PH...jarang kucing jalanan posing cam tu...agknya dh kenyang sgt lah tu...hehehe...

    saya pun suka gak bgi kucing jalanan mkn klau trjmpa...sbb kesiang sgt kat diorg...huhu..

  16. kasi mkn bw berak tak bau ek?

  17. dlm bnyk2 cter yg PH tulis ne n yg tlarat sy bca blh bt sy ngis smahu2nye n ada jgk yg bt sy tgelak besar cm cter PH bg kucing tbiar mkn... thniah utk PH n fmly...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails