KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Di Sebalik Misai Iyo.....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, June 17, 2011

Di Sebalik Misai Iyo.....

Posted by Papa Hero | Friday, June 17, 2011 | Category: , , |

Alhamdulillah...Akhirnya dapat juga PH tengok blog ni lagi lagi...Dah berhari-hari tak dapat 'access'...Menurut sumber yang amat dipercayai, akaun blogger PH telah di'hijacked'....nantilah PH cerita..Orang kalau dengki, memang takkan selamat dunia dan akhirat..Hidup mereka akan diselubungi misteri....Silap-silap kena panah petir...adehhh...hehehehe...

Dua hari lepas ketika PH sedang menanggung ammarah yang teramat sangat akibat blog kena 'removed', Allah telah menemukan PH dengan seekor kucing jalanan yang terbaring di tengah-tengah laluan masuk kedai minum Pak Abu ni...Dengan serta merta, ammarah tu hilang...Subhanallah...Mana taknya, PH tergelak masa tengah snap gambar si comel jalanan ni....Tidur tak ingat dunia....Sekali-sekala PH nampak kaki depan dan belakangnya bergerak-gerak...

Photobucket

Mengigau la tu...Entah apa yang dia mimpikan agaknya tu....Lama juga PH bertinggung kat si comel ni...Dia langsung tak peduli apa yang berlaku di sekitarnya...Brader yang tengah minum kat meja tu pun tersenyum tengok si comel tu...PH memang selalu jumpa mamat sekor ni...Cer KLIK SINI

Photobucket


Yang bestnyer, tidur sampai juling-juling biji mata...


PH pernah kata, tidur adalah saat yang paling berharga bagi seseekor kucing jalanan...Bukan senang nak tidur dengan nyenyak di luar sana...Cuba kalau kita tidur kat tepi kaki lima, macamana rasanya...? EEeewwwww...!!! Nyamuk banyak, busuk dan kotor...Memang la kita rasa begitu sebab kita ada akal nak membezakan di antara yang mana baik dan buruk...Kalau kita hilang akal macam orang gila, tidur kat dalam longkang pun jadi best...Betul tak...? Jangan cakap betul sebab anda tak pernah gila lagi...hehehehe

Photobucket

Kadang-kadang mereka bertafakur pun kita tak perasan....Ramai orang memandang tanpa melihat...Ramai orang mendengar tapi bisu...Walhal mereka bukannya tak tahu...Kesemuanya benda-benda yang ada si sekeliling kita sentiasa memuji-muji kebesaran Ilahi termasuklah 'handphone' yang kita pakai...Janganlah terkejut pulak yer...Kunci untuk mendapatkan jawapan kenapa PH berkata begitu ialah berfikir dengan cara yang paling dalam...Tiada jawapan yang salah...

Photobucket

Si jantan ni walaupun hidup merayap di merata-rata tempat, sampai satu masa mereka akan duduk diam seperti bertafakur...Sebenarnya mereka tak tidur ...Mereka juga ada cara untuk melepaskan stress...

Photobucket

Kucing pun mempunyai meditasinya sendiri....Masa PH usap kepalanya, dia memandang ke arah PH tetapi dengan mata yang tertutup dan mulutnya terbuka sedikit lalu mengeluarkan ngiauan yang amat halus....Entah apa agaknya yang dia nak kata tu...Muka brutal tapi suara tiba-tiba pulak macam pondan...Wallahualam...

Photobucket

Di sebalik misai Iyo ni, sebenarnya ada anda semua....Andalah yang membuatkan PH lebih bersemangat untuk menulis blog...Kalau anda takde, tak mungkin kita dapat lihat misai Iyo dari jarak yang paling dekat...hehehehe...Jangan pula ditanya macamana PH dapat angle gambar ni...Malu arr nak cerita...hahahaha..Adeehhh...

Photobucket

P/S :
Kesian kat orang gila...tak ada orang nak peduli mereka...Apa relevannya ayat ini dengan kehidupan kita...? Learn From Other Mistake and Learn From Other Success...Segala yang berlaku di sekeliling kita semuanya berkait rapat...Oleh itu, jangan lari dari mengambil tanggungjawab ( rasa macam lari topik jer ni...Adehhh )

Comments
3 Comments

Currently have 3 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. hmm..orang yang x boleh tengok orang lain senang.camtu lah

  2. si jantan itam putih tu sama mcm kucing nenek sy.. namanya TUNGGAL.. tapi dah lari dr umah, dok umah jiran sbb nenek slalu gi KL.. majuk la tu.. hoho..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails