KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Terjumpa Kucing Mirip Arwah Si Comel

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, June 18, 2011

Terjumpa Kucing Mirip Arwah Si Comel

Posted by Papa Hero | Saturday, June 18, 2011 | Category: , , , |

Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera...

Baru-baru ada PH siarkan foto-foto di Fan Page Kakimotong  di Facebook mengenai seekor anak kucing yang rupanya mirip arwah Comel yang telah pergi...Lokasinya ketika PH jumpa anak kucing tu di Taman Bukit Cheras...Tapi sayangnya ketika PH jumpa dia, PH ada hal pula ketika itu...PH siap bagitau kat dia " Dah habis nanti ayah datang amik kau kat sini...Tunggu tau...huh..." sambil mencubit pipinya yang gebu tu...hehehe..

Photobucket

Memang PH tak nafikan, agak sukar PH nak lupakan Si Comel tu....MH pun sampai sekarang rindu kat dia...Masa PH cerita kat MH yang PH terjumpa anak kucing ni, MH sedih sangat...Dia kata kalau boleh bawaklah kucing tu balik...Kalau orang kata kami ni mengada-ngada ke, apa ke, ikut suka hatilah...Memang lumrah mulut manusia tak boleh nak tutup...Jadi, nak kata apa, katalah...kami memang sayangkan kucing dan haiwan-haiwan yang lain...Nak buat macamana...?

Tapi, lepas urusan PH selesai PH tak jumpa pulak kucing ni...Puas PH cari tapi tak jumpa...PH cadang akan repeat balik nak carik dia kat sana...Nak kidnap dia bawak balik rumah...hu hu hu

Photobucket

Inilah wajah kesayangan PH iaitu arwah Si Comel...Cerita penuhnya ada di sini ( KLIK SINI )

Photobucket

P/S :
Kadang-kadang, kenangan masa kita dengan mereka yang masih hidup tak dapat di'erased' langsung...tak kiralah samada yang pergi tu adalah ibubapa kita, kawan-kawan kita atau haiwan peliharaan kita...

Kepada orang yang pedajal blog kakimotong tu, engineer Google dari Rusia tu beritahu PH kalau sekiranya jadi lagi perkara macam ni kat PH, just bagitahu kat dia...Tahulah apa dia nak buat nanti...


Menurut sumber, dia dah detect siapa yang punya angkara ni tapi dah menjadi protokol tugasnya perlu menyimpan rahsia...Orangnya buat blog konsep yang sama dan benda yang sama yang PH buat....PH cuma boleh syak, tapi...hmmm...biar je lah....

Photobucket

Kalau berani, buat la lagi... :)

Comments
11 Comments

Currently have 11 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. ade tak PH pasang Malwarebytes? <--- anti malware nie antara yg terbaik... kekadang hacker ni dia attack IP kita... the sekat kita daripada access websites yg kita nak access... mula2 kita ingat ia hanya masalah biasa... tapi sebenarnya ada hackers yang lakukan serangan ke atas ip kita...

  2. nak buat blog yang tema sama pun tak kisah la.. yg nak dengki tu apasal? kan elok sama2 perjuangan nasib haiwan terbiar.

  3. betul2...bukan ngade2...mmg lumrah kalo kite dah attch dengan kucing ni....:)

  4. hope klon comel tu dpt dijumpai..

    http://hassida-tiramisu.blogspot.com

  5. insyaallah akan berjumpa dgn yg dihajati... saya pun mcm tu jgk... akan mencari yang sama mcm kucin saya yang dah x ada.. walaupun x sama, sekurang-kurangnya boleh jgk mengubat rindu dihati...

  6. saya amat memahami perasaan saudara, sy sendiri masih meratapi pemergian kucing-kucing saya walaupun ada di antaranya yg sudah pergi melebihi 8 tahun... hanya org seperti kita yg memahami kita-kita ni...

  7. memang tolol org yg mendengki PH, piang tul org tu. pada pendapat sy kalau PH nak cari balik kucng tu mmg tak akn jumpa sbb selalunya kalu dah mirip or serupa kucing ini pon akan mengalami nasib yg sama. Wallahualam...ini berdsasarkan pengalaman saya.

  8. Saya doakan Ph dpt perganti comel bila tiba masanye..
    nnt Saya perminat setia hero pertama kali nmpk video tentang nasib hero Saya sedih kenapa masa ade manusia kejam sanggup
    Membunuh binatang2 yg tak berdosa seperti kejadian membunuh anjing liar di batu pahat...sedangkan anjing tu tak ganggu siapa2 pun, dimana letaknye moral kita sebagai manusia
    Rintihan binatang tk kita hiraukan tapi Saya percaya Allah s.w.t maha adil setiap perbuatan kita yg jahat akan dapat balasanye berlipat kali ganda...beringat2 la kita sebelum kita membunuh atau seksa bintang2 yg tk berdosa yg tk punyi akal permikiran seperti kita..manusia..

  9. tringat pd kucing2 sy yg dh lame menghilang http://takmungkinbenar.blogspot.com

  10. Slm...br arini sy membc MASTIKA, dgn berpandukan MASTIKA juga sy dpt mencari blog ini...sedih juga bila terbaca kucing boboy dr hidup terbuang ade juga hamba ALLAH yg mahu membela nye hingga ke hujung nyawa...sy dan suami adalah salah seorang juga yg pencinta serta membela kucing dr seekor sampai la ke 5 ekor termasuk la 3 ekor yg hidup menumpang makan...semoga ALLAH murahkan rezeki bagi org yg mempunyai sifat penyayang kpd smua umat termasuk la kpd haiwan peliharaan nye..Amin..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails