KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Semakin Hari, Semakin Sayang....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, December 9, 2010

Semakin Hari, Semakin Sayang....

Posted by Papa Hero | Thursday, December 9, 2010 | Category: , , , , , |

Semakin hari semakin sayang ke...? Heheh...semakin hari Iyo makin sayang kat Papa ke...? Betul ke ni...? nape Iyo berak kat dapur semalam...? Babab muntut nak ke...? Owh...semalam Iyo tak boleh tahan nak terberak yer..Tak leh nak gi bilik air laju-laju...takper2...Papa dan Mama ada....kitorang dah lali dah...heheh


Si Comel ni kurang kasih sayang...Tak tahula macamana rupa ibu dia...


Kesian dia...tak dapat nak merasa susu ibunya sendiri, apatah lagi kasih sayang...


Selama tinggal di rumah PH, Si Comel ni menumpang kasih kat abang Iyo...



Tak tahula kenapa muka Iyo jadi macam ni...geli la tu Si Comel jilat telinganya...


dan Si Comel menumpang kasih kat Abang Tam The Brother Love....


Apa2pun, Hero tetap steady....


Mengatasi segala masalah dengan caranya sendiri...kalau tak dapat diatasi masalah tu, dia rela menanggungnya sendiri...dia tak nak papa dan mama susah hati...


Sekarang ni Iyo dah jarang cium2 Mak Tam...Mak Tam selalu merayap....Iyo marah agaknya....


Mak Tam merayap bukan cari boipren...dia cuma nak menikmati saat-saat indah ketika hidup sebelum dia pergi buat selama-lamanya...Dia juga tahu yang dia akan pergi suatu hari nanti...Macam tu juga dengan kehidupan kita....Nikmatilah hidup kita....jangan asyik bersedih memikirkan masalah...Masalah bukan untuk difikir, tetapi untuk diselesaikan...


Haiwan juga ada memikirkan masa depan mereka...tetapi dengan cara mereka...cuma kita jer yang tak perasan...Kalau tak, kucing takkan mencari makan bila dia lapar..sebab dia tahu, kalau dia tak makan, dia akan mati...sebab tu la di kedai2 makanan kucing-kucing jalanan ni mintak makan kat kita..Sebab apa...?Sebab dia nak bagi anak2 dia susu badan banyak....


Oleh itu, jom kita senyum dan gelak walaupun ada masalah...
kalau kita gelak, 'meta' brain' kita akan berfungsi dengan baik dan dapatlah kita berfikir positif dan menyelesaikan masalah dengan cara yang terbaekk....!!


P/S :
Sentiasa cuba berfikiran positif setiap hari....
Senyum dan Ketawalah selalu yer.... 
Enhanced by Zemanta

Comments
6 Comments

Currently have 6 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. mcm momot je,,hehehe,,cumel <333

  2. nasib la iyo ngn paktam cool..
    leh menerima si comel seadanya..
    :)

  3. so sweet la gmbr iyo ngan si comel tu, abg iyo sgt penyayang

    cyg iyo!

  4. huhu...iyo tak sempat nak pi toilet laa tuh...Bubuye pernah sekali kami terlupa nk bukak pintu bilik air..mujur dia berak bebetul depan pintu bilik air..adei....isk..iyo nie bukan dia sengaja tuh..tak sempat laa tuh


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails