KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Welkem Chiko And Bobby....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, December 15, 2010

Welkem Chiko And Bobby....

Posted by Papa Hero | Wednesday, December 15, 2010 | Category: , , |

Persekitaran sebegini dah sinonim di Malaysia dan barangkali asing di luar negara....Entah ler..susah nak cakap...makin hari, makin banyak kucing dibuang...yang kesiannya macam si kecik ni...kurus kering badan dia...PH boleh rasa ketajaman tulang belakangnya sebab kurus sangat...


Hai semua...Nama saya Chiko..
MH tengah lap taik mata Chiko...Ni gambar curik...jangan mara yer darling....tengok gambar kat belakang tu..sampah sebeban main longgok macam tu jer kat tepi pokok...apa punya attitude laaa...kalau kat Singapore dah lama kena kaw2 da ni...silap-silap tak boleh tidur dibuatnya...heheh...


Ikan goreng abis, ayam goreng abis...entah apa yg ada kat mamak ni pun tak tahulah...mentang-mentang la laku...so, bagi je la peha ayamku yang masih kembung isinya....tapi masa nak snap gambar da tinggal tulang...mak aihh...laju betul Chiko ni makan....Terkejut Mak..!!!


Terpejam-pejam mata Chiko ni....ayu gitu...segan lak nak check jantan ke betina...orang ramai giler...


Dah letak ayam tu kat tisu, tapi dia kalih pulak...


Mungkin takut nanti jadi macam Si Bobby ni...tisu melekat kat gigi...heheh..PH saje je letak nama Bobby tu, supaya boleh ingat dia sampai bila-bila...kalau satu hari nanti PH jumpa dia lagi, boleh update kisah dia...


Masa ni Chiko dah tak ingat dunia dah....berbunyi-bunyi dia makan...


Konon-konon, masa PH snap gambar dia, kira mengganggu konsentrasi la tu...terus paling muka ke belakang...alahai siannyer....


Ni pun salah seekor kucing kantin kat tempat kerja PH...dia ni kucing yang paling samseng sebab telur dia yang paling besar...tapi kalau dengan kucing betina manja la plak....lempang kang baru tau...ngade betul...heheh


P/S :
Sehari dua ni tak PH update blog sebab nak rehat...time nak hujung tahun ni kerja banyak plak...hu hu hu

Enhanced by Zemanta

Comments
6 Comments

Currently have 6 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. comelnya!! bwak balik tak PH? baru2 ni ada kucing baru beranak kat umah sye.. ade 3 eko.. nmenye.. chika, chiko, n chiki~ hehe~ 3-3 jantan.. tapi bantai name betina hehe~ comel gyler~~

    KETAM CINA DAN KETAM MELAYU.. AIK? KETAM PUN ADA BANGSA KA??

  2. salam..sentiasa standby friskies or whiskes or yg plus minus dlm h/bag. bila nampak mereka mintak makan, kak ct terus kasik aje...kesiankan mereka.

  3. Rhea_Amaryllis says:

    PH, sesungguhnya awak ni memang insan terpilih. Allah kurniakan awak seorang isteri yang SEJIWA dengan awak. Penyayang terhadap haiwan. Kalian berdua pasangan hebat yang menjadi pelindung kepada kucing2 jalanan tersebut. Semoga permata hati anda berdua --- Along & Angah akan meyambung legasi mulia ini. Hanya Allah saja yang boleh membalas budi anda sekeluarga.....;__;


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails