KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Eckie Oh Eckie..!!! heheh

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, March 4, 2011

Eckie Oh Eckie..!!! heheh

Posted by Papa Hero | Friday, March 4, 2011 | Category: , , , , |

Kemaskini cerita mengenai Eckie..Alhamdulillah...keadaannya kian pulih...Kuat betul dia makan...MH yang jaga dia tatkala PH keluar bekerja...Kaki belakangnya dah mula boleh bergerak...kadang-kadang ada juga dia kuatkan semangat untuk berjalan....PH rasa, tiada sarafnya yang rosak kerana ekor dan kakinya boleh bergerak sendiri...Nak buang air pun macam biasa...Bila nak buang air, dia akan mengiau memanggil MH dan bila pintu sangkar dibuka dia terus meluru bilik air...Memang sangkarnya PH letak di dalam bilik tidur dan dekat dengan bilik air...bagaimana pun, million thanks to En Hadzwan dari Kelana Jaya Veterinary Clinic atas nasihat dan tunjuk ajar...

Saya sangat lapar


Saya baru lepas lap badan, ibu kata dah malam tak leh mandi, nanti semput


Pagi2 ibu letak saya kat karpet utk guling2.


Saya dah boleh jalan tapi masih sakit lagi...


Guling2 lagi kat luar sangkar. Saya sgt suka. bebas


Pastu ibu tangkap, suh mandi


Keringkan badan sambil tgk org jual aiskrim


Badan saya dah wangi


Kat luar sgt panas, ibu tolak sangkar saya ke dalam


Ibu letak minyak gamat kat luka kaki saya


Mintak ibu letak atas katil... hehehe


Saya di atas katil, sedang bersenang lenang


Luka saya dah kering lepas disental minyak gamat tiga hari berturut2



Luka dan sakit kaki saya dah kurang sikit.


Tilam saya dah kering, besnye tido kat tilam ni..


Nak tido, bye semua


Tiba-tiba Along dan Angah dtg kat saya dan sayang saya.


Dah..nak tido dah..tapi panas sgt kat luar, terus ibu tutup pintu dan tolak sangkar saya ke tepi, pastu abg Iyo dtg ber salam perkenalan


Abg Iyo teman saya... )


P/S :
Iyo takde chan...guli dah hilang...hu hu hu
Enhanced by Zemanta

Comments
17 Comments

Currently have 17 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. bila tgk kucing yg ni..akak teringat kucing akak yg sakit...jatuh dr bumbung..kesian..tapi umur tak panjang..dia dah mati..

  2. sekend !! muat plak si kembar tu masuk . huhuhu .

  3. Nape dgn eckie ye?sama pulak dgn si oren sy..kena gigit anjing,x boleh bgn..lps 3 hr br berselera mkn,itupun kena disuapkan..si oren sy x pndai nk mengiau kalau buang air..terus je buang kat ctu..

    almost 3wks dia dah blh angkt kepala,menjilat2 tgn..cuma kalau sy tegakkan bahu dia br blh mkn sdr..yg sy perasan bahu n bhgn kaki dia masih lemah..hrp2 cptla sembuh..huhu..sian kat oren sy..

  4. Alhamdulillah Eckie dah sehat. T/kasih yg tidak terhingga pd MH, PH sekeluarga... semuga aman bahagia dimurahkan rezeki, amin..

  5. PH!!!!!!!!!!!
    Ya Allah... nak menangis sy tengok die boleh berjalan mcm tu!
    :')

    seronoknya kalau kite boleh tgk die sembuh depan mata kan..
    terima kasih sgt2 PH & MH tlg jagakan eckie untuk sy..
    eckie dah gemuk.. sy igt msa sy mula jumpa die dulu.. kurus, xbermaya.. kesian sgt..
    tp skrg.. =)
    terima kasih skali lg PH & MH..
    semoga Allah limpahkan kurnia Nya pada PH & MH..
    semoga dimurahkan rezeki..
    amin...

  6. haritu msa dekt vet, ekor die xleh bergerak pon..
    skrg dah boleh..
    sgt2 improve
    :)

  7. Pandainye eckie nak pegi toilet panggil MH...:) Semoga eckie cepat sembuh...Amin...

  8. This comment has been removed by the author.

  9. eckie mkn byk2 ye...biar gebu-gebas..cpt2 sihat ye :)

  10. iyo dh xda can, tp iyo masih boleh polok2.....heheheh

  11. gud job MH and PH, semoga murah rezeki selalu :)

  12. m.q :macamana iyo nak polok, iyo kan takde kaki depan...tehehehe

    az / arisyAh jAhirAh / kimora: amin

    Habsahharun : dah bergebas gebus dah...

    jue : siannyer si oren awak...meh la hantar dia kat sini...he he

    bella : ph pun tak sangka dia boleh baik

    neuro : aah...ph pun muat...

    kpah : mmg sedih kalau igt balik anak bulus yg dah pergi

  13. ooo...yg nih rupenyer yg awk cite lumpuh semalam tuh ehh... hope dia cpt2 sembuh... ;)

  14. Salam PH,
    Eckie sebiji rupa dia mcm kucing sy yg baru mati.
    Dan sama juga dgn kucing jalanan yg sy bg mkn. Dia tak bole berdiri sebab mcm nak rebah. Dia mcm terumbang ambing bila berdiri. Sy pun tak pasti mungkin ke kaki dia sakit atau sbb dia takda tenaga sbb tak mkn. Tp mmg sedih tgk dia. Kalau sy nampak dia di dpn 7Eleven tu, sy akan belikan wet food dan bg dia mkn.

    Tu je yg sy mampu tlg stkt ni. Nak bawak blk rumah takut terabai pula dia nnt. Kalau sy bwk dia blk, sy kena bertanggungjwb. Betul tak? Sy doa kalau dia terseksa, lebih baik Allah amik dia. Tak sanggup tgk mcm tu.

  15. kenapa Eckie ni MH? Pe punca jadi mcm ni? Kesiannya dia tarik kaki jer.. Cekalnya hati PH & MH jaga kucing2 terbiar dan sakit ni. Saya penah cakap ngan husband, kalaulah kita ni org kaya, kita buat rumah peliharaan kucing satu. Ada kucing datang rumah kita jer, kita bela. :) tapi tak mampu nak buat sampai mcm tu. Cuma sentiasa doakan kucing2 jalanan ni dipelihara Allah. Amin amin amin.. Kesian diorang, diorang tak bersalah. Kenapa keji sgt hati manusia yang tergamak buang2 kucing ni?? Hati busuk! Semoga Eckie cepat sembuh. Amin..

  16. mcmana dgn eckie skrg ye?si oren sy masih x blh bgn,sbb duk lama dlm cage kedua belah pinggul dia melecet sbb tergesel ngn air kencing..tp kedua belah tgn n bahu dia bertambah kuat,kdg2 dia dh boleh mkn sdr kalau sy letakkan makanan dpn dia..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails