KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Si Nanie, Seekor Anak Kucing Yang Dijumpai Sangat Kelaparan

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, November 7, 2012

Si Nanie, Seekor Anak Kucing Yang Dijumpai Sangat Kelaparan

Posted by Papa Hero | Wednesday, November 7, 2012 | Category: , , |

Assalamualaikum dan Salam Pencinta Haiwan Buat Pembaca Yang Budiman...

Alhamdulillah, umur kita dipanjangkan lagi untuk bersama-sama melebarkan sayap pencinta haiwan di negara yang tercinta ini...Yalah, kalau bukan kita yang nak bela nasib mereka, siapa lagi, kan...??? Memanglah kita kena dulukan manusia yang sedang di dalam kesusahan...PH juga selalu mengingatkan di dalam blog dan Facebook Kakimotong Fan Club agar jaga hubungan sesama manusia terlebih dahulu...Tetapi antara sedar dan tidak, sebenarnya ianya adalah tanggungjawab yang perlu dipikul oleh pihak-pihak yang berdaftar ( NGO ) dan pihak berwajib untuk melaksanakan mandat yang telah diberi oleh rakyat selain dari kita melakukannya sendiri secara berseorangan....Orang yang kesusahan boleh menyatakan ketidakpuasan hati mereka, tetapi haiwan sama sekali tidak boleh...Justeru itu, hanya mereka yang mempunyai perasaan sayangkan haiwan sahaja yang boleh diharapkan untuk menjadi wakil suara yang besar buat mereka bagi membela nasib yang selalu dirundung malang...

Alkisahnya, pada dua hari Subuh yang lepas, PH sedang menunggu pesanan makanan di Restoran Jamek Maju...Lambat juga makanan nak siap walaupun tiada pelanggan yang ramai ketika itu..Mamak tu tertidur agaknya masa tengah uli roti canai tu...Tiba-tiba, ada suara ngiauan kecil di kaki PH...Bunyi ngingauan tersebut tersangatlah halus dan comel...Hmmm....Ada seekor anak kucing nak minta makanan dari PH....Dia kelihatan agak ketakutan semasa PH memegangnya...



Lihatlah muka suci dia tu...Warna Calico rupanya...Memang comel sangat...Tanpa berfikir panjang, PH pun bawa pulang ke rumah untuk dijaga buat sementara waktu...



PH pun tak tahulah kenapa...Setiap kali bila PH bawa naik kucing jalanan ke dalam kereta, mereka mesti lepak kat tempat duduk belakang tu...Tapi tak kisahlah...Kalau dia berak sekalipun PH akan cuci...Tapi jangan berak kat dalam speaker belakang sudahlah...Camner nak cuci tu...??? huhuhuhu



Di sepanjang pemanduan pulang ke rumah, si comel ni asyik merengek jer akibat kelaparan yang teramat sangat...Menggigil badan dia....PH namakannya Si Nanie...Cantik warna Calico dia tu...Walaupun menggigil lapar, dia tetap gendut...Tu yang hairan tu...hehehehe



Alhamdulillah, sampai juga Si Nanie ni ke rumah PH...Nasib baiklah stok wetfood masih ada...Jadi PH santuninya dengan hidangan yang lazat pagi tu...Wetfood Whiskas jer pon....hehehehe...Sebenarnya stok wetfood tu untuk Si Jamek Taiko, tapi takperlah...Kena dulukan kucing yang memerlukan...Si Jamek Taiko dah sental tiga paket wetfood hari tu...


Si Jamek terliur ajer walaupun air liurnya dah memang menjejeh jejeh...hahahaha....Oklah jamek, Papa bukakkan sepaket lagi wetfood untuk kamu yer...Selera macam gajah betullah kau ni...


Sayu hati bila PH tengok dia makan dengan lahap...Entah di mana ibunya agaknya...


Nah amekaw Jamek...!!! Dia jeles dengan Si Nanie la tu...PH sangat bersyukur kerana Si Jamek ni kuat makan...Sistem perkumuhannya juga adalah di tahap yang normal...Kepada kalian yang terlepas untuk mengikuti kisah pilu Si Jamek, sila KLIK SINI dan KLIK SINI

 

Nota PH :

Alhamdulillah, sehingga ke hari ini kesihatan Si Jamek dan Si Nanie berada pada tahap yang optimum...PH terpaksa kuarantin dulu Si Nanie dan Si Jamek dengan kucing-kucing PH yang lain takut dia ada virus yang boleh berjangkit....

Sesiapa yang nak adopt Si Nanie ni, sila maklumkan kepada PH yer...

Comments
5 Comments

Currently have 5 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. nak bela kucing.. tp apartment gila ni tak benarkan..

  2. jamek taiko....hahaha..
    sihat selalu ya jamek

    nanie ni cantik.. :)

  3. PH, sy minat nk adopt si nanie ni..

  4. PH, sy minat nk adopt si Nanie ni..PH leh PM sy kt fb..Nor Ady..sy tggl area tmn melawati..TQ..

  5. salam .. saya amalina . sy slalu bce blog PH dkt opis klau ade mse terluang . .hrini baru tgerak nak menaip dkt cment nie . . hmm sy bru bela anak kucing . namanya memel . umur dlm 3 bulan . now ia sakit mata . . nak bawa p klinik , tp bile search internet, sume citer yg bukan bukan keluar . bukan tmbh elok, tp tmbh teruk . . hmmm pd pendapat PH, mcm mana ye ? coz sy tak tau knp mata belah kiri memel keluar air mata dan sepet sebelah :( plz help me ...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails