KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Bintang Kejoramu Bersinar Semula....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, August 20, 2011

Bintang Kejoramu Bersinar Semula....

Posted by Papa Hero | Saturday, August 20, 2011 | Category: , , , |

Sejak dua menjak ni, Hero selalu memanjangkan lehernya....Lepas tu kepala dia berpusing-pusing 270 darjah macam radar kapal selam...Tu maknanya dia tengah dalam mode happy...Lepas tu gesel-gesel kepala kat tepi katil, kadang-kadang melese kat kaki PH ni...
Pernah sekali PH terpijak Iyo sebab dia baring kat atas lantai...kaler dia pulak sama dengan marble lantai tu...apalagi...Iyo mengamuk kejar PH...hahahaha...Sori la Iyo, papa tak sengaja laaa...Nanti papa upah murtabak kambing yer....


Tapi kadang-kadang PH kompius gak..Iyo ni macam nak usha line pun ade...Agak-agak apa yer...?


Kejap pandang kanan....


Kejap pandang kiri....hmmm


Seronok rasanya dimandikan kucing sendiri....Tu yang agaknya Iyo usha line kot....Nak mandikan papanya...


Kali ni PH nak cerita sikit...PH terjumpa seekor anak kucing di sebuah restoran Patani...kesian dia, sorang -sorang dia jalan terkedek-kedek kat restoran tu nak cari makanan...hmmm...


Lepas MH usap jer badan dia, terus dia baring macam orang pengsan...ermmm...


Dalam hati terfikir-fikir samada......


Tak payah pikir dah...hangkut ajer bawak balik....Bila tengok muka dia dalam terang, baru PH perasan rupa-rupanya kucing ni berbulu separa panjang...Kacukan Negro dengan Korea kot....


PH rasa, inilah detik permulaan Si Paris ( a.k.a Montel ) berkawan...Dia takde menyembur-nyembur...mungkin sebab dia memang peramah sejak dari dalam perut lagi kot....Si Rambo lah yang menjadi sahabat pertama Si Paris ni...Tak percaya...?


Inilah tidur Si Paris yang paling lena PH rasa...Si Rambo pun nampak macam sayang sangat kat dia...Entah lah, kadang-kadang ada sifat-sifat kucing yang PH masih tak faham sampai sekarang walaupun dah lama bela kucing...


Comelkan...???? ermmm...jangan lupa, kita tengok rupa kucing ni comel kan...? Bagaimana pula rupa Penciptanya...?? Subhanallah....


Ini memang muka carik makan...Memang seposen habis....


Kadang-kadang terfikir juga, kucing-kucing jalanan ni bukannya turun dari langit...ermmm...tak mahu citer lah hal ni yer...itu semua perkara negatif...potong stim...Yang penting, bantulah mereka setakat yang kita mampu...


P/S :
Baru beberapa Paris a.k.a Montel ni berada di rumah PH, tuk tuk tuk pm inbox PH berbunyi...Dah ada seseorang nak adopt dia since PH upload gambarnya di Facebook KMFC...Inilah kuasa Facebook yang kadangkala macam mustahil ianya terjadi...Tetapi, itulah hakikatnya...Tak lama lagi PH akan serahkan Si Paris ni kepada tuan barunya...Alhamdulillah...Sekurang-kurangnya,ada satu lagi mimpi indah yang menjengah ke dalam tidur seekor anak kucing jalanan... :)

Comments
0 Comments

Currently have 0 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails