KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Nak Tahu Apa Yang Iyo Selalu Buat Lepas Makan...? Hehehehehe

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, April 20, 2011

Nak Tahu Apa Yang Iyo Selalu Buat Lepas Makan...? Hehehehehe

Posted by Papa Hero | Wednesday, April 20, 2011 | Category: , , , , , |

Hero memang steady dan excellent....Dia boleh letakkan dirinya sama taraf dengan budak-budak tecit ni...tak tau la siapa yang ajar...kalau dia tengok si tecit tu, bulat betul mata dia...Mata hitam dia jadi besar...ha ha ha ...comel gitu...Lepas tu Hero akan senyum macam kerang busuk...Kalau si tecit tu nak lompat kat dia, cepat-cepat dia berdiri supaya si tecit tu tak sampai nak gigit muka dia...hehehehehe


Setiap kali waktu makan, semuanya makan dengan Silent Mode kecuali Si Qasey..Maklumlah, kucing jalanan tak pernah merasa makanan sedap...Makan gelojoh betul...Tapi gelojoh pun comel...Manusia jer yang tak comel bila gelojoh...


Lepas makan, Mak Tam selalu menjenguk anak-anak angkatnya...Si Galang dan Si Baby dah RIP akibat penyakit..Kedua-dua mereka memang lemah sejak lahir kecuali anak Mak Tam yang sulung ni...Kuat betul dia...Hanya dia jer anak Mak Tam yang tinggal dari 3 beradik...Tetapi, yang PH sedar, walaupun anak-anak Mak Tam telah pergi, ianya diganti dengan kucing jalanan lain yang sebaya dengan yang RIP tu...Agak pelik juga kalau nak difikirkan..Adakah ianya satu kebetulan....? Wallahualam...Si Simba, Torress ( kedua2nya oren ), Si Qasey dan Si Raka ( baru dihantar oleh saudari Jessy Lian rakan FB PH ) hanya menunggu masa untuk di'adopt'...Sementara tu, mereka menumpang susu Mak Tam...Mak Tam pun tak kisah....


Kalau nak tahu apa yang Iyo selalu buat lepas makan...?  Iyo main gimnastik dan main telur...hehehehehe


Yang Si Simba ni pulak dapat port baru dengan anak Mak Tam..


Yang hitam ni langsung tak nampak matanya...hehehehe


Rumah baru, selesa juga kata Simba...


Kesian bila PH fikirkan nasib mereka ni...Sebab tu PH rasa puas bila dapat memberi makanan dan tempat perlindungan untuk kucing-kucing terbiar...


Kedua-duanya Boy...


Mereka ni semua dah pandai berak kat pasir...Takde masalah bagi PH menjaganya...Caranya senang ajer...Bagi si tecit ni satu port lepak kat dapur atau belakang rumah..Port tu lah akan menjadi tempat makan, tempat tidur dan tempat bermain...Berdekatan dengan port tu, letakkan tray pasir...Nanti dia pandailah nak carik pasir tu bila nak berak...


Apa-apa pun, kehadiran mereka memang mewarnai hidup PH sekeluarga...


Seperti biasa, setiap gambar mesti ada videonya...Tengok ni...hehehe


P/S :
Kadang-kadang risau juga dengan si tecit yang suka tidur melintang kat tengah-tengah jalan...Takut terpijak...

Perasan tak PH dah jarang buat entri nangis2 macam yang tahun lepas punya...? Sebabnya PH yakin sifat sayangkan haiwan yang ada pada diri anda dah meningkat dan steady...
EXCELLENT UNTUK ANDA SEMUA...!!! CONGRATULATIONS...!!


Comments
10 Comments

Currently have 10 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. yang hitam tu gelap sungguh...
    malam2 boleh menyamar tu..
    comeeelll!

  2. baik mak tam tu kan...nak dia susukan anak org lain, cayang mak tam!

    cayang Iyo jugakk..

  3. kasih syg sorg pencinta haiwan x pnh mengenal batasan... ;)

  4. btolla.. maktam memang baik...others pun cute2 jugak.. kesiannya nasib anak2 maktam yg lain.. simba torres...unique sungguh nama itu..huhu

  5. iyo makin demok..geram ...rasa nk peluk....cayunk iyo...

  6. macam mne lak nak ajar kucing yak2 dalam tandas??

  7. Nak tnya, knape tak leh nk follow kat twitter?

  8. Ingat lagi masa mula2 saya baca blog ni 2 bulan lepas lepas kucing kawan serumah saya, Mumu mati sebab sakit...asyik nangis tak berhenti..kawan saya ingat saya meroyan dah...dahlah sehari sebelum tu saya nangis sepanjang hari sebab kematian mumu..~


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails