KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Photoshoot Hero ( Behind The Scene ) - Kredit Untuk Photographer Cik Ashikin

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, April 5, 2011

Photoshoot Hero ( Behind The Scene ) - Kredit Untuk Photographer Cik Ashikin

Posted by Papa Hero | Tuesday, April 5, 2011 | Category: , , , , , , , |

Pada 3 April lepas ( Ahad ), rumah PH dikunjungi oleh salah seorang dari rakan Facebook iaitu Cik Ashikin...Beliau adalah merupakan seorang jurugambar bebas...Memang dah lama temujanji dibuat tetapi atas faktor kesibukan tugas, rancangan kami terbantut..

Alhamdulillah dan terima kasih buat Cik Ashikin kerana sanggup datang dari jauh untuk membuat sessi fotografi bersama Iyo...Tak sangka beliau seorang yang happy go lucky dan peramah...Sekali pandang wajahnya seiras orang bangsa Cina...he he ...( jangan marah yer Cik Ekin kui kui kui )


Pertemuan pertama Hero dengan Cik Ashikin...Mula-mula Hero agak agresif sebab ada 'stranger' tetapi cair bila diumpan kibbles...alahai dalam hati ada taman rupanya...





Selepas setengah jam sesi suai kenal bersama Hero, barulah Cik Ashikin memulakan tugasnya...Prop yang digunakan hanyalah DIY ( Do It Yourself )..he he ...Kreatif betul Cik Ashikin ni...Memang sesuai jadi jurufoto...



PH tak sangka Iyo ni pandai posing...ha ha ha ...itupun jenuh nak mengajar dia tu...


Lepas tu sesi Hero bersama Pak Tam pula...masing-masing makan dalam 'silent mode'..Kedengaran hanyalah bunyi kamera meletup-letup yang tak berapa nak letup bunyinya sebab tak pakai flash...nanti Iyo rabun plak.....heheh...



Lepas tu giliran si tecit oren jantan ni pula....nama pun belum diberi lagi...tecit2 dah pandai posing...adehhh..Budak-budak zaman sekarang ni memang bijak-bijak...



Yang ni bukan kualiti DSLR yer...yang ni dari handphone PH jer...Masa ni si tecit oren baru lepas photoshoot...



Cik Ashikin berehat sebentar sebab sakit pinggang kot...he he ...Lepas tu sesi sembang bersama Mama Hero...cerita orang perempuan PH malas nak masuk campur...Yang PH dengar perkataan yang mereka sebut ialah Royal Canin, pasir kucing dengan Tesco...hmmm..ape la ceritanya tu...


Masa mereka tengah berbual, PH sempat menjengah ke luar rumah..Pak Tam letih lepas sesi shooting...



Cik Ashikin menyambung kembali tugasnya...Kali ni giliran Mak Tam and the family...Wah meriahnya...Mak Tam ni cool betul...



Suka PH tengok si oren ni dapat mak baru yang amat penyayang...


Iyo pun dah penat jadi model Cik Ashikin...Iyo nak jadi model Econsave plak lah...



Suasana sesi photoshoot bersama Si Kembar plak...tapi yang ni snap dari handphone PH...Yang kualiti DSLR ada di sini ( KLIK SINI )




Anak-anak Si Susie juga tak ketinggalan untuk sesi photoshoot...he he





Alhamdulillah, semuanya berkesudahan dengan lancar...


Lepas tu kami semua pergi makan tengah hari...


Cik Ashikin kata masakan kat sini sedap...Masuk ni dah 5 orang Rakan Facebook yang PH jumpa kata lauk kat sini memang sedap....


Shopping kejap di The Store Supermarket...


Apa-apapun, Cik Ashikin memang cool & steady....Kami enjoy sepanjang event hari tu walaupun hanya ada seorang tetamu yang hadir...gelak ketawa tak habis-habis sampai terasa macam ada ramai tetamu...Insyaallah photoshoot yang kedua akan menyusul....


Cik Ashikin juga ada buat freelance untuk wedding photoshoot dan banyak lagi...Ini website dan alamat email beliau untuk dihubungi :


ashikin.abdullah@gmail.com
@
http://www.ashikinabdullah.com


P/S :

Gambar Cik Ashikin yang tergelak sorang2 ni jer yang berkualiti DSLR untuk entri kakimotong kali ini...PH saje test kamera dia last2 dapat plak gambar candid...he he ...

Untuk gambar yang berkualiti DSLR yang belum diedit, KLIK SINI dan KLIK SINI untuk gambar yang dah diedit..Blogspot tak dapat nak upload foto beresolusi tinggi sebab tak cukup space nanti.....

Cik Ashikin juga ada buat photoshoot untuk kami sekeluarga tapi tak banyak ( KLIK SINI )...Tapi gambar yang kat sini semuanya belum diedit 'crop' dan diedit lagi...

Comments
5 Comments

Currently have 5 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. wah Hero makin glemer.. jeles ni! kekekekekekeke. sporting anak2 bulus jd model yer..

  2. waahh..Hero dah macam artis!hehehe..cute pose from hero..nice shot bro!^^

  3. wahh bestnya...nak tgk lah gmbr Hero and the geng :)

  4. ewah ewah..
    memasing pandai sungguh berposing...
    kalah kita...
    huhuhu..


    tahniah hero.
    semakin ramai menyayangi anda...
    slh seorangnya yg menulis nie...
    hehehe...

  5. first time dtg sni.. kebetulan nmpak kat facebook.. wahh hero dah makin femes.. baru tau tuan hero ada blog.. dulu penah menangis tgk video hero.. alhamdulillah dia hidup smpai skrg.. tiba2 rasa sedih =_=


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails