KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Kunjungan PH Sekeluarga Ke Rumah Terbuka Kak Dayang

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, September 19, 2011

Kunjungan PH Sekeluarga Ke Rumah Terbuka Kak Dayang

Posted by Papa Hero | Monday, September 19, 2011 | Category: , , , , , |

Jutaan terima kasih PH ucapkan kepada Kak Dayang ( Dianne Buenavista ) kerana telah menjemput PH sekeluarga untuk menghadiri Majlis Tahlil dan Rumah Terbuka Aidil Fitri 2011 di rumah beliau di Rawang...Kehadiran para tetamu sungguh di luar jangkaan....Walaupun sehingga lewat malam, masih ada lagi tetamu yang tak putus-putus berkunjung ke rumah Kak Dayang ni...Betapa melimpahnya rezeki tuan rumah pada malam itu...Ketika PH bersantai-santai di dalam rumah
ak dayang, PH dapat rasakan rumah itu penuh gemilang dengan cahaya keberkatan Ilahi...Rumah beliau terang benderang, bercahaya dan sedap mata memandang walaupun PH agak mengantuk pada malam itu...Excellent Kak Dayang...


Selama 3 jam perjalanan ( dari Semenyih ke Rawang ) dirasakan begitu lama...sesampainya PH, MH dan si kembar ke rumah Kak Dayang, kami menyedari bahawa keadaan perut kami semakin ehem ehem....hehehehe...Lepas bersalaman dengan tuan rumah, barulah kami bedal apa yang ada....PH tak perasan pula mata Angah boleh jadi terbelalak sampai macam tu...adehhh...


Along pula memang pandai posing....sempat juga dia mengukir senyuman senipis siput sedut...


Lauk yang berat-berat pun vvvaanyak tau....PH kontrol macho masa nak amik lauk tu....Apa taknya...,, mata tak keruan melihat tut tut yang melintang di depan mata....


Sebenarnya, masa PH sampai ke rumah Kak Dayang ni, kambing dah bertukar menjadi ketulan-ketulan kecil di dalam dulang...Gambar ni PH cilok dari album FB Kak Dayang...Masa PH sampai dah selamat pun kambing ni...Nasib baik sempat juga PH mengambil potongan daging yang terakhir...hehehehe


inilah kek-kek lapis yang menjadi idaman PH dan MH...Selama ni dok skodeng dalam Page FB Kak Dayang jer ( KLIK SINI ) dan blognya ( KLIK SINI ), tapi kali ni dapat rasa yang REAL punya...pergghhh...Untuk pengetahuan, PH siap mintak Kak Dayang bungkus tapau bawak balik tu....hehehehe....Bukannya, untuk stok dalam peti es.. :)




Kan PH dah kata, Kak Dayang ni memang sporting..."Usahlah abang membuat waktu...mari menuju ke rumah Bonda..." Cewahhh....hehehe...PH nak nyanyi tapi MH tak benarkan sebab takut hujan nanti jalan licin...ada jer alasannya..Kalau diberi peluang, PH nak nyanyi lagu Hello ( Lionel Richie )..."Hello...!!! Is it me you looking for....?"  uhuk uhuk...Me ke Iyo yang u nak jumpa ni...? Aiseyyy....


Inilah wajah tuan rumah, Kak Dayang...Akak ni memang sporting habis...Muka agak serius tapi lawak orangnya....hehehe...Jangan mara aarrr....Sempat bergambar bersama si kembar PH yang santek ni... :) 
( cantik )


Ini kucing kesayangan Kak Dayang iaitu Si Chubby...Pergghhh...memang mantap bulu dan tubuhnya...Tengok la mata dia tu.....Kalau dia pandang mata kita boleh tembus sampai ke otak...Arjuna betul...


Si Chubby ni tak banyak ragam...Dia ikut jer apa orang buat kat dia...tu yang best tu....


Besar kepala dia dari kepala MH...Wakakakaka...Caner ni...?


Menurut Kak Dayang sendiri, si Chubby memang selalu begini...Tak tahulah kenapa...Tu yang terkompius...ingatkan alas kaki...hehehe...


Ini pula Si Baby dan kittynya....Aduhai murah betul rezeki Kak Dayang....


Si Baby ni pun cantik, malah mempunyai sifat-sifat ibu kucing mithali....Dia amat sayangkan anak-anaknya....Jauh berbeza dengan sifat segelintir manusia....malas nak cerita bab ni...Negatif...Faham-faham sendiri yer :)


Apa-apapun, PH memang happy pada malam tu....Lepak bersembang dengan Kak Dayang sehingga lewat malam....Macam-macam cerita yang kami sembang termasuklah cerita pasal kek....
PH mewakili famili sekali lagi ingin mengucapkan terima kasih kepada Kak Dayang di atas layanan mesra akak kepada kami...Husband akak pun best....Bungkusan-bungkusan makanan pun BESTTT...hehehehehe..Gambar kat bawah ni adalah gambar mereka-mereka yang kenyang...


P/S :
Sama-samalah kita gunakan platform yang ada ( tak kira la blog, FB dan sebagainya ) untuk sama-sama kita bina hubungan...samada hubungan dengan manusia ataupun haiwan...Kan cool gitu :)
Enhanced by Zemanta

Comments
0 Comments

Currently have 0 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails