KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Berikhtiarlah, Insyaallah Ada Yang Akan Membantu

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, November 18, 2011

Berikhtiarlah, Insyaallah Ada Yang Akan Membantu

Posted by Papa Hero | Friday, November 18, 2011 | Category: , , , , , |

Baru-baru ini, PH dikunjungi oleh Pn Zarina, Saudara Jaz dan Miss Lydia Tong...Ketiga-tiganya adalah rakan Facebook PH...Beliau datang ke rumah PH untuk menghantarkan Si Cutie yang dijumpai terbiar....Nasib haiwan-haiwan sebegini seolah-olah tiada kesudahannya...Siapa lagi nak sayang mereka kalau bukan KITA...kan..? Kalau tak nak sayang, takpelah...Hati orang memang tak suka dipaksa...Kalau tak sayang pun, tapi kalau ada perasaan simpati pun dah memadai...Si Cumie ni berumur lebih kurang 5-6 bulan....Macamanalah agaknya kehidupan kucing-kucing terbuang yang lain...


Mukanya nampak cantik sangat...Matanya bundar...Perangainya...? Masyaallah mengalahkan anak kucing...Perangai budaknya masih melekat lagi...Seronok betul bermain-main dengannya...Hilang jugaklah stress...


Pn Zarina singgah rumah PH pun tak lama...Sempat juga beliau jenguk Hero...




Si Cumie ni awal-awal lagi dah booking katil PH..Tak tahulah kenapa anak-anak bulus kat rumah ni suka betul katil PH....hehehehe...Contengan pen kat kepala katil tu buat-buat tak nampak yer...Anda yang dah lama ikut blog PH mesti tahu ni angkara siapa...hahahaha..Biasalah budak kecik, pantang pegang pen...Kawan PH keretanya habis diconteng dengan marker pen oleh anaknya yang masih kecil...Pen jenis dakwat permanent plak tu...


Ni video Si Cutie...Memang aktif dan lincah...Saksikan :)


Sehingga kini, kesihatan Si Cumie amat memuaskan...Cuma kaki belakangnya sahaja yang terkulai...MH mengurutnya hari-hari dan Alhamdulillah dia sudah kerap mengesot dan ada nampak usahanya untuk berjalan...Kuat betul semangatnya...Kesian, kecik-kecik dah takde ibu...



Si Cutie ni pandai bersosial dan berkawan...Tak ada sembur2 pun...


Terpaksa Si Cumie ni mengalah...


P/S :
PH rasa banyak lagi kucing-kucing yang tak bernasib baik di luar sana...Kalau terjumpa tu, anggaplah mereka ini jelmaan rezeki untuk kita...Cuma, untuk memperoleh rezeki tersebut kita kenalah bersusah payah sikit....Berikhtiarlah, Insyaallah ramai yang nak bantu....Yang penting, kita lakukan saja dengan seikhlas hati...


Enhanced by Zemanta

Comments
3 Comments

Currently have 3 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. Betul tu.. setiap makhluk di datangkan bersama rezeki untuknya. Dlm bentuk apa, bagaiman & bila je kita x tahu

  2. bagi sy bile sy ambik n bawak balik anak2 kucing yg terbiar dan malang ni sedikitpun sy xmengharapkan apa2 balasan...cuma sy xmampu untuk pelihara dalam jumlah yg banyak...tapi insya'ALLAH 1 ari nanti sy jugak nak bela semua anak2 kucing yg terbiar kat merata2 tempat ni bila sy dah mampu...bagi sy mereka punya hak yg sama dgn manusia diatas muka bumi ini..

  3. comel sungguh si cutie tu..PH nak tanya pendapat sikit
    parents saya di kampung kucingnya bayak sangat..mungkin berbelas ekor.. actually parents saya dah xlarat nk jaga..tp makan kucing masih diberi iaitu nasi n biskut (kadang2)..bukan masalah makanan..tp kucing ni tak toilet train berak merata especially tempat yg dah ade bau, terus jadi toilet..tak kurang pula bapak2 kucing yg suka spray kat langsir bagai..problem is ibu saya tak larat nak bersih rumah..tapi ayah melarang kami buang kucing2 tu sb dia taknak berdosa..tp ayah juga xbagi kucing tu dispayed or neutral..ada tak agaknye tempat2 yg boleh terima kucing yg ramai ni..the thing is kucing ni semua ayah sy beri nama..maksudnya dia sayang..tp ibu selau bising sb umah berbau BO n PU kucing..fuhh sy pun xdapat tolong sebab dah ada bdk berdua ni (hemo2 n hemi2)..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails