KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Wajah-Wajah Mereka Yang Diberi Perlindungan...

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, May 16, 2011

Wajah-Wajah Mereka Yang Diberi Perlindungan...

Posted by Papa Hero | Monday, May 16, 2011 | Category: , , , , , |

Si Cumel dan Rangga dah jadi sahabat baik...Setiap kali PH pulang ke rumah, mesti terhibur melihat keletah mereka..Apa taknya, berguling sana-sini...Rasa puas apabila dapat memberi tempat perlindungan untuk kucing-kucing jalanan ni...Si Cumel dan Si Rangga dah macam adik-beradik dah PH tengok..Saiz pun lebih kurang jer...Si Pak Tam dah ada kehidupannya sendiri..Dia dah duduk menyewa di sebuah rumah kosong selang 2 deretan rumah PH...Lagipun, biarlah dia pilih kehidupannya sendiri...Pak Tam pun dah dimandulkan...Sekurang-kurangnya tiada kucing jalanan baru lagi dilahirkan...



Ini Si Raka...Mulanya PH nak buka iklan for adoption, tapi PH sayang pula kat dia ni...Dia manja dengan MH, tapi lari bila nampak PH..Entah kenapa entah...hmmm...bior je la gamaknya...PH suka belang bercorak 'marble'nya tu...Seakan-akan Bengal...Si Raka ni di bawa oleh Cik Jessy Lian ke rumah PH...Beliau adalah salah seorang rakan FB PH yang berbangsa Cina...


Mak Tam masih tekun dengan tanggungjawabnya...2 anak dah mati, tapi dia anggap budak-budak tecit ni sebagai anaknya sendiri...Menuyusukan tak kira masa sampai kurus Si Mak Tam ni akibat kurang vitamin...Tapi sejak akhr-akhir ni, badan Mak Tam dah naik balik....


Setiap kali PH pergi ke restoran tempat biasa kami menjamu selera, mesti ada kucing-kucing baru...Entahlah apa nak jadi kat Semenyih ni...


Muka comel walaupun comot...PH tak larat nak bela lagi dah...Kalau diikut hati, memang dah lama PH bawa pulang....


Makan pun kat atas lantai yang kotor dan berkuman...Namun itu semua dah menjadi kebiasaan bagi mereka...Syukurlah kerana kita diciptakan sebagai seorang manusia...




Malam semalam PH sempat berbual dengan salah seorang pemilik anak anjing..Cik Suman namanya..Nama puppy ini ialah Arci...puppy ini adalah pemberian dari salah seorang temannya...Geli hati betul PH lihat telatah Si Arci ni...nakal betul...Cik Suman berkata dia nak bawa Si Arci ni pergi vet untuk dapatkan suntikan vaksin...PH respect betul orang macam ni...Beliau berkata sedemikian dengan memakai uniform pengawal keselamatan...Mungkin itu yang dia mampu buat untuk Si Arci yang tidak beribu ni....Di sinilah letaknya akal fikiran seorang yang waras...Membantu haiwan walau sekecil mana sekalipun...


Lepas tu, Si Arci menggigit-gigit kaki Pn Rajeshwari minta didukung...alahai sweet betul suasana malam tu...


Sempat juga PH snap foto dia..maaflah gambar kabur sebab pakai handphone jer...





Si Eckie semakin excellent..Kaki dan tulang belakangnya dah pulih 100%....Sekarang ni ada seekor kucing jantan selalu datang ke rumah PH nak ngorat Si Eckie ni...Insyaallah tak lama lagi PH akan hantar Eckie ke klinik untuk dimandulkan bagi mengelakkan pembiakan kucing yang tidak terkawal...Karpet yang terkelepet tu Si Blacky punya kerja...hehehehe..


Bekas makanan untuk kucing jalanan yang singgah ke rumah PH habis diserbu budak-budak comel ni....


Si Hero juga semakin Excellent...!!! Berat badannya turun sikit selepas makanannya dicatu...Kesian dia tapi PH buat semua ni untuk kebaikan dia juga...TQ MH kerana menjaga Iyo dengan baik sekali...


Sekali pandang nampak macam jet nak berlepas...hehehe....


Agak lama juga PH tak menyiarkan entri pasal Hero ni kan...? Bukannya apa, kalau disiar selalu nanti basi...hehehe...


P/S :
Walaupun penat macamana sekalipun, stress akan hilang bila melihat keletah anak-anak bulus ni...kan...??? Tapi, bagaimana nasib anak-anak bulus jalanan yang di luar sana...? huhuhu

Comments
4 Comments

Currently have 4 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. mmg ilang stress kalau tgk gelagat mereka ni..nakal pun..boleh terhibur..

  2. betul, pe la nsib kucing jalanan di luar sana, lagi-lagi yang ank kucing tu, merempat...nana pun bela(just bg mkn) kucing jalanan jugak, tp baru 2week lpas nana amik anak kucing kat market, amik 2 ekor..1 week lps tu, sekor mati sbb cacing..

  3. cutenya Iyo...hehehe..thanks papa hero sebab sudi jenguk blog saya..sukenyerrr..:)

  4. ingin menangis rasanya...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails