KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Khianat Kucing - "Empat ekor mati diracun orang sekeliling, jiran pun dah mengaku.."

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, January 14, 2015

Khianat Kucing - "Empat ekor mati diracun orang sekeliling, jiran pun dah mengaku.."

Posted by Papa Hero | Wednesday, January 14, 2015 | Category: , |

Baru ni PH menerima satu screenshot satu status sedih..Ianya mengenai kucing yang diracun oleh orang yang tidak berperikemanusiaan...Status Facebook pilu itu datangnya dari Naniey Azhani...

"4 ekor kucing mati...diracun orang sekeliling...jiran pun dah mengaku...ada yg ada anak kecil menyusu..ada yang tgh pregnant..3 ekor lg dah hilang...Cara dia racun..perut ayam disalut dgn racun lepas tu bg kucing makan...4 ekor mati depan mata...3 ekor lagi hilang tak jumpa..."


Hal ini telah menimbulkan kegusaran melampau, kemarahan rasa kurang senang oleh rakan2 Kakimotong Fan Club dan pencinta kucing secara amnya...Rata-ratanya semua tak puas hati mengapa jalan meracuni kucing juga yang dipilih...



PH setuju dengan saranan dari saudara Mat Jaafar Mat Husin...


Nota PH :

Kepada saudari Naniey, jika kamu ada bukti sahih dan tahu siapa yang melakukannya, sila buat laporan ke Jabatan Veterinar dengan emel pro@dvs.gov.my ataupun boleh buat laporan polis di bawah Seksyen 429 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan khianat kepada haiwan..Sekiranya kamu takut untuk bertindak, sudah terlewat untuk kamu meratapi mayat-mayat kucing yang bergelimpangan sekiranya ia berlaku lagi...

PH sarankan kamu buat LAPORAN POLIS...Ini adalah pesan untuk kalian juga yer...


Comments
1 Comments

Currently have 1 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. ada jugak baca kes ni.. memang rasa macam kena rentap. Apa yang sakit sangat dengan kucing2 tu


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails