KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Cerita Along & Angah

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, June 18, 2010

Cerita Along & Angah

Posted by Papa Hero | Friday, June 18, 2010 | Category: |


Ok, entri kali ni kisah along & angah lak...asyik citer kucing jer, skali2 nak gak tukar angin kan?? Ini gambar kitorang kat Alamanda Putrajaya. Sampai2 jer, terus gi makan dulu..lapar betul...


Angah termenung sambil senyum sorang2...ingat kat sape la tue...sementara tu wife aku belikan air...aku perasan gak ada mamat2 pandang & jeling2 kat dia...adess....tak jeles pun...cewah...he he he ...jgn mare ye bu...




Along pun sama...rupa2nya, along pandang angah, angah pandang along...ha ha ...patutla senyum2....



Senyum ada makna tu...tengokla along ni...senyum sebab haus rupanya...kalau bole nak masuk terus kat dalam cawan tu...



Sama dgn angah...haus giler rupernyer...maklumlah, skang ni kan musim panas....global warming...kalau takat bebudak ni mmg cepat haus...



Pastu kitorang macam biasalah...pegi tawaf satu Alamanda tu...nampak jer air pancut, terus budak2 ni berlari nak tengok ikan...pada diorang, di mana ada air, di situ ada ikan....diorang memang suka ikan...lebih2 Nemo dgn Dowri dalam citer Finding Nemo...masa kat kolam air pancut ni, along & angah jerit...'Yah...ikan yah...ikan...' orang ramai tengok senyum jer kat aku dgn wife...he he he ...



Ini buktinya yang menunjukkan along & angah suka kat ikan...
Bukti Pertama :



Bukti Kedua :



Bukti Ketiga :


Gambar sebelum gambar bukti diambil...



Yang ni gambar selingan jer yer...aku tak idam pun kete ni....


Aku idam yang ni...yang bawak kete ni nampak macam perempuan Melayu beb...bertuah betul...




Masa nak snap gambar ni, aku cakap kat budak2 ni...'Senyum...'...lain plak yang Along ni buat..aku tak faham erti senyuman dia tu....macam nak terberak pun ada..ha ha ha...Along, ko dah besar nanti jangan marah ayah tau....


Ada macam mirror image tak??



Budak2 memang macam ni....macam kita dolu dolu....



Aku pun kompius yang mana Along yang mana Angah?



Gambar selingan gak...pemandangan dari tingkat 1...tinggikan? Projek bangunan ni setinggi 44 tingkat...jauh lagi perjalanan projek aku nih....



Balik je rumah, Pak Tam dah pengsan...baru lepas kerjakan Hero la tue...



Sian kat Baby..tengah bunting tu...tak banyak artikel yang aku buat pasal dia kan??




Babai, jumpa lagi di entri yang lain...

Comments
15 Comments

Currently have 15 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. si kembar yg comel, smpai tertonggeng-tonggeng nak tgk ikan yer..kiut aje ;)

  2. betul2...buang karen gaduh dgn budak...

  3. cute nye twin ni
    (^_^)
    salam peluk cium buat along & angah

  4. hahaha.. sampai meniarap tepi kolam air pancut nk nengok ikan. hihi..

    cmna nk beza along ngn angah? asada tengok cam sama je.. hihi =P

  5. wah along dgn angah....suka ikan ya...nanti uncle bawak ikan goreng ye time jumpa Hero.ha ha ha

  6. macam muka maknya...paknye jgn marah ekh..

  7. Hahah, comelllllll <3

  8. nikmat & anugerah yg sungguh bermakna...
    moga menjadi anak2 solehah yg cemerlang dunia akhirat.

  9. mmg konfius..
    tak nmpk beza angah ngn along..
    jgn mak paknye terkonfius jgak dah le...

  10. hihiihh..comey sungguh la angah dgn along..part mata tue mmg tgk cair la..:)..

    nanti besar ayah nya kena jga kuat la..hihihi:)

  11. Your twin girls are very cute. So is Hero. My pawless cat also sleeps on its back like Hero.
    My understanding of Malay is not good so I am guessing what is being blogged and looking at pictures.

  12. cute...

    meh follow aunt marilyn balik kb nak? rumah aunt marilyn ade a few fish pond...ikan pun comei2

  13. Comel ank2 awk..
    da la murah hati..jge kucing2 terbuang...
    sy sentiasa doakn awk dimurahkn rzeki oleh Allah..
    didik lah anak2 kita menyayangi haiwan..& cintakan keamanan!

    x0x0

  14. comelnya. mesti slalu ttkar kn


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails