KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Menyelami Perasaan Kaki Hero Yang Dikerat.....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, June 4, 2010

Menyelami Perasaan Kaki Hero Yang Dikerat.....

Posted by Papa Hero | Friday, June 4, 2010 | Category: , , |

Al-kisah Hero yang manja ni memang menghiburkan kami sekeluarga..terkadang tu, aku cuba untuk menyelami perasaannya...


1 ) Apa rasanya ketika dibuat sedemikian rupa?



2 ) Macamana lenguhnya tulang belakang ketika nak makan dan minum?


3 ) Macamana rasanya apabila tak boleh mencakar seperti kucing2 lain?



4 ) Macamana sukarnya nak mengawan?



5 ) Macamana rasanya apabila selalu berada di rumah dan tak boleh bersiar2?


6 ) Macamana rasanya apabila ada tiba-tiba ada kucing lain bergaduh dengannya? Hero memang boleh melawan tapi setakat mana?


7 ) Macamana rasanya apabila tak boleh berjalan akibat dimakan usia?



8 ) Macamana rasanya apabila kasih sayang yang diterima melebihi dari
kucing2 yang lain?



9 ) Macamana rasanya apabila lapar tapi nak pergi mangkuk makanan tu jauh?


10 ) Macamana agaknya kalau Hero hilang dari rumah? Boleh ke dia survive?


11 ) Kalau dikasikan, adakah dia sengsara? Berhakkah aku mengambil haknya?


12 ) Bagaimana keadaannya kalau aku tak mengambilnya dulu? Adakah insan lain yang akan mengambilnya? Aku rasa tak sebab masa aku terjumpa Hero, orang2 yang kat kawasan tu cuma tengok dan hairan je...mungkin sebab terlalu banyak darah dan mereka geli...dan memikirkan kos perubatannya..


13 ) Macamana rasanya apabila kaki dikerat?


14 ) Macamana rasanya tak boleh berlari dengan laju?


15 ) Dan akhir sekali, bagaimana keadaan kami sekeluarga kalau Hero dah tiada nanti?? Hanya blog ini akan menjadi sinambungan kehidupan kucing yang ku sayangi ini....

Comments
41 Comments

Currently have 41 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
    sedihnyeeeee...
    jgn la mcm ni...
    org kat situ bodoh!
    kalu sy d kat tmpt awk,sy pon amek hero.
    xkesah la kene rawat ke apa ke..
    kalu awk xsanggup/xnak jg hero, kasi kat sy eh...
    :((

  2. jangan la sedey..hero dah sihat dah..tapi...hu hu hu

  3. memang sial.. p-ki--k tol kepada yg mengerat kaki hero. semoga hidupnya merana hingga ke hujung hayat & kaki dan tangannya digilis lori..amin..
    gua marah bro tu pasal mencarut.sori.

  4. huhu...sedeynyer...
    cian sgt kt hero...

  5. iyo sayang (panggilan untuk hero kat umah, ibu sayang iyo, nanti balik ni ibu beli whiskas yang 3.5 kg. itupun kalau ayahmu ingat nak singgah THE STORE malam ni, semalam luper singgah, nasib baik ada tinggal saki baki kat dalam tupperware tu.

  6. sedih.....

    tp saya yakin Hero sangat berterima kasih kat kamu satu keluarga.

    nak sangat hug Hero

  7. alaaa....sedehnye...

  8. kalo org yg de mse tu org amek die kot sbb kt umah ni mmg bnyk kucing yg entitled KKU (kucing kurang upaya) hehehe

  9. sianye dia..nsb ada y sudi tlg...=]

  10. ye ye..balik nanti ayah gi THE STORE gi beli...smlm lupe....

  11. hero sakit ke skg??
    kasi sy bela plak bole x?
    xkesah la die gigit ke apa..
    xkesah pun..

    suar jeans sy byk yg berburas benang nye..
    sebab 2 eko kucen sy suke mntk dukung,,
    betis,paha,perut sume de bekas calar balar..
    kalau takat g kje tgn calar balar mmg da salu da..
    huhu..

  12. hero sihat walafiat...orang bagi saya sejuta pun saya takkan bg....sayang giler beb...nyawa aku tu...

  13. setiap yang hidup mesti mati.

    kalau hero tu boleh bercakap, mesti tiap-tiap hari dia akan ucapkan terima kasih dkt tuan blogger sbb selamatkan dia.

    kalau hero tu boleh menangis keluar air mata, mesti hari hari dia menangis sbb tak sangka yang tuan blogger sanggup mengambilnya dalam keadaan dia berlumuran darah sedangkan orang lain... belum tentu lagi.

    bertuah hero dapat keluarga mcmni. kirimkan kiss sikit dkt hero. :)

  14. Salam,

    Buat baik dibalas baik. Tak semua orang ada hati dan budi yg baik macam saudara. teruskanlah.....

  15. sedih lar...

    terima kasih kerana sggup berkongsi kasih dgn HERO, hanya Allah yg boleh mmbalasnya

  16. touching..
    may ALLAH bless u, saudara..

  17. sy x kisah abeskan duit utk kucing2 sy..
    sy pn penah terpikir mcm ni bile kucing sy mati.sy harap dyorg suke bile jd sebahagian family sy. ^^

  18. Pjownotysaurus says:

    wE LOVE HERO !! :)

  19. Salam, jangan lah bagi hilang, cian dia kalau sesat kat luar. X sanggup bayangkan susah payah dia cari makan nanti. Biar je dia main2 kat dalam rumah. Cayang hero...

  20. piya cukup xboleh baca la pasal hero nih..adeh..tengok gambar lagi la sedih..

    bro sekuarga memang berada dalam keredhaan allah la bro..saya memang tabik bro sekeluarga..

    hari hari hero tue doa untuk bro musti berganda2..

    moga bro sekeluarga dimurahkan rezeki..

  21. Sedihkan walau hanya binatang peliharaan..
    terutama yg kita sayang..
    tapi kenyataan pasti akan kita terima..
    kehidupan kucing tak lama.

  22. Salam...

    Semoga Hero akan hidup lebih lama... Kucing2 kat negara barat (kawan-kawan saya yang saya kenal) kucing2 mereka hidup berbelas tahun dan ada yang sampai 20 tahun!

    * saya ingin sangat kucing2 saya hidup lama tapi rasanya tak ada yang melebihi 7-8 tahun :(( walaupun telah dijaga dengan sebaik mungkin dan penuh perhatian kasih sayang... :((

  23. saya kagum dengan animal lover di barat...mereka begitu fokus tentang haiwan peliharaan masing2...diorang tak pernah missed out pemberian ubat dan vaksin..saya ada terbaca blog dai Norway tp nama da tak ingat...dia siap bole hafal nama2 ubat & vaksin haiwan padahal dia bukan Vet...kalau diorang jaga hero macamana la agaknya..mesti Hero suka..dan mesti Hero lupakan saya dan wife...hu hu hu

  24. mmg bangang sgt2 saper yg wat hero 2...lbih hina dr khinzir,anjing dan cacing pita.smoga org yg wat kt hero 2 Tuhan hukum dgn KEJAM SEKEJAM-KEJAMNYA.msa taip ney pn tgh control airmta..tp mmg x leh control.wat hero..smoga tbah menghadapi hri mndatang.kami pncinta2 kucing tetap menyayangi HERO dr jauh dan HERO TETAP 'HERO' DI HATI KAMI SEMUA....terima kasih wat mariah dan hairey krn membela hero.hnya ALLAH DPT MEMBALAS KEBAIKAN ANDA.SY POHON,BELA LH HERO SELAGI HAYAT DIKANDUNG BADAN..

  25. sedey jugak T.T, apa lah yg Hero fikir kan ek? semoga Hero sentiasa di bwh lindungan kamu yer. jgn bg hilang.nti die gaduh dengan kucing lain.

  26. kepada princess marlina, terima kasih atas keprihatinan awak...Hero sekarang sedang melalui saat bahagianya...kami sekeluarga melayannya seperti menatang minyak yang penuh....setakat ni, alhamdulillah, Hero jarang sakit...

  27. teruskan usaha murni anda..setiap kebaikan akn dibayar dgn kebaikn.

  28. uish..

    kesian hero mase awal2 aq baca story ko nih..

    takpe2... sekrang dia telah berada di tangan yang sepatutnya...

    hero sememangnya kucing yang tabah..

  29. bro, belilah kerusi roda yg utk kucing and anjing tu..(setiap entry pon nk post mende ni)

  30. Hairey Yahya.

    Hahah yaww bro. Takpe, panggil je aku bro. Aku chill orangnya :)) Gila la, sumpah weh aku nangis bagai nak mati. Aku ni da la sayang kan binatang T____T.

    Kejam betol orang yang buat macam ni kat HERO. Yeah, hikmahnya kau jaga HERO, kau dapat kerja yang lebih bagus. Itu la rezeki yang binatang boleh beri kita. Hati binatang ni kalau kita jaga, memang ALLAH balas kita dengan sesuatu yang beharga. Alhamdulillah, rezeki aku tak penah putus.

    Aku harap kau pun sama bro. Kalau boleh aku nak sangat jumpa HERO tu. Aku nak pelok and cium cium dia. So disebabkan aku tak dapat nak jumpa dia, kau tolong lah pelok and ciumcium dia eh? Makaseh.

    Dem, aku rasa kalau kau letak gambar masa dia kene chopped tu, sumpah doh aku meraung macam orang gilaaaaaaaaaaa!!! Bapak la. Papercut pun manusia dah meraung, apetah lagi kucing yang tak bersalah tu. Dem.


    Tape, aku dah follow kau, so aku akan mengikuti kesahkesah Hero :))


    Thanks Bro!

  31. oo...ha ha ha ...thx...tahniah sebab ko dah jadi bodyguard hero...tapi takde gaji la..he he he ...sukarela...RELA

  32. shailashermin says:

    nak sgt jumpe HERO...
    hero ni akan bawak tuah dlm idop awak sekeluarga...amin...

  33. kesian dekat hero ni.
    semoga hero akan membwa hidup anda sekeluarga lebih bahagia. :)

  34. bro,aku doakn ko murah rezeki...kucing adalah haiwan kesayangan rasulullah saw...menitis air mata aku tgk video ni...mmg laknat btol sape yg buat mcm ni kt hero...teruskn menjaga hero...

  35. ooohhhhh, Ya Allah, akhirnya aku jmpa jgk ttg kucing ini, rupe2 nya..kucing ini benar2 wujud, kat malaysia ye..rupernya...igtkan kt luar negara..ohh bgitu kejam skali org yg buat die mcm 2..lps ni aku akan menyayangi kucing ku..dgn lbh baik=)

  36. Tuan Hero, rasanya ada baiknya encik kasi / sunat hero. Sekarang naluri mengawan dia masih ada, tetapi secara fizikal nya dia tak mampu keluar cari pompuan. Itu menambahkan derita nye. Jika disunatkan, Hero akan tak teringin langsung nak keluar cari pompuan, dia akan menjadi lebih tenang dan saya rasa Hero lebih bahagia dengan cara itu.
    Ketiga-tiha kucing jantan saya semua dah dibuang "tut"nya.
    :)

  37. Semoga insan yg berlaku kejam itu mendapat pembalasan dari ALLAH dgn setimpal nyer...
    Semoga rezeki PH akan bertambah hendak nyer... Insyaallah... ~azam sri damansara~

  38. sebaknya baca kisah hero..semoga hero tabah lalui semua ni, ganjaran yg besar dariNya sedia menanti tuan yg menjaga hero :)

  39. Sedihnyaa :(


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails