KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Email dari kawan aku..( kelakar giler )

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, April 15, 2010

Email dari kawan aku..( kelakar giler )

Posted by Papa Hero | Thursday, April 15, 2010 | Category: |

Nie citer menarik but I don't think it really happened up to that extend.Enjoy it.

Aku lambat bangun!!!! Ya Allah.......ari nie ader presentation kat kerja aku! Mampos! Boss aku sumer
ader, kalau aku lambat, abis lah karier aku kali ini.
Aku bergegas ke bilik air nak gosok gigi. Maner
colgate ? alamak!!!!!!...colgate luper nak
beli......camner nie?...takkan nak gosok gigi tak
pakai colgate sey?...mulut aku kalau pagi-pagi berbau
tak agak-agak....bangkai tikus lagi wangi. No time to
buy....terpakser gosok gigi pakai shampoo. Aku
bilas je badan, takder gosok-gosok, sabun pun aku
skip.

Lepas mandi aku pakai baju...carik baju kemeja lengan
panjang biar smart sikit.Takder baju yg dah
digosok!... sumer baju aku ronyok macam kertas kene
gomol.....lerrrrrrr......orang dah lambat
nieee.....terpakserlah gosok baju kejap. Aku cari
serika tak jumper.......ader kat dalam bilek adek aku.
Aku ketuk pintu bilek dia, tak bukak...aku terik bukak
pintu tapi terkunci. Hoi Leman!!!!bukak pintu ni lah
!!!! Aku nak amek serika....kao nak simpan itu serika
sampai kiamat keper????

Bukaklah cepat!!!! Aku dah lambat nie. Adik aku
kalau dah tido macam orang mati...susah nak
sadar, aku ingat kalau dia mati betul betul pun orang
ingat dia tido.

Akhirnyee dapat jugak aku serika tu. Pager aku
berbunyi. Opis aku yg page...dia letak 999, urgent lah
tu. Aku tipon balik...diorang sumer carik aku. Aku
cakap aku overslept, aku on the way, kejap lagi
sampai. Aku pakai baju yg baru aku gosok........
eh apsal kecik nie ?ler..... aku tersalah gosok baju
rupernyer!...aku tergosok baju adik aku. No time, aku
pakai T-shirt polo, at least takyah gosok. Berdesut
aku kluar rumah tunggu teksi.

Sepuluh minit aku tunggu teksi tak datang-datang,
akhirnya ader kosong, aku tahan, teksi stop....and at
that very moment aku teringat yg beg berisi
surat-surat for the presentation tertinggal kat rumah,
aku suruh dreba teksi tunggu sekejap, dia kater ok
sementara tu aku berdesut balik ke rumah.
Bila aku patah balik, itu teksi dah takder....so
tunggu teksi lain lah.

Pagi-pagi memang susah nak carik teksi, kalau naik bas
sudah terang tak sempat. Terpakser aku naik
bas.....ramai nak mampos!.Macam sarden aku kat dalam.
Drebar bas bawak punyer slow....approaching trefik
light dia bawak lagi slow, dari jauh aku nampak lampu
merah, lepas tu tukar ijau, bila bas dah nak dekat
itu trefik light, dia tukar merah balik, bas pun
berenti lah, aku punyer bingit. Aci kat sebelah aku
lepas tu meleleh-leleh air liuh dia kener tangan
aku....eeeeeeeeeee...bau kari, nie misti baru srapan
prata nie, macam nak kasi satu kompang je. Orang
makin berasak-asak, sebelah aku ader pompan
mengandung..dah sarat benar aku tengok...dlm ati aku
deyni perut dah gini punyer besar pun masih naik bas
lagi, naiklah teksi... kang tebranak dalam bas kang
tak ke haru jadinyer? Aku pun bangunlah kasi
dia duduk, bila aku bangun je, tu aci punya kpala
sudah jatuh itu kerusi punya atas jugak, dia
tepranjat, ape taknyer tengah tido >syok-syok kat atas
bahu aku...padan muker dia. tu pompan
mengandung taknak duduk plak....yek eleh deyni
macam aku nak tempeleng je...owang dah kasi duduk tu
duduk je lah... Jadi aku duduk balik lah, aci tengok
aku sambil tersenyum, dia sambung tido kat bahu aku,
siol punyer india, satu kali punyer tepuk putih
nanti.

Perkara yg amat ditakuti terjadi juga,...trefik jam.
Nak terkencing aku dibuatnyer, tah dah braper ribu
kali aku asek pandang jam tangan aku.....why?......why
must this happen to me today? Aku dah penik rabak
Tuhan aje yg tahu camner punyer berkecamuk hati aku
di saat ini. Pager aku berbunyik lagi.....999!....nak
call balik
ke tak nak nie?......kalau call balik gerenti aku
kener maki
punyer.....abislah aku punyer promotion....argghhh!
Aku kluarkan aku punyer handphone...misti nak call
baliklah....aku akan explain the whole situation,
hopefully boss aku understand.

"Hello...Mr Ng, this is Malim.....i'm still stuck at
this......."

"Malim!!!...Where the hell are you, the whole dept is
looking for you....boss will be here any moment u
know"

Tipon aku tiber-tiber termati...battery flat lerrr.
Aku punyer supervisor mesti ingatkan aku letak
tipon....arghhhh.....abis lah aku! Nie apek kat depan
aku asek peratikan aku dari tadi, muker macam
LKY.....buat bodoh suah.

Aku turun dari bas yg dari tadi tak
bergerak-gerak...kat depan ader kedai basikal, aku
beli basikal dan berdesut ke opis. Sampai jugak aku
kat opis....aku lari naik tangga menuju ke main
entrance, at the same time ader orang nak keluar
BEDEBOOOOKKK!!!,...... aku tergolek jatuh dari
tangga, idong berdarah, fail dan kertas-kertas
sumer betrabor. Aku pungut balik sumer
kertas-kertas....ader yg melayang sampai kat
tengah..... aduuuhhhhhhhh... tensen nyer
akuuuuuuuuuu!!!!!!! kereta sumer horn kat aku.....
PON!!!! PONNNN!!!! PONNN!!!!! pasal aku kutip
kertas-kertas kat tengah-tengah jalanraya..... pager
aku berbunyik lagi...


BEEP!!!BEEP!!!!BEEP!!!!, orang pekik "HOI!!!! CLEAR
THE ROAD LAHHH!" ..argggghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!
bingitnyeeeeeeeeeeee!!!!!!!
Cuaca panas gileer...aku dah berpeluh-pelir.
Dapat jugak sumer kertas-kertas yg betrabor tu.
Akuu masuk ke opis, sumer tengah
berkumpul........tengokkan aku yg baru masuk.....idong
berdarah, baju basah, seluar
terkoyak sikit, kertas-kertas dlm beg tak terurus.


"Ahhhhh Malimmm......boss is on MC for three
days...the presentation postponed to next week"..
supervisor aku buka mulut.
Macam aku nak sumbat mulut dia dengan mop.

moralnyer :
jgn cepat mengelabah @
mengelupur..ekekekeke..rileekkkss beebbb

Comments
0 Comments

Currently have 0 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails