KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Alahai Si Ibu Tumpang.....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, September 7, 2010

Alahai Si Ibu Tumpang.....

Posted by Papa Hero | Tuesday, September 7, 2010 | Category: , , , |


Kehidupan kami teruskan macam biasa...begitu juga dengan Hero, Pak Tam, Mak Tam, Baby dan anak2nya...Mereka beraya ikut cara mereka...mana tau entah2 diorang beraya lagi hebat dari kita? Kita jer nampak macam takde apa-apa....Diorang beraya 1 sen pun tak keluar...taik jer yang keluar...hu hu hu.....

Ini bukan gambar Garfield.

Selepas seminggu Shiro berada di rumah, lega saya melihat Baby sudah mula menerima Shiro ( kucing oren sebelah kiri )..Dapat juga dia merasa susu ibu walaupun bukan ibu kandungnya...kesian kalau nak diimbas kembali kehidupan seekor kucing jalanan...



Langsung tak berbunyi..rindu betul dia dengan ibu kandungnya...entah mana pergi agaknya...beranak jer tau....


Si Baby ni walaupun kerempeng, tapi dia sihat...selera makan pun baik....Baby juga adalah kucing jalanan yang menumpang tidur di rumah saya...selang 2 minggu, Si Baby ni bawak budak plak...itu yang menjadikan rumah saya ni banyak kucing...





&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Pak Tam lagi hebat...makin hari makin naik badan dia...gumuks and debubs...tapi perangai dia betul2 macam budak tecit...apa tidaknya, umurnya belum sampai setahun.....Pak Tam juga adalah kucing jalanan dan kisahnya ADA DI SINI....




Hero pun masih ada sifat kebudak-budakan skit....dia masih lagi nak bermain-main tapi keadaan fizikalnya yang menghalang dia berbuat demikian...kesian saya tengok dia...

Hero amat sukakan belaian.....itu yang buat hati saya sayu melihat dia...

Semenjak dikasi, perangainya tak berapa banyak berubah dari dulu....cuma satu jer saya perasan...dia dah tak kencing merata-rata...dia akan balik ke pasir kumbahan yang saya sediakan...lepas tu gedik2 dengan Pak Tam...geram betul...


Hero juga selalu mengalah dengan kucing-kucing lain teutama sekali dengan si tecit tu...



Kesian bila tengok Shiro makan...tak pernah makan sedap agaknya...garang betul...macam la orang takut dengan dia..


p/s :
Haiwan pun pandai mengalah....Heran kan...? Kenapa manusia tak nak mengalah...? Suka bebenor berebut...Nak beli kuih kat Pasar Ramadhan pun berebut...
Kalau ada rezeki nanti, saya nak kasikan budak2 nih...


Comments
9 Comments

Currently have 9 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. comeynye....igt lg saya...dulu saya ade bela 2 eko kucing betina (tompok & belang)...kebetulan, dua2 b'anak lebey kurang je masanye....setiap sekor b'anak 3 eko....yg tompok, x reti jage ank dy...bg susu pn x pndai..mgkin sbb 1st mom, pas2 ms 2 uma dy x smpai sthn rsnye...msh budak2..si belang plak da taw si tompok x reti jage ank, dy plak yg tlg jagekn anak tompok 2....dijilat2, disusukan...kdg2 tgk si belang nie lg sygkn ank si tompok b'banding ank dy sndiri...hihi....tp 2 sume crite lame....anak2 dorg mati kne makan ngn binatang lain (x taw la kne mkn ngn anjing @ bapaknye yg mkn)...taw2 kt belakang uma, jupe kepale ank kucing...sedey sgt2....amek kepala 2, g tanam kt tanah....sedeynye......

  2. kirana,

    tragisnya cerita anak kucing awak tu...rasanya bapak dia yang makan kot...

  3. kami ada bawa balik sekor anak kucing yang mak saya namakan 'puang'. skang dia dah jadi big boss kat umah ni. semua org kena layan dia.

    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    “Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.
    Semoga segala doa, ibadah dan taubat kita dimakbulkan-Nya dan semoga berbahagia dunia akhirat”

    “Terima kasih sudi menjalin silaturrahim yang sungguh bermakna & berkongsi pengalaman yang sungguh berharga”

  4. sayu jer muka hero...
    takper
    janji dia sihat kan...

    pak tam muka garang
    hohoho

    P/S : Alhamdulillah! Thanks DIGI! Thanks Nuffnang! Terima Kasih Semua!

  5. alolo..
    rindu betol mereka ngan ibu kandung mereka.
    hehhe..comel sangat.
    hero tue macam letih jerk.
    berpuasa ker hero?

    pak tam oo pak tam.
    walopon hitam di pandang manis.

  6. The kittens grow so fast! :)

  7. baiknya si Baby, mesti suka tak terkata Shiro dpt menyusu dan menumpang kasih Baby..smoga anak-anak Baby dan Shiro membesar sihat dan gembira :)

    yela..nampak Pak Tam dah semakin berisi, tang pewotnya tu pon mcm dah ada babat hehe..

    Hero yg manja dan penyayang, cayang Hero!

  8. meriahnya tengok kucing-kucing ni..

  9. c0melnye..huhu..sye nk tnye nie,slain dari makanan kucing mcm whiskas,ape lg yg sye patot bg mkn ek?sye bru je ble 3 ekor kucing..mak dye sekor,ank dye 2 ek0r...pning pale pikirkn nk bg makanan ape lg...slalu sye bg makan nasi cmpur ikan atau ikan bilis...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails