KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Shiro Kucing Jalanan Kesayangan Papa Hero Jatuh Sakit

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, September 20, 2010

Shiro Kucing Jalanan Kesayangan Papa Hero Jatuh Sakit

Posted by Papa Hero | Monday, September 20, 2010 | Category: , , |


Ingat tak Si Shiro ni...? kalau tak ingat, KLIK SINI...patutla selama ni dia dok menyendiri jer...rupa-rupanya Shiro ada masalah kesihatan....
Saya baru perasan yang perut dia dah membuncit...masa mula-mula kutip dia dulu, saya memang dah perasan tapi tak begitu ketara sangat...saya ingat mungkin kecacingan agaknya...

Rupa-rupanya ada perkara lain plak yang berlaku...Perutnya jadi menggelebeh hingga mencecah lantai..Bila disentuh, Shiro meraung sakit...saya syak dalam perut dia ada radang dan ada nanah....nampak macam dia tidur normal...
Tapi sebenarnya tidak...badannya tegak macam kucing tengah makan.....
Tapi kepalanya sendeng ke lantai....agaknya inilah keadaan yang paling selesa dia nak tidur....
Sempat saya tangkap Si baby untuk menyusukan Si Shiro ni..
Kesian dia...mesti dia rindu susu mak dia kan...?

p/s :
Dalam minggu ni rancang nak pergi jumpa Dr Intan...BTW, ada sesiapa tau tak apa kena dengan Si Shiro ni...? Apa pula rawatan sementara yang sesuai untuk dia....?

Kucing hiasan entri kali ini :

Comments
12 Comments

Currently have 12 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. kesiannye..rasanya dia ade masalah kecacingan yg kronik kot...ermm...my kitten blum pnh kne kes ni...nnti kalu PH dh bwa jumpa dr.intan tlg update ye ape masalah dgn shiro..leh kongsi ilmu sama2...

  2. ada 2 kemungkinan
    -kecacingan
    -ada something yng dia makan n tak hadam n buat dia bloated. jangan tunggu lama2. cepat dapatkan rawatan k. kesian dia. Nanah/inflamation dalam organ dalaman boleh menyebabkan sepsis (keracunan darah, toksin dalam darah n menyebabkan kematian. Jangan lengah²kan rawatan ;(

  3. FIV?


    Emma

  4. ciannyer tgk dia...harap2 xde pape yg kronik..rasanyer lps bg ubat cacing ok la kot..huhuhu

  5. mungkin tak menyusu dgn betul, sbb tu jd cmtu kot. kesian die.
    tp its look like my cat mase kecik2 dulu, warna oren jugak. bela la elok2, nt mesti gebu bulu die. :)

  6. setuju dgn thefluffies, eloknya PH cepat2 bwk jumpa vet utk dptkan rawatan kesian tgk shiro menanggung sakit, mujur si baby sudi nak menyusukan shiro

    sy doakan semoga shiro cepat2 sembuh dan kembali sihat, amin...

  7. aduhai kesiannya shiro.
    nak tido pon payah.
    satu persatu dugaan kamu lalui.
    moga kamu tabah yerk.
    kami sentiasa doakan yang terbaik.

  8. aduhai kesiannya.
    seksa betol tengok dia tido.
    satu persatu dugaan kamu lalui.
    moga kamu tabah yerk.
    kami sentiasa disisi mendoakan yang terbaik buat shiro.

  9. Salam bro,
    for d time being kena asingkan shiro dr kucing lain.. my cat dulu pun perut buncit jugak..igtkan cacing...tgk2 sakit FIP...terminal disease yg xda penawar n mudah berjangkit pada kucing lain..mintak2 shiro xda apa2...Insyallah...get well soon shiro...

  10. Kesian shiro.. Hopefully tak ada apa2 yg serius..
    si kecik sy pon ada skin problem..insyallah kalau sempat ptg nanti nk jumpa Dr Intan..
    Kalau kutip stray cat macam ni la, kita tak tahu sebelum ni dia makan apa dan tinggal tempat macam mana..insyallah they will be fine..

  11. adeh. ini serius sangat kesian. sampai kene tidur tegak je. haih. hopefully xde pape serius nih. masih kecik lgi shiro nih.
    takpe, hope die kuat mcm Hero!


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails