KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Family Anjing Beraya Di Rumah Papa Hero Lagi

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, September 20, 2010

Family Anjing Beraya Di Rumah Papa Hero Lagi

Posted by Papa Hero | Monday, September 20, 2010 | Category: , , , |


Mak Anjing : Papa Hero, kami sekeluarga nak datang beraya...boleh lagi ke...?
Papa Hero : Boleh...takde hal punya..tapi kuih tak de, Whiskas boleh tak...?
Yang lidah terjelir tu Si Max
Mak Anjing : Whiskas pun boleee...he he 
Anak Anjing : Whiskas tu ape bu...? Tulang ayam ke..?
Mak Anjing : Bukan tulang ayam, Whiskas tu biskut Hero...
Anak Anjing : Hero tu sape bu....?
Mak Anjing : Hero tu kucing yang pemes kat internet tu...ko ni banyak plak tanya...makan je lah, orang dah bagi tu....



BESTNYA DAPAT MAKAN WHISKAS RAYA

 Yang dekat dengan kamera ni adalah adik Max...warnanya sama tapi ada stokin putih dan badannya kecil sedikit....dia ni pun gila kuasa...masa makan suara garang dia yang paling kuat...tak padan dengan tecit...


Saya bagi air paip ajer...itu pun laku gak...hu hu hu




Ini Max...Dia yang selalu tumpang tidur kat depan rumah saya...cair hati bila tengok muka dia...buat muka kesian plak tu...
Tengah syok2 snap gambar, Si Max ni terlelap plak...kejap2 posing macam ni...

kejap2 posing macam ni plak....Dah kenyang makan Whiskas Raya la tue...
Yang belakang tu Si Adik...
Yang ni belum dibagi nama lagi...saya rasa Si Max ni yang sulung sebab badan dia yang paling besar..
Yang Si Adik ni, sekali tengok macam Si Bulat...Nak tahu siapa Bulat? Klik Sini...
Dengan ibu dia sekali tidur kat depan pagar rumah saya...saya tak rasa pun yang mereka ni mengganggu saya...rasa sejuk mata bila mereka lepak kat depan rumah saya ni...tapi, kalau orang lain yang mengalami situasi macam ni, tak tahulah plak...lain orang lain ragamnya...

p/s :
Papa Hero tak bela anjing tau...he he he ..takat bagi makan gitu2 ajer...

****************************************
Petang semalam masa makan kat restoran, ada seekor lagi anak anjing duduk betul2 tepi meja saya...kebetulan pula saya baru lepas habis makan ayam...apa lagi, saya campak la tulang drumstick tu ke arah anjing tu...1st time bagi anjing makan kat kedai...segan pun ada gak...hu hu hu


Si kembar ni memang tak suka sangat kalau kita suapkan nasik...diorang lebih suka makan sendiri...

Along makan kemas
Pinggannya bersih dan sudu disusun kemas
Angah ni brutal sikit...
Pinggan dan susu bersepah...ha ha ha

p/s :
Jangan terkejut si kembar ni suka makan sambal...tapi saya tak bagi diorang makan banyak2...

Enhanced by Zemanta

Comments
12 Comments

Currently have 12 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. takpe. boleh jadi guard kt rumah kan. selamat sket.

  2. bestnya dpt jumpa anjing yg jinak mcm ni.. slalu jumpa yg garang2 jer..huhu

  3. untung max sekeluarga jumpa org yg baik hati cam PH, dpt la mereka sekeluarga menumpang kasih pd yg sudi

    max ni comel btullah, mmg cair tgk muka dia tuh geramm....

  4. kak e naklah kalau ada anjing yang numpang lepak depan rumah camtu... dapat 'guard' free *

    * pernah anjing masuk rumah tapi dia jenis penakut... kita panggil terus lari...

  5. tula..entry yg dulu tu nampak diorg makan nasik lemak siap sambal..
    erkejut jugak..

  6. persepsi sy kt anjing dh berbeza skrg...huhuhu sygggg semua haiwan..alhamdulillah Allah kurniakn sifat penyayang sesama makhluk Dia.

    Semoga Papa Hero n family murah rezeki dan bahagia slalu...aminnn

  7. incik yang takde identiti leh bukak identiti kat blog animal lover sbb kami semua takde masa nak marah kamu.

    herry: comei la family tu..geram tengok. wuff!

  8. kot2 ade yang silap faham ngan statement tu..nak jelaskan

    incik invi jangan le memalu sbb kami semua pembaca tegar blog nie menyambut kamu dengan rasa happy
    tak gitu kawan2?

  9. syoknya anjing yg jinak camni
    selalu jmpk yg garang2 tu...takut

  10. comel la max tu...gebu je tengok..hehe

  11. bagusla... hehe.. buat baik pd haiwan akan di balas baik... PH dah ada guard jaga rumah.. tp... klu kejiranan x sporting susah jugak.. takut nanti dikata kita sbgai membahayakan keselamatan anak2 dorg...
    hurm... tp pape pun.. proud of what u did to them..

  12. dlu mse thun 2005 sye bru pndh umh flat... cuaca pd ari 2 bru ujan lbat...tba2 sye d bgtau adk sye ada anak anjing dlm longkang...cpt2 sye trun bwh smbil bw kain...ksian sye tgk bdnnya bsh dlm longkang,nsib baik longkng xbrp dlm...sye angkt ank anjing gna kain....bila ank anjing 2 kring dgn sndri nmpk comel sgt ank anjing 2:)syukur slmt


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails