KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Puppy Beraya Di Rumah Papa Hero

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Friday, September 17, 2010

Puppy Beraya Di Rumah Papa Hero

Posted by Papa Hero | Friday, September 17, 2010 | Category: , , , |


Ingat lagi tak kisah puppy yang terperangkap di depan longkang rumah saya hari tu? Cerita penuhnya ada di sini ( KLIK SINI )

Pagi sehari sebelum raya hari tu, saya sempat merakam perangai Si Max dengan familinya...saya tersenyum dari awal sampai habis ketika merakam aksi keletah mereka...walaupun mereka hidup merempat, tapi kebahagiaan mereka nyata terserlah...


Terfikir pula saya apa akan terjadi pada mereka sekiranya ditangkap oleh pihak berkuasa...? Sedih kalau saya fikirkan....Kasih sayang antara mereka akan musnah begitu sahaja...bagaimana kalau arahan dikeluarkan dari pihak atasan supaya anak2 anjing bersama ibunya dibunuh hanya kerana mereka dilabel sebagai makhluk perosak di kawasan kediaman kita? Yang membuatkan saya terharu ketika merakam keletah Si Max dan adik-beradiknya, kelihatan ada seekor anjing dewasa sedang bermain kejar-kejar dengan Si Max...kalau anda semua nak tahu, itulah bapa anak2 anjing ni...sungguh bersyukur saya melihat mereka menerima kasih sayang dari ibu dan bapa mereka sendiri...alangkah ruginya mereka yang tidak merasai apa yang saya rasakan...dan alangkah bagusnya kalau ramai rakyat Malaysia macam CHETZ...hu hu hu


Saya juga terharu melihat ada insan yang prihatin terhadap anjing2 terbiar ni...


Max duduk di depan rumah saya pada pagi hari raya.....sayu jer saya tengok dia...



Pada malam raya kedua, Max dan adik2nya datang ke rumah saya makan lemang...hu hu...lemang tu ada dalam plastik sampah kat depan pintu rumah...terlupa nak masukkan ke dalam tong sampah...sisa makanan tu pun semuanya masih baru lagi, jadi ia takkan memudaratkan Si Max...


Gambar ni saya ambil malam semalam...Max dengan adik beradiknya bertandang di depan rumah saya...saya tak rasa pun yang mereka ni mengganggu...mereka seolah-olah mahu menumpang teduh di rumah saya...


Saya cuma ada Whiskas wet food jer nak bagi Max....



Di belakang tu mungkin adik Max sebab badan dia kecik sket....malu2 anjing dia tu...
Oleh sebab adik Max ni malu2 anjing, saya namakannya Adik...he he
Max ni tamak betul...suka makan adik dia punya..ikut perangai sape la tu...? he he
Kesian Adik kena marah dengan Max..hu hu

Dah kenyang, apa lagi...tidur la tue...Mereka tak masuk ke dalam kawasan pagar rumah pun...cuma menumpang tidur di depan pasir di luar pagar rumah saya...suka betul saya tengok diorang bermimpi...Max tidur gaya gimnastik...

p/s :
Nak kena beli sabun Thaharah nampak gayanya ni...he he ....



Comments
10 Comments

Currently have 10 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. jarang jumpa orang prihatin dengan binatang tak kira kucing atau anjing mcm brother...*two thumbs up*

  2. Hmmm... Bahagianya mereka kan. Memang sedih kalau kehidupan mereka di ganggu pihak berkuasa.
    Dah la comel. Nasib baik gak ada jugak orang lain selain PH yang bantu dorang. macam jinak je kan? geram pulak nak golek2... :D

  3. ske tgk keletah max & family....sgt2 bahagia.....luv it~~~

  4. terharu syawal baca enrty nie. rasa cam nak bela je Max n family tp apakan daya...

    moga2 dorang tak dganggu oleh mana2 pihak dan ada pihak yagn sudi membela mereka sekluarga.

    eh ade Misty?? ala tayang Mama..
    Misty ucapkan selamat hari raya kepada semua pembaca n pengomen blog papaHero :)

  5. comel betul si Max dan adiknya, sonok tgk kebahagiaan mereka. semoga Max sekeluarga dijauhkan dari perkara yg tidak diingini dan semoga semakin ramai manusia yg prihatin terhadap haiwan terbiar wujud di dunia ini, amin...

  6. two thumbs up PH...happy tgk keletah Max n brothers...2nd vid (1:00) yg main dgn Max mcm iras2 Husky la pulak..hopefully derang xdiganggu insan yg xde hati perut....

    Misty dgn bangganya menyanyikn Negaraku...sempena Malaysia day~

  7. semoga Allah balas semua jasa baik anda

  8. ph..saya kagum dgan ph...hemm..apa yang trjad dengan anjing2 tu skarang ni?? mreka okey ke?? still ade lag kn?? harap2 mcm 2 la..ph kalu ade pihak berkuasa nak tangkap mreka @ tembak mreka..tlong la ph bela nasib mreka 2...saya prnah tengok dpan mata saya anjing kena tembak oleh pihak brkuasa...saya nangis x henti2..esok nye trus demam...saya x boleh buat ape2 da time 2..jad tlong la ph.. saya tringin nk tengok anjing2 tu happy~~

  9. Assalamualaikum PH..
    Nak Tanye siket PH kerje Ape ea..

  10. harap2x max & families slamat lah selamanya...jgn lah ada phk brkuasa mengganggu diorg....@ cba buat apa2x ngan diorg...sma2x kita berdoa agr max & families selamat...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails