KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Coretan Kisah Percutian Aku Ke Port Dickson....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, July 6, 2010

Coretan Kisah Percutian Aku Ke Port Dickson....

Posted by Papa Hero | Tuesday, July 6, 2010 | Category: , , , , |

Akhirnya, dapat juga aku update entri Trip Ke Port Dickson... minta maaflah sebab urutan gambarnya berterabur sikit...nak kejar lunch time...

Untuk pengetahuan anda semua, aku pergi trip ke PD ni atas tiket company trip wife aku, Rimbun Corporate Advisory....Gambar ni dah di pertengahan cerita...

Kucing bunting ni tiba2 jer keluar dari kereta menuju ke arah aku...sian aku tengok kat dia...dah sarat dah.....mesti dia nak mintak dukung...mana boleh makcik, awak tu tu kan mengandung...kang tak pasal2 terberanak plak...

Lepas tu, keluar plak lagi seekor..kali ni kucing jantan..aku rasa laki dia laa...muka brutal giler...tapi, bila aku amati secara dekat.....

kucing ni menghidap sakit mata yang agak kronik...sian dia..kurap pun ada skit...adess,,minyak gamat tak bawak plak..kalau tak boleh gak aku tuang sebotol kat kepala mamat ni...

Tak padan dengan brutal, manja plak tu...siap tadah muka dia soh aku snap gambar dia banyak2....wahh, sporting betul kucing2 kat PD ni....dia biar je aku snap gambar dia banyak2...agaknya, dia tahu aku ni blogger kottt...tengokla lubang idung dia tu....

Siap guling2 kat lantai lagi....gumuks...

Si celoreng ni mengiau tak sudah...last-last.....

Wife aku belikan makanan untuk meow ni....biar dia boleh keluarkan susu yang banyak untuk babynya...laki dia pun muka tak malu join sama...alulululu, makanla.... memang untuk hang pun....kucing jantan ni mengiau takde bunyi pun...badan dia kurang air la tu...dehidration...

Gambar ni pun pertengahan cerita gak...swiming pool penuh bangat..aku tak selesa kalau mandi ramai2 ni....

Ha ha...waktu yang ditunggu telah tiba...Along & Angah berendam kat Bath Tub...boya tu sebenarnya nak pakai kat swimming pool...last2, pakai kat bath tub jer...

Gambar ni pada waktu malam...wife aku sedang mengikuti program dan agenda yang disediakan oleh companynya...so, aku dengan budak2 ni free & easy....pakai gaun beb...jangan marrraaa...

Ni gambar pada keesokkan paginya...waktu nak gi sarapan, ada jer kucing datang kat aku...macam tau2 jer yang aku ni cat lover...bunting lagi tu....

Manja sangat minah ni...tapi, inilah masalahnya...kucing2 terbiar ni semakin hari semakin bertambah...tiada orang atau badan2 yang berkaitan nak ambil insiatif...kalau tak dikasikan, bilangannya yang semakin banyak boleh mendatangkan mudarat kepada masyarakat setempat dan kucing2 itu sendiri..

Dari tadi dia duduk kat sebelah aku...bagi makan dia tak nak...dia lebih suka bodek aku supaya bawak dia balik rumah....tak bole la nak, papa takut tak mampu menjaga awak dengan baik....

Balik jer dari sarapan, wife aku pergi ke agenda dan program companynya, sementara aku dengan si kembar ni lepak dalam water chalet...inilah aktiviti Along & Angah kat dalam chalet...pertandingan memakaikan kasut teddy bear...( Teringat plak kat blogger Si Tedi...)..Gambar bawah ni Angah....

Yang ni Along....tengokla muncung dia tu...aku tengok Along ni bersungguh-sungguh ketika melakukan sesuatu kerja....

Ni lah hasil Along...Angah dari tadi tak dapat nak pakaikan kasut teddy ni...

Lepas tu, aku bawak budak2 ni pergi ke pantai....tak mandi pun..jalan jer...tak best la mandi kalau ibunya takde...budak2 ni siap bawak teddy lagi pergi laut...ha ha

Posing menarik dari Si Kembar Cute...

Along ( kanan ) pandai buat tanda peace, Angah macam kompius jer nak buat peace tu...
Angah peace 4 jari...

Gambar yang ni adalah ni hari terakhir aku di PD...wife aku dah selesai dengan program companynya....so, kitorang satu family jenjalan kat tepi pantai....aku tak faham nape Angah buat muncung macam tu...

Kalau ada budget & collection yang OK, aku bercadang nak bawak korang sumer gi trip ke sini...apartment kat sini pun ok gak..tp, kalau ada cadangan lain, mungkin boleh dipertimbangkan...mungkin boleh pergi PD area Teluk Kemang....

Si Kembar ni memang pantang nampak ikan..semuanya sebab pengaruh Finding Nemo tu..kalau yang biasa ikut blog ni, diorang tau la apa cerita kenapa budak2 ni suka kat ikan...

Along kalah lumba lari dengan Angah...masa ni tengah menuju ke bilik aku...

Langkah pertama si kembar di atas pasir laut...dua2 takut nak jalan sebab pasir tak rata...
Kan aku dah cakap, Angah peace 4 jari...tapi kali ni dua tangan...maknanya Argentina kalah 4-0...

Sama tak muka diorang..??

Air laut tengah pasang...takde orang mandi pun...

Amacam?? Romantik tak?? ha ha ha

Pada malam sebelumnya, aku bawak bebudak ni main Daytona....pastu tak nak balik plak tu...puas aku pujuk diorang....orang yang lalu lalang senyum jer kat aku...malu sioott...

Sampul access room kad....

Ni gambar masa baru sampai chalet...wife aku dengan program companynya...aku dengan budak2 ni layan FINDING NEMO....

Ni gambar masa nak bertolak dari rumah...HERO macam tak bagi jer aku pergi PD...tengoklah macamana HERO merajuk....siap berdiri kat depan pintu bilik tak bagi aku keluar...

Siap mengeliat kat lantai lagi....

Si Kembar ni dah bersiap sedia, tapi nak layan Tom & Jerry dulu..colourful betul life budak2 ni....
Posing sebelum bertolak dari rumah...

Aku paksa dia pusing belakang semata nakkan gambar nama2 player German...
Angah : GOMEZ ( kena plak dengan muka dia sebab chubby )
Along : KLOSE ( cantik macam Along )

HERO ni memang tak bagi aku pergi laaa....Pak Tam dengan Baby aku kurung kat rumah sebab kat luar tu banyak anjing liar..Baby boleh susukan anak2 dia...

Mak Tam memang aku tinggalkan kat luar...sian kat dia...dia selalu tumpang tido kat rumah aku....oleh sebab dia suka tidur kat sudut tu, aku letak jer baju2 lama supaya dia selesa...

Ni gambar ketika baru sampai ke LEGEND WATER CHALET, LUKUT...yang ni tempat makan...

Gambar yang ni, aku baru masuk ke dalam bilik....tengoklah budak2 ni, ada ke patut dia suruh aku bukak cermin tu....nak mandi kata dia...

Air tengah surut ketika ni..memang jelas boleh nampak air laut kat bawah tu...

Santai...rilek arr bro....

Yang ni Pn Azlinda dengan suaminya, En Harman...Pn Azlinda ni colleague wife aku...masa ni tengah dinner....

kat lobby hotel tu, aku terjumpa plak dengan sepasang kembar lelaki ni...namanya aku dah lupa plak....sumer orang berkerumun kat lobby ni semata2 nak tengok diorang...nama bapanya ialah saudara Daim..

Aku sempat meninjau sedikit aktiviti2 company wife aku ni..diorang sewa Functioning Hall...

Keadaan chalet ketika air sudah mula pasang...

Minta maaflah sebab turutan gambar2 ni bercampur aduk sebab diambil dari pendrive yang berlainan...pening aku nak menyusunnya...

Hari ni ( 6.07.10 ) adalah hari terakhir pengesahan kedatangan ke majlis bbq tu...sebenarnya, majlis tu hanya permulaan sahaja...nak test power kata orang...lepas majlis tu berjaya, saya bercadang nak buat trip dengan anda semua...tempat dan tarikh masih belum dipastikan lagi...mungkin anda semua ada cadangan yang lebih baik...kuota mungkin aku hadkan kepada 15-20 orang sahaja dan keutamaan akan diberi kepada mereka yang selalu mengikuti perkembangan blog saya...

Ok, jumpa lagi di entri yang lain...

Comments
26 Comments

Currently have 26 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. suka betol eh dgn kucengg.
    i hate kuceng sebab geli kan bulu2 dorangg.

    neway your twin, cute sngattt!
    hee~

  2. pandai HERO wat muke kesian hehe..

    sonok je tgk kerenah si kembar tu..
    ehem ehemm..si kembar dpt boipren kembar gak yer ;D

  3. bestnyaaaaaa.
    comelnya twin bro.
    kcuing2 tue sangat comel la.

    alolo..hero merajok yerk.
    sabar yerk..papa n mama pergi kejap jerk.
    jgn majok2 k.
    cayang hero..muah3x

  4. test..entri tak leh komen plak

  5. test

  6. cute sungguh si kembar tu...
    cumel sgt2..
    tp part yg best bile si hero tu kunun2 mogok...
    hahaha..pun cute gak..

  7. dah bole komen da kot??

  8. ala comel nyer budak 2 org nie,...
    kembar ke??

    i follow

  9. test lagi

  10. test un dos tress..

    sy syg HERO!

  11. test lagiii

  12. TEST

  13. TEST LAGIIII HA HA HA HA

  14. Visiting here..Your blog is Nice..Visit mine if u free friend.. Bloody Day!

  15. Mak enonnnnnnnnnnnnnnnnn!! Bestnya kau punya holidayyyyyyyyyy! Jelessssss!

    Kejelesan meluapluuapp sampaikan taik telinga haku cair. Hmph~



    Weh, comelnya kucing yang sakit mata tu. Sobs. Kalau lah dia ada orang jaga, mesti kiut miut en~ Grrhhh. Comelcomelcomel!!




    And aku suka tengok anak kau. Comel bhaaiii. Macam ibu dia. Ayah nye tak. Wakakakaka ;PPP

    Acah mak enon jeee.


    Weeeehhhhh, comel la HERO merajuk tu. Berdiri kot. Hiks. Rasa nak gomol-gomol je. Ehm! Geram!




    Eh jap, ni Legend hotel ke beb?

  16. Am a bit confused here. You brought Hero and other cats with you for holiday in PD? Your twin daughters are so cute. And what a coincidence to meet twin boys at almost the same age! They all look so cute together. :)

  17. i miss port dickson =)

  18. Salam, Harap Pak tam dapat diselamatkan nanti.

    Oh ya, percutian ni nampak best.

  19. ooo tu la pic hero yg mblg tu, rupenye merajuk .. hahhahaha pandai posing yee

  20. sian hero kena tinggal....

  21. Alamakkk...teringat plak kt kuceng yg pernah sy bela dlu...mata buta sebelah...ramai takut nk pegang n sentuh dia...last2 kitorg bela smpai beranak pinak...comel2 semua...dh xde pn kuceng tu...sakit sbb dh tua...last nmpak bila die masuk rumah sekejap pastu kuar tah ke mana...time tu die tenat...xnk kitorg satu family tau kot yg dia dh nk mati...nsb baik la smpt belai die...arghh...sedih plakk...

  22. PH...sedih hati saya setiap kali pandang wajah hero...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails