KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Perkembangan Terkini Pak Tam dan Gambar2 Anak Bulus Yang Meruntun Hati Sesiapa Yang Melihatnya....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, July 15, 2010

Perkembangan Terkini Pak Tam dan Gambar2 Anak Bulus Yang Meruntun Hati Sesiapa Yang Melihatnya....

Posted by Papa Hero | Thursday, July 15, 2010 | Category: , |

Inilah rupa perut Pak Tam yang terpaksa ditebuk untuk mengeluarkan nanah di dalamnya. Terdapat 2 lubang kecil...Dr Nor kata organ dalaman Pak Tam masih ok...lukanya ini mesti disapu dengan iodin sehingga betul-betul sembuh...

Yang menghairankan aku, Pak Tam ni dah tunggu aku bagi ubat...dah standby awal-awal...mungkin Dr Nor dah trained dia...siap tunggu aku kat atas meja lagi tu...kat lantai tak mahu plak dia...




Inilah ubat-ubatan yang diberi oleh vet UPM...

Bagi ubat jenis pil, seperti biasa aku potong kecil-kecil....

....dan masukkan ke dalam wet food...Pak Tam ni main bedal jer....kelakar kalau tengok dia makan...kepalanya berkerut menahan rasa pahit...


Post istimewa untuk para peminat Pak Tam...

Masa tengah khusyuk snap gambar dia, dia boleh buat muka pulak...


Ni video Pak Tam 'fight' dengan Baby...tak padan ada corong lampu....


Pak Tam main guli...






Ni la gambar2 anak2 bulus papa hero yang terbaru...gambar diambil malam semalam dan subuh tadi....

Ibunya dah keluar tak tau ke mana, tapi anak-anak bulus ni dah disusukan...

Anak bulus yang ni terjaga kejap, pastu tidur balik...

Anak kucing yang ni terkejut bunyi snap kamera handphone aku...wahh,,,tak padan dengan kecik, dah keluar bunyi garang dia...alahai, 'nak nangis' papa tengok kau...ha ha ha

Lepas tu dia tidur balik...ntahape2ntah...

Aku dan wife tak tahu nak namakan dia apa...tunggu nanti aku labelkan sorang2 supaya senang korang nak proposed nama dia...ok tak?? Contoh, anak bulus yang ni aku labelkan 'A', yang marah tadi tu aku labelkan 'B'....tunggu nanti aku siapkan labelnya...Anak bulus ni tidur dah tak ingat dunia dah...

Semalam aku pergi kedai printing nak print pelan bangunan...ni adalah kucing tauke kedai ni...mak aii....sihat habis...gumuks and debubs...

Tauke tu cakap si Charlie ni memang suka duduk depan pintu masuk...tauke cina tu cakap ada ong mali...

Comments
23 Comments

Currently have 23 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. kesiannya tengok pak tam...
    anak-anak bulus comel..geramlah

  2. agaknya Allah beri keistimewaan pada haiwan ''kurangnya rasa sakit''

    tengok, siap boleh bergolek golek. padahal baru pas operate tu. kita yg tengok ni yg rasa sakit! =)

  3. sukenye dpt tgk pak tam..
    moga cpt membaik ya...

  4. cayalah pak tam!!
    kucing aku kalau g makanan talet tu campo dalam makanan dia, kem salam dia nak makan. dia akan tinggalkan terkontang kanting.

    agi yg cecair jek.

    amek pic anak2 hero tu jgn pakai flash tau!

  5. wah...comelnye ank dia....nk sekor..huihu

  6. Tedi,

    Thx for info tu...len kali saya tak pakai flash lagi...

    btw, souvenir yang awak bg kat papa meow tu mmg sesuai sangat..suka saya tgk anak2 bulus papa meow pakai

  7. semoga pak tam cepat sembuh yerk.
    jangan lupa makan ubat yerk.

    alolo..baby bulus dah nampak kaler.
    comelnya.
    geram tengok yang marah time amik gambar tue.
    muekr ganas abiss..
    hehheh

  8. Syukur,

    hampir sembuh dah pak tam.... nasib baik dapat jumpe vet yg betui on time...

  9. glad to see paktam dah ok. =)
    pakai corong tu pun bleh main2 lagi.hehe

    anak2 bulus sgt comel!

    tetiba rasa rindu nak main kucing.haizz.

  10. Hope you didn't have much problem giving Pak Tam his pills. How ever much he protest, his medicine must finish. Good to see he is recovering. :)

  11. kan..yg muka garang tu mcm musang..garang dan cute..

    alhamdulillah paktam bertambah sihat,dh boleh makan,bermain...sungguh menawan hitammu paktam sampai tak nampak mata,hidung dan mulut kamu..hehehe..

  12. sukanya tengok pak tam dah aktif kembali, ngeri lak tgk dia bergurau ngan si baby..dia slumber je hehe..

    bolatnya anak-anak bulus tuh gerammm...

  13. paktam mmg seekor kucing yg kuat dan tabah hati
    xtau la sapa yg tak berhati perut tu
    buat paktam sampai mcm tu..

    p/s: hensem pulak paktam dgn corong tu heheh

  14. pergh~ pak tam nampaknya dah semakin pulih kan3?

    boleh pulak anak kucing tuh tertido lepas 'mrngamuk' jap... hehe posing pun mcm tuh gak... ntah pape ntah... ngehahahhaa

  15. paktam sangat mjaga kesihatan sbb tu dia dah sedia utk dsapu ubat. good cat

    anak bulu kaler oren tu cam Misty. rindu Misty. sob sob sob

  16. Lama da aku tak singgah and bagi komen. Sorry bro. Emosi terganggu.



    Eh kesiannya PakTAM! Tapi dia macho lagi siottt. Siap buat post baek punya pandang camera dalam video tu. Hehe.





    Dia sebijik cam kucing aku. Tapi nama dia bukan MakTam la. Nama dia Bitam. Heee :D Ada la tu jugak TamTam kan :))




    Eh comelnye anak-anak kucing tuuuuuuu!! Ahaha and aku tergelak tengok anak kucing yang garangg tu. Pastu terus tdo balik. Position sama je plak tu. HAHAHAHAHAHA





    Cutenyeeeeeeeeeeeeee!!!
    Geram shiau ;D

  17. The Chair Speaks :

    Fortunately, Pak Tam not protest while i'm giving the medicine...i like your Pebble..he he

  18. Yes, Pak Tam dah semakin sihat dan sihat. syukur...

    cumel2 tu belum bukak mata yeh, cumel gilerrr...:D

  19. tomey yep anak kucing 2...

  20. Boyachilles, I am not exactly computer savvy so your website and facebook are a little complicated to me. I have created a facebook account but I don't seem to be able to connect, post comment or send you a message in fanclubkakimotong.
    You can search me at mychairspeaks at gmail dot com.

  21. mahal tak vet kat UPM tu?

  22. alhamdulillah....harap2lah p'tam ni sembuh cepat...tahniah bro.u benar2 insan b'hati mulia..biaq pi apa org ckp sebelom2 ni...harap u kuat semangat...sy pun pencinta kucin tahap gaban...satu kuarga sume mmg giler kucin...pantang kucin sakit mati ke mesti nangis n sedey je.pastu sanggup tu g muar dari tangkak semata2 nak anta kucin ke vet..apabila kita wat baik pd binatang mcm ni mesti ada yg sakit hati punya...sy doakan u n kuarga diberkati ALLAH n dipermudahkan-NYA segala urusan u dunia akhirat....amin...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails