KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Terima Kasih Atas Kunjungan Kak Rose Dan Cik Fira

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, October 5, 2011

Terima Kasih Atas Kunjungan Kak Rose Dan Cik Fira

Posted by Papa Hero | Wednesday, October 5, 2011 | Category: , , , |

Terima kasih sekalung budi buat Kak Rose dan Cik Fira kerana sudi bertamu di rumah PH...Bermacam-macam mainan yang dibawa oleh Kak Rose untuk diberikan kepada anak-anak angkat peliharaan PH....Kak Rose datang ke rumah PH adalah untuk 'adopt' Si Tobi....PH baru jer kutip dia di sebuah restoran di Semenyih ni....Kesian betul Si Tobi masa PH jumpa dia...Dia tunggu jer orang tu baling makanan kat dia...Pastu orang tu pulak baling makanan kat pasir...hmmmm...Kalau yer pun nak baling biarlah kat tempat yang bersih sikit...

Anak-anak angkat PH ni memang pantang kalau ada tetamu datang kat rumah....Habis dibulinya tetamu tu...

Weh weh..akak ni lagi comel....
Tengok la tu....Kak Rose dah kelihatan seperti penternak kucing yang berjaya....

Adesss ramai la plak....

Cik Fira pun steady....Di samping projek "rehome" kucing yang terbuang secara kecil-kecilan, kita mengeratkan lagi silaturrahim sesama kita....Kan seronok macam ni...Tak lama lagi akan diadakan gathering...Ramai betul nak join...Tunggu yer nanti PH umumkan secara rasmi....


Ini Si Mel...humang aihh....sihat betul tubuh badannya....Beratnya kalau tak silap 6.5kg...Besar betul badannya...Perut pun lagi gendut dari Iyo...hahahahaha... ;p

Assalamualaikum semua..Saya Mel, baru jer balik dari grooming

Si Mel agak kurang selesa kerana banyak kucing kat rumah PH...Kadangkala dia masuk ke dalam cage....Biasalah tu, kucing kalau ada bau kucing lain memang dia main sembur-sembur...iyo pun macam tu juga....

Bad mood...
Mandi lagi beshh..!!!
Setiap kali ada tetamu datang ke rumah PH, Si Helen dan Si Bear ni mesti melese kat depan pintu pagar....Yang mana pernah datang ke rumah PH rata-rata semuanya terhibur melihat keletah anjing 2 ketul ni...Mereka amat sayangkan PH....mereka juga adalah di antara anjing yang PH berjaya "rehome"kan, tapi bukan di dalam rumah PH...PH dah pakat dengan Untie Wong, jiran PH yang dia sudi membantu kalau ada anjing yang PH bawa balik...Nak seribu daya, tak nak seribu dalih...bagi PH, kita kena tetap dan teguh dalam membuat keputusan....
Do it or do not...There is never try...!!! Kalau terjumpa atau bawa balik stray cats & dogs, belajar-belajarlah ambil tanggungjawab...Beranikan diri, jangan takut....Buat ikut gerak hati....
Kalau takde orang nak adopt stray cats yang PH bawa balik, PH akan bela mereka macam anak sendiri...Budak-budak tu perlukan kasih sayang kita...What we give we'll get back... ( KLIK SINI )

Hai papa...Raya dah abishh ke..? Kuih samprit ada lagi tak...?

Ini Lela...kesian betul nasib dia ni...nanti PH buat satu entri pasal dia yer...

bagaimanakah masa depanku?
terima kasih papa
















Inilah gambar terakhir Si Tobi bersama PH...Sayang rasanya kat Tobi ni...Walaupun mereka ni tak memahami apa yang kita rasa, tapi tindakbalas kasih sayang dari mereka kepada kita amat menakjubkan...Mereka sayangkan kita dengan seikhlas hati....

Timang tinggi-tinggi...
Nak tengok rumah papa puas-puas...

Selain untuk menziarahi Hero, Kak Rose sebenarnya nak adopt Si Tobi yang PH kutip tempoh hari...Ini videonya...


Hero juga sentiasa menanti kedatangan adik-adik barunya untuk sama-sama menikmati keindahan hidup....Hidup biar sedap kata Hero....

Yo...Wazz up Bro...??
Persinggahan Si Tobi di rumah PH telah berakhir dan persinggahan ke tempat baru kini sedang bermula...Ianya bukan setakat persinggahan, tetapi ianya adalah sebuah kebun syurga dunia bagi makhluk comel seperti mereka...

Selamat Tinggal Tobi...Jangan nakal2 yer :)
Papa sayang kamu 

Terima kasih sekali lagi kepada Kak Rose atas pemberian Blackwood, mainan untuk anak-anak angkat PH dan kek...sodap betul kek tu... 


P/S :
 Jangan takut dan malu nak adopt kucing jalanan dan kucing kampung....Berbanggalah, kerana anda telah berada di next level ~ Jadilah orang yang pertama di kalangan rakan-rakan anda yang buat benda -benda yang mereka jarang buat....Bukan ke cool gitu..?

Enhanced by Zemanta

Comments
2 Comments

Currently have 2 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. memang cool.. sy dr kecik selalu pk.. kalau kita nak buat kebajikan & pahala x perlu beli haiwan yg comel2 & mahal2 sbb dorang tu ada value & ramai yg nak.. Yg terbiar di jalanan tu patut di beri perhatian sbb tak semua org pandang mereka.

  2. saya bole terima lagi kalo orang tak bela pets tp tak benci pets, mungkin komitmen lbih kepada bende lain... anak, kemampuan duit, etc.. kalo halau shoo shoo pn, boleh terima lagi.. Pikir +ve ja mungkin dia takut or alah bulu kucing. tp mmg takleh terima kalo org sepak2 terajang kucing smpai sakit kucing tu dibuatnya.. simbah air, baling batu2 bsar..

    bagus dgr criter PH ni. Walopun tahu Muslim tak boleh (or tak digalakkan) bela anjing, but you'll find the way to rehome them in other place. Bagus2. Macm tu lah. keep it up. kucing kalo dh dtg rumah kerap kali, kiranya dh seperti jiran tu. Kena wat baik kt jiran. :)


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails