KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Hero Dah Kembali Ke Pangkuanku.....Seronoknya....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, August 5, 2010

Hero Dah Kembali Ke Pangkuanku.....Seronoknya....

Posted by Papa Hero | Thursday, August 5, 2010 | Category: , , , , |

Alhamdulillah...segala dugaan buat Hero telah berakhir....Hero telah sembuh dari penyakitnya dan juga telah dikasi sekali...Sekalung penghargaan dari saya buat Kelana Jaya Veterinar Clinic khususnya buat En Hadzwan dan Dr Intan. Salah seorang rakan Facebook saya iaitu Cik Yusnita juga sempat melawat Hero di sini...

Seperti biasa, kehadiran saya disambut oleh kucing-kucing gebu klinik ini....



Beginilah keadaan Hero apabila keluar dari kandang....


Kesempatan ini diambil oleh Cik Yusnita untuk mengusap-usap Hero..



Berikut pula adalah gambar-gambar hari terakhir Hero di Kelana Jaya Veterinary Clinic.

Salah seekor kucing Dr Intan, Ifa namanya...( maaf kalau tersalah eja yer )

Yang ini Sammy...beratnya mencecah 8.7kg....

Hero selepas dibawa masuk ke dalam kereta...

Memang dia rindukan saya amat-amat......






Selepas menjemput isteri dari pejabatnya, seperti biasa setiap hari Rabu saya akan singgah ke pasar malam untuk membeli nasi lemak sedap Ayahnyah...Tapi, masalahnya saya tak boleh tinggalkan Hero seorang diri kat dalam kereta..mahu atau tidak, saya terpaksa membawa Hero sekali ke pasar malam...hu hu hu

Ayahnyah masih tak perasan yang kami membawa Hero...

Beginilah reaksi Ayahnyah...Wannyah sedang sibuk melayan pelanggan....ramai betul pelanggannya semalam....

Tak pernah termimpi yang Hero akan pergi ke pasar malam....

Peniaga sebelah kedai Ayahnyah sedang asyik melihat Hero...termasuklah pelanggan yang membeli...semua tengok dia...tapi saya tak snap foto sebab nak jaga Hero takut2 dia terlepas....

Hero berposing di depan banner ayahnyah.blogspot.com

*********************************************************************

Sampai sahaja di rumah, beginilah aksi-aksi anak bulus saya...amat melucukan....

Ini Shizuka....

Ini Shinobi..dia diam jer..takut sebab ada "T-Rex Stranger" datang....

Shinosuke yang paling teruk sekali....

Shinbei yang oren tu berguling-guling dengan Pak Tam..( Pak Tam nampak Hero tapi buat-buat tak kenal konon....menci tul...)

Ini videonya sebaik sahaja Hero dilepaskan dari pet carrier.....








Okay, nanti saya update lagi kisah Hero...hari ni sempat update yang ini jer...ada tugas nak diselesaikan....

Terima kasih saya ucapkan kepada anda semua yang telah memberi sokongan yang tidak berbelah bagi. Teruskan mengikuti blog ini yer...


Comments
21 Comments

Currently have 21 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. hahaha...gumbira hero dh pulang...

    anak2 bulus...jgn takut...abg hero ni baik...

    paktam? " alamak, hero dh balik la, takde can aku nk jadi taiko dlm umh ni" huhuhu

  2. alhamdulillah.
    sudah selamat semuanya.
    bersih jerk tengok muker hero ;)

  3. syukur alhamdulillah.. Hero dah balik.. mudah2n hero bertambah sihat dan happy..

  4. adoyai. sedih lah tengok hero ni. sian dia.......


    tp best sebab rumah dah meriah skrg kan.=)

  5. Alhamdulillah Hero dah ok...
    Manja betul Hero ni kan...bertuah die dapat family yg baik jaga and sayang die... :)

  6. wah Hero dah pulang (ke pangkal jalan). bestnya. it's good to be home.

    budak2 tu xsempat kenal ngan otai kat rumah, nanti lama2 ok la tu bila tgk yang senior layan Hero.

    PS: kali nie aku bukan no 1 komen ye. hehe
    keje manyak

  7. ek eleh paktam...
    bley plak wat x knl ngan hero...
    haha...
    muka hero nmpk comel la...berseri2...hihi

  8. haha..hero muka bosan jer layan perangai anak2 bulus tu sekor2..

    "ala..budak2..ada aku kesah?"

    haha..sweet..

  9. yeyy sonoknya Hero dah balik!

    anak-anak bulus takut sbb lom kenal lg, tp Hero sgt cool baik je dia cuma sesekali terkezut agaknya hehe..

    Pak Tam kemain lg sombong yer..tak welcome Hero pon, malu kot :D

  10. yeay! yeay! hero dah blk... =)
    amboi..garang nye anak2 bulus tu
    naseb hero layankan je...

  11. cutenya nama2 ninja boy semua =)

  12. jap2... aq baru perasan~

    mengapakah ade shinobi kat situ? ngehahaha

  13. kalau lah kucing ni boleh berblog..mesti hari2 buat entri tuan dia baik..bg makan best2 :-)

  14. alhamdulillah...
    kembali ceria suasana dan hubungan semakin bermakna. yg penting hero kembali sihat :)

  15. hero!welkam back hommmmeeeeee!:)

  16. Salam, berkali2 sy menangis stiap kali tgk video nih..sungguh kejam manusia tu..semoga Allah memblsnya dgn setimpall..sy juga ada pngalaman spt encik. msa tinggal diasrama dlu ada sekor anak kucing hitam yg slalu dibuli..penah skali bulunya dicat dgn wrna kucing. betapa kasihannya kucing tu ketika dia menjilat bulunya, dia juga trpaksa menjilat bhn2 kimia bhaya pd cat trsbut. satu hari sy nmpak anak kucing nih jln mengesot..dia hnya mnggunakn kaki hadpn shj utk bergerak dan hnya mampu minum air takungan lantai di dlm tndas..betapa kasihan kucing tu..krn sy ada pngalaman sdkt dlm merawat kucing sy pun check dan kaki blkgnya patah mgkn akibat trpijak oleh peljr2 yg x sdar..smbil menagis sy amek anak kucing trsbut dan mnjganya smntra tggu hujung mggu utk pulang ke kmpg..di rumah, berbekalkn minyak gamat dan doa, alhamdulillah sy berjaya merwt kakinya dan 2 mggu kemudian kucing tersbut dpt brjln sikit demi sedikit..,kemudian mslh bru plak muncul...kucing ni asik terkencing sja..dia smcm xbleh control...

  17. dak2 kecik tu macam gangster..
    kerumun2 hero..
    tp las2 mengundur.
    hahahaha...
    pak tm mmg nak kene babab tau!
    leh die wat2 xkenal..

  18. Sian hero tu .. hee sedih!

  19. syukur

  20. hero macam mane kalu dia boleh bercakap?? kannn mesti kita semua dapat dengar luahan dr hati dia_ anywhre hero terbaik ;)


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails