KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Nostalgia Silam Papa & Mama Hero.........

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, August 16, 2010

Nostalgia Silam Papa & Mama Hero.........

Posted by Papa Hero | Monday, August 16, 2010 | Category: , , |

Assalamualaikum semua pembaca...entri kali ini adalah agak istimewa kerana entri ini adalah mengenai nostalgia saya dan isteri saya, Mariah (juga dikenali sebagai Papa Hero & Mama Hero)..Rasanya, tak payah lah saya nak coretkan panjang lebar yer kerana saya rasa gambar ini sendiri telah menerangkan 1001 maksud yang tersirat.....



Mama Hero ketika berusia:

                          10 tahun                                             3 tahun           

                         4 tahun                                                 6 tahun

                           4 tahun                                                 5 tahun

                          3 tahun                                                 2 tahun

                            2 tahun                           6 tahun ( ada macam muka Along tak? )

          7 tahun ( hari pertama ke sekolah )                     5 tahun


                        8 tahun                                                10 tahun


                           9 tahun                              8 tahun ( ada macam muka Along tak? )


6 tahun

**************************************************************************************************************

Terlebih dahulu saya ingin meminta maaf kerana gambar saya semasa kecil tidak banyak dalam simpanan...hanya ini sahaja yang saya ada....

Papa Hero ketika berusia :

3 tahun ( ada macam muka Angah tak? )

                          5 tahun                                              4 tahun

                                                        3 tahun

                                                        7 tahun

                                                       4 tahun

                                                         8 tahun

                                                   18 tahun

                                                    22 tahun


                                                        25 tahun

Kalau nak tengok gambar aku yang sekarang korang belek jer profile FB aku tu....

*************************************************************************************************************

Ikan di laut, asam di darat....pada 13.08.2005, Papa Hero dan Mama Hero disatukan.....


Kad jemputan perkahwinan ini adalah custom made...ianya dicetak di atas Tracing Paper 
( kertas lutsinar yang biasanya digunakan untuk melukis pelan bangunan )...Ianya direka khas oleh kakak Mama Hero...Terima Kasih kepada Ibu Mertua saya Pn Rahmah, Kak Zuliah, Messy Mezz dan yang lain-lain kerana bertungkus-lumus menjayakan majlis yang bersejarah ini......Korang simpan lagi tak kad kahwin korang?? he he he 
(  Sila klik untuk besarkan... )



 Doakan semoga jodoh kami berkekalan hingga ke akhir hayat....Luv u Mariah...!!





Sebelah kiri tu adalah sahabat karib saya, saudara Jeffrey Haizal

Persembahan pencak silat tempur oleh salah seorang dari "adik beradik" dan beliau juga adalah merangkap adik-beradik segelanggang silat saya iaitu saudara Wan Arip...


"Adik-beradik" dari Cheras Semerah Padi yang hadir...kesemuanya dari Flat Sri Sabah...Terima kasih kalian semua....dapat juga kita 'berkampung'...baju berwarna hitam adalah uniform kami ketika menghadiri apa jua majlis adik-beradik ni...yang mana tak faham 'adik-beradik' tu, buat2la faham yer...yang mana faham tu, kita adalah serumpun...


Kenangan bersama 'adik-beradik' Cheras Semerah Padi...

Suasana majlis di waktu malam...

p/s :
Akhirnya, selepas setahun 3 bulan berkahwin, kami dikurniakan sepasang anak kembar seiras perempuan...Agak2 korang la kan, si kembar aku ni ikut muka siapa...he he he

Along kiri, Angah kanan

Comments
22 Comments

Currently have 22 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. ikut muka dua-dua.. dah besar nanti mesti cun giler.. simpan untuk anak wa ye bro...kah..kah..

  2. comel la mama hero, papa hero cam budak nakal jek hahah...

    si kembar tu of kos la sgt comel!

  3. huhu.. ni best utk d tengok oleh along ngn angah bila dah besar.. hihi =P

    selamat ulang tahun perkahwinan (wlupun dh lambat sket)

    semoga kekal bahagia ke akhir hayat, bersambung lagi di syurga =)

  4. so sweet.
    kim salam mama hero yerk.
    semoga kamu satu family dilimpahkan rezeki berlipat kali ganda.
    amin.

  5. cm muka mama n papa dia

  6. rasanya along & angah byk ikut muka mama dia la
    hehehehe

  7. Wah.... beruntung ada banyak gambar masa kecil :)

    * gambar semasa kahwin pun banyak ya! Semua itu kenangan kan...

    ~kad jemputan masih disimpan sebagai kenangan~

  8. Awwww beautiful pics of a lovely and adorable couple!! Thank you for sharing pictorial glimpses of how you both have grown over the years!

    Take care
    x

  9. serumpun~

    hehe kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi ye x? hehe

  10. happy belated anniversary.. haha.. blh gitu???
    along n angah byk ikut muka mama hero...
    moga korg berbahagia hingga ke akhir hayat..

  11. sssooo sweeetttt la PH & MH...!

    x0x0

  12. hehe.. so sweet.. tp, pic PH mase 22thn nmpak lbh mtg drpd pic yg 25 thn tu..

  13. memang sepadan, semoga jodoh kalian berdua berkekalan hingga ke akhir hayat, kalau tentang muka beudak dua orang, mereka berdua mix between both of u, apa2 pon bebudak bedua tu memang cute, macam Papa dan Mamanya

  14. Semoga diberkati Allah dan sentiasa dalam rahmat Allah. Sememangnya PH&MH pasangan yang sejiwa ...maching in heaven dan pencinta makhluk Allah dan semoga dimakhbulkan impian dan ditetapkan iman.AMIN

  15. hik3... nice.. so sweet !!!!!

  16. Alhamdulillah..ibu senang kali sama keluarga PH ang berhati mulia...mama & papa hero cantik dan gagah..........ibu sayang kalian berdua..salam dari medan Indonesia

  17. ibu juga pencinta kucing...setiap ada kucing terlantar ibu bawa kerumah... dirawat macam merawat anak sendiri..saat ini ibu punya 12 ekor kucing...ramaiiii sangat, ibu menangis terus saat menonton film si hero... Alhamdulillah ibu sekarang dah jumpa papa & mama hero.... di FB siapa nama papa hero?... ibu mau berteman...bolehkan...ibu lecturer di politeknik negeri medan...Sumatera utara Indonesia.. usia ibu 51 tahun... bahagia kali jumpa PH....

  18. Papa hero di FB banyak sangat lah yang namanya papa hero...bantu ibu ya...mencari FB papa hero yang asli...email ibu asriyati5029@yahoo.com

  19. wah..gmbr PH umo 18thn tu kemain ensem lgik..jgn mrah ekk MH..hihihi ;)

  20. Congrats bro..moga berkekalan hingga ke anak cucu...muke korang kiut miut laa...sama macam si kembar tu...muke acuan sama je,pattern sama ada PH dan MH...happy anniversaries guys!^^v


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails