KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Hero Yang Ku Sayang......

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, August 9, 2010

Hero Yang Ku Sayang......

Posted by Papa Hero | Monday, August 9, 2010 | Category: , , , |

Alhamdulillah, sejak keluar dari klinik, Hero berada dalam keadaan sihat. Cuma, dia ada terkena selesema dan berak cair ( tapi bukan cirit birit ). Mungkin disebabkan oleh perubahan dietnya ketika berada di dalam wad dan dietnya di rumah.

Setiap waktu tengah hari dan malam, Hero selalu naik ke tingkat atas. Tak tahulah sebab apa pula. Mungkin sebab angin di tingkat atas lebih nyaman dan sunyi. Hero memang tak suka tempat-tempat yang bising sebab dia akan berasa terancam.




Hero Yang Tengah Bersenang Hati


Wajah Hero berseri semula...matanya bersinar. Dari pengamatan saya, selepas dikasi perangainya berubah sikit. Hero menjadi lebih manja dari dulu. kalau dia kencing, baunya tak sehancing dulu. Kata Dr Intan, air kencing Hero berbau tengik sebelum dikasi adalah disebabkan air kencingnya yang bercampur dengan sperma / air berahi jantan ( sila betulkan yer kalau ada kesilapan di sini ). maklumlah, saya ni membela kucing ikut cara kampung.




Perangai Hero menjadi agak pasif. Suara manjanya bertambah kuat apabila badannya diusap.




Kalau dia nak turun ke tingkat bawah, dia akan tunggu sesiapa di tangga ( samada saya atau isteri ) untuk mengangkatnya turun. Kalau dia nak turun ke bawah, biasanya hanya dua perkara yang dia akan buat iaitu ke ruang tamu untuk bersantai dan ke dapur untuk makan atau buang air di bilik air yang terletak di dapur.




Beginilah keadaan Hero bila bersantai....




Hero sebenarnya tak suka lalat...geli agaknya...


Ketika ini, Hero sedang bersantai di balkoni Bilik tidur utama.



**********************************************************************
 Ini video terbaru anak-anak bulus saya.....




p/s :

1 ) Alhamdulillah Hero sihat semula. Setakat ni Pak Tam masih buat-buat tak kenal Hero. Makan jer tau dia tu. 

2 ) Kepada sahabat-sahabat KMFC ( Kakimotong Fan Club ), saya tumpang gembira melihat anda semua berjaya di dalam XPDC mendaki Bukit Tabur. Terserlah wajah-wajah keikhlasan anda semua.

3 ) Masih menunggu update blog dari Papa Meow.

Enhanced by Zemanta

Comments
7 Comments

Currently have 7 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. halah...tomeynya 4 beradik tu...kecik2 camtu lincah & nakal...

    hero makin sihat..alhamdulillah..

    paktam? alah...dia merajuk tu...mentang2 hero dh balik,ada adik 4ekor...mungkin dia rs tersisih...hihihi

  2. setiap kali tengok muke hero.
    akan rasa sangat sayu.
    luv u so much hero.
    muah3x

  3. kuat Hero purring..tanda sihat tu.

    paktam??
    sindrom anak tengah kot..nak perhatian lebih sebab dia terasa kurang perhatian...perasaan dia je tu

  4. bersantai jeh keje hero ek? hehehe

  5. mmg betul, kucing yg telah dikasi akan menjadi lebih manja..harap pasni kalau jupe Hero boleh pelok cium dia weee....

  6. Salam... gembira tengok hero dah sihat :)


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails