KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Jambatan Itu Bukan Bumbung Rumahku Lagi.....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, October 30, 2010

Jambatan Itu Bukan Bumbung Rumahku Lagi.....

Posted by Papa Hero | Saturday, October 30, 2010 | Category: |

Entri PH kali ni diceduk dari satu-satunya blog yang menggerakkan PH untuk menjadi blogger iaitu ONDSCENE....PH tak tahu kenapa PH terlalu tertarik dengan entri ni sehingga sanggup copy & paste dari blog ONDSCENE....Kisah satu keluarga yang tinggal di bawah jambatan baru-baru ni amat mengejutkan kita...dalam pada PH tengah menghadapi kesusahan, rupa-rupanya ada lagi INSAN yang lebih susah dari PH dan mereka menghadapinya tanpa merungut....Sebenarnya, mata PH berkaca ketika membaca entri ONDSCENE yang ni....Marilah sama-sama kita mengambil iktibar,muhasabah dan menghisab diri kita sendiri...apa lagi yang kita mahukan sebenarnya...? Sebenarnya, hidup kita dah cukup lengkap.....masih boleh berblog, ber'Facebook' dan bergelak ketawa dengan kucing-kucing kesayangan kita....Tetapi mereka...? Bayangkan bagaimana mereka tidur di bawah jambatan pada waktu malam...? Aduhai....begitu berat mata memandang, begitu berat hati membayangkan dan amat berat bahu yang memikul......

Mulianya hati mereka sekiranya ketika dalam kesusahan yang sebegini hebat, mereka masih boleh berkongsi makanan dengan kucing-kucing jalanan....


KUALA LUMPUR
24 Okt 2010

Akhirnya, selamat tinggal lebuhraya ini. ~ ONDSCENE



Di sini, suatu ketika dulu, inilah tempat aku membesar yang tidak mungkin akan ku lupakan dalam lipatan sejarah hidupku ~ ONDSCENE

Inilah bukti betapa susahnya ibubapa kamu sewaktu membesarkanmu...belajarlah rajin-rajin, jadilah orang yang berguna dan pastikan kesusahan ibubapa kamu terbayar.....~ Papa hero


Jika Siti Nur Rafidah telah dewasa kelak, mungkin dia tidak mampu untuk mempercayai inilah tempat dia berteduh semasa usia kecilnya dahulu. ~ ONDSCENE

Aku tak setandingmu, masih mampu tersenyum walaupun tinggal di bawah jambatan.... ~ Papa Hero

Idea bersarapan pagi ini saya bincang dengan sahabat lama saya, Dato Muhd Khairun Aseh, malam tadi dan dia bersetuju dijadikan menu untuk dijamah oleh 5 penghuni di bawah jejambat ini. ~ ONDSCENE


P/S :
PH tak boleh nak teruskan cerita ni...Sebak sangat....mata berkaca dari mula buat entri sampai ke penghabisan entri ni...

Comments
3 Comments

Currently have 3 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. sdihnye..kt mlsia nih sbnanye msih byk lgi org miskin yg btol2 mskin..
    tgk kt aduan rykat..ad yg merempat bring sane cni lgi..
    xsngka kt mlsia ada insan mcm tuh..
    ksian bile kenang

  2. Dzulkifley Mohd. Said says:

    hai, PH nangis lagilah.. Tapi takpe, sy pun terkedu baca artikel nie. Teringat satu lagu zaman2 sy sekolah rendah sekitar hujung 80-an dulu, liriknya amat menyentuh perasaan.. Mungkin PH pun pernah dengar "Another Day In Paradise", lagu Phil Collins. "Think twice, it's just another day 4U & me in paradise..." Cukup untuk "menggigit" air mata kita yg amat bertuah nie..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails