KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Maaflah Wahai Jiranku.....!!!

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, October 21, 2010

Maaflah Wahai Jiranku.....!!!

Posted by Papa Hero | Thursday, October 21, 2010 | Category: , , |

Susah kalau berjiran dengan orang yang bencikan haiwan ni...kalau boleh, satu rumah dia nak bungkus dengan plastik....nak kata takde otak, manusia bukannya berfikir dengan otak pun...otak manusia cuma dibekalkan dengan akal yang kadang-kadang tersilap caturan....maklumlah, sebagai manusia biasa kesilapan memang selalu berlaku dalam hidup...tak kira samada dengan haiwan ataupun manusia...dengan Hero juga PH selalu buat kesilapan...., inikan pula dengan manusia....
Siap pasang jaring lagi tu...tapi Si Pak Tam panjat juga....Si Baby panjat juga...Si Mak Tam panjat juga...setakat ni PH tak pernah nampak lagi Pak Tam, Mak Tam, Baby masuk ke dalam kawasan rumah dia....
Tembok batu pun dah diletakkan botol kosong yang diisi dengan air....PH selalu nampak kucing jantan Siam tu selalu masuk ke dalam kawasan rumah dia sebab nak ngendap Mak Tam...sebab tu lah jiran sebelah ni bengang kot....
Kalau nak diikutkan nafsu, seluruh rumah dia nak bungkus...dahsyat betul...langsung tiada peluang maaf....terpaksalah PH mengalah dan terpaksalah PH tak bertegur sapa dengan dia seperti dulu....jiran sebelah ni langsung tak bagi peluang....apa boleh buat, itu rumah dia....Kalau PH balik dari kerja, selalunya dia senyum jer tetapi sekarang bila nampak jer kami sekeluarga pulang dari kerja, pandang pun dah tak nak....
Mak Tam pun dah sedih sebab kehilangan seorang jiran yang amat baik.....takpe la Mak Tam, nanti dia ok la tu....
Mak Tam makin hari makin sihat...bulunya dah bersinar, badan pun gemuk...perut buncit.....
Hati pun dah senang...he he .....

Kehidupan mesti diteruskan.....
Kepada jiran kat sebelah rumah PH tu, PH tak tahu nak cakap apa dah....minta maaf dah minta maaf dah...tapi maaf PH dianggap macam sampah...begitu murahnya maaf PH....Takpelah....kalau dia tak nak maafkan PH, dia nak PH buat apa yer...? Sembah dia ke...? Hmmm, tak kot....baik PH jaga Along & Angah yang sedang sakit....maaflah jiranku....

Comments
15 Comments

Currently have 15 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. huhuhuh...tu ler pasal..kadang² kita tak pasti orang sebelah rumah kita tu suka ke idok haiwan seperti kucing dan anjing ni...huhuhuh..=(

  2. payah gak ea.. takpe, nti dah banyak duit, boleh beli banglo sebijik dengan tanah luas, senang mak tam, pak tam dan yang lain main dengan senang hati.. takde yg membenci..

  3. assalamualaikum asada...he he ..apa citer kat mesir sana...? he he

  4. hahaha. tu maknanya dia tak suka la tu....

  5. ish ish melampau betul, mmg sakit hati kalau berjiran ngan org hati kering camni, xper la PH abaikan aje..

    mak tam tu dah semakin sihat takut nnti dia mengawan lg jek, tanak spaykan ker?

  6. sama laa nasib kita PH..jiran tak suka kucen..ngan aku yg jaga kucen kat blkg umah ni pun dia tak suka..sesetgh kucen jantan yg kat blkg ni suka merayau kat depan umah..aritu cemas2 nak dilanggarnya..kalau yg tgh tido kat blkg kena simbah ngan air..kena lastik lagi..tgk2 blubang kepala..

  7. Saya pernah tinggal serumah dgn org yg tak suker kucing, lg siksa...

  8. eeemmmm PH, dh2 la 2... nk wat camne kn dh jiran 2 xske kat kte2 yg mmg sayang kn haiwan2 nie... jiran yus kat blakang umah dlu po sgala kucing dier halau, anjing dier jew la baik... habis dier siram stray cats kat blakang umah 2... pas2 dimaki hamun nyer kucing2 2... tp nyonya 2 dh xde dh... harap2 tuhan dier maafkn la aper yg dier dh wat kat kucing2 2...

  9. hmm...camtu sekali...
    dasyat...

  10. giler punya manusia
    sampai macam tue sekali dibuatnya!

  11. cmel nye mak tam!hehe
    keras btol hti jran ph uh..
    kcing uh bknnye njis pn

  12. ahahaha..mcm ni la sy rasa..biasala..nak buat baik mmg byk halangan.tp bila nk buat jahat senang je..xde halangan pun..mcm tu lah..

  13. buat xtau je PH.. xmati nye xde jiran mcm tu..

    maktam comey! meh geget pp sket
    ehehehe

  14. Jiran Papa Hero ni x animal friendly betul la. Dia igt kucing2 tu bwk penyakit ke? Tp sy tgk Mak Tam sihat2 sahaja. Mak Tam menjanda lg ke? :D

  15. Nabi Muhamad saw selalu berpesan... Sentiasa berbuat baik dengan jiran..

    Tapi penah juga me suarakan kepada encik bf.. "Nanti rumah baru kita tu, kita grill veranda dan side patio sampai ke bumbung..."

    Encik bf cakap, "hishh.. kang jiran kata pulak, baru² pindah dah bungkus rumah macam takut sangat pencuri masuk. Ada banyak reta ke dalam rumah,"

    Tapi me jawab balik.. "sbb nak jaga hat jiranlah kita buat camtu.. Supaya mereka tak mengata kita tak reti jaga anak2 bulus... supaya mereka tak buat macam2 kat anak bulus kita.."

    Susah menjaga hati jiran.. ramai my pet lover friends dikecam jiran kerana pets mereka. Sabar la PH. ada rezeki nanti, pindah rumah yang single lot... Niat yg baik sentiasa dipermudahkan Tuhan...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails