KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Si Cantik Jalanan

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, October 13, 2010

Si Cantik Jalanan

Posted by Papa Hero | Wednesday, October 13, 2010 | Category: , , |

Masa tengah makan tengah hari semalam, ada seekor kucing yang amat comel...bulunya warna kelabu....tak tahula dari mana dia datang.....Kebetulan PH makan ikan pada waktu tu...jadi, bagila cebisan tu sikit...sian kat dia....


Tengok muka kucing ni...sweet sangat....mata bersinar, bulunya bersih, kakinya panjang dan langkahnya kemas...PH pernah ternampak ada kucing yang jalan kengkang sebab testisnya penuh dgn kurap dan luka akibat digaru...sekarang tak tahulah apa jadi kat dia....



Masa nak hantar Along & Angah ke rumah pengasuh, ada seekor kucing oren parsi sedang tidur di tangga....saya rasa kucing ni pun terbiar sebab sebelum ni tak pernah lagi nampak dia kat situ....





P/S :
Sebenarnya, entri kali ni panjang juga, tapi PH tak boleh sambung sebab Bos dah jeling2.....

terima kasih atas sokongan anda sekalian.....PH terpaksa ambil risiko untuk itu....( faham2 je la yer )...PH ambil risiko untuk ketahui keadaan sebenar..... 

Sedih dengar kisah si Amin yang dijumpai oleh cik Siti Roziah.....PH bangga kerana kesungguhan mereka yang betul2 mengambil berat terhadap Si Amin....nanti saya buat entri pasal Si Amin ni..kalau sempat, petang ni kot..heheh

Comments
12 Comments

Currently have 12 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. Alaaa comelnya. Cantik bulu-bulu dorang ni kan? Haih tapi kesiann, diorang terbiar :'/

  2. comel.
    moga mereka sentiasa dapat makanan dan terus hidop.

  3. This comment has been removed by the author.

  4. itulah masaalahnya...cubalah dalam dunia ni manusia semua suka membela dan menjaga kucing...Masa tu nanti..semua pakat berebut....Dan apalah daya kita sekadar melihat dan dapat memberi sedikit makanan sahaja pada mereka di jalanan...Kalaulah aku billionaire....insyaallah aku akan ambil mana mana kucing or haiwan jalanan jika terserempak......itu pun KALAU....he he he

  5. This comment has been removed by the author.

  6. This comment has been removed by the author.

  7. This comment has been removed by the author.

  8. PH.. kucing yg mule 2 mata die bersinar!
    cantik sgt..
    2 tandanya die sehat..
    =)

    yg kt bwh 2, sebijik mcm kucg yg sy slalu maen msa kt penang dlu..
    :D

  9. kat area my apartment pun banyak stray cats recently. habis berterabur lari kena kejar koko-d ;(

  10. comelnyer kucing kuning tuu...amiklah ph...lawo tu.cian dia..

  11. sangat2 sedih bila ada kucing rumah yg dibuang..
    sedar x pembuang yg mereka tu kucing rumah,dan xpandai hidup kat luar yg penuh ranjau..
    sian die...
    kalo jumpa die lagi,kasi sy ye PH..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails