KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Rahsia Perangai Hero Yang PH Pendam.....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, October 26, 2010

Rahsia Perangai Hero Yang PH Pendam.....

Posted by Papa Hero | Tuesday, October 26, 2010 | Category: , , , |

Bagi mereka yang telah berjumpa dengan Hero sebelum ini, mungkin ada yang berpendapat Hero ni hanya indah khabar dari rupa ( mungkin )...Maksud PH, pada mereka Hero ni biasa jer sebab mereka tak dapat nak sentuh, nak peluk dan bermain-main dengan Hero sebab Hero terlalu garang ketika itu....tetapi, dalam pada itu PH terharu sebab ada di antara mereka yang dah berjumpa dengan Hero ni telah mengabadikan kenangan mereka bersama Hero di dalam blog masing-masing, Facebook album dan sebagainya walaupun tak dapat menyentuh walau sehelai pun bulu-bulu Hero yang halus tu......PH bertambah terharu apabila melihat ada yang terus sahaja mengalirkan air mata sebaik sahaja melihat Hero walaupun hanya melihat dari jarak jauh.....

Dah lama PH simpan video dan gambar ni....video dan gambar ni diambil ketika Aidil Fitri yang lepas...Rumah PH telah dikunjungi oleh Ayahnyah sekeluarga....Blognya boleh dibaca di sini ( KLIK SINI )

Anak lelaki Ayahnyah, Syazwan terleka apabila bermain-main dengan Hero sehingga dia tak dengar namanya dipanggil beberapa kali oleh Ayahnyah....



Hero tak garang sebenarnya....dia amat manja, malah rasanya Hero adalah kucing yang paling manja yang PH pernah bela seumur hidup....


Dia tak kisah badannya diurut oleh orang yang asing, asalkan dia berada di rumah ketika itu....
Ini buktinya...Dalam ribuan fan kakimotong, saudara Syazwan dan Ayahnyah yang paling beruntung sebab dapat bermain-main dengan Hero.....( updated : terlupa sorang lg iaitu kak umi-e ) ketika inilah saudara Syazwan terleka sehingga tak sedar namanya dipanggil berkali-kali ( selepas video ini dirakam )....


Hero tak kisah badannya diusap-usap dan dibelai oleh Ayahnyah atau sesiapapun.....asalkan dia berada di rumah sendiri....

P/S :
Kalau kat luar, Hero akan berasa terancam...sebab tu karektor dia garang...jadi, sesiapa nak main2 dengan Hero, mesej inbox Facebook PH yer...nanti kita set tarikh...he he he .....




Comments
15 Comments

Currently have 15 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. memilih tempat gak si hero ni rupanya.. hahaha.. klu kat luar kena act garang, baru awek luar leh sangkut. hahaha..

  2. nakkkkkkkk jumpe hero!!!!

  3. kucen ada bad feeling kalo berada d tempat asing..
    even kucen saya kalo bawak naik kereta nak g vet, bising bunyi nye sbb xbiasa..
    tp sy pujuk,sy cakap "kite bukan nak buang la,kite nak bwak g jumpa doktor"
    diornag takut diorg kene buang..

  4. sokong cik marina, kucing ni kalo kt tempat lain dia msti buat prangai.. mcm kucing kie, nk bwk g vet, masuk lm kete je. bile lepaskn kt sit blakng dia cpt2 g dpan duk kt riba, pasti sorok kpala celah2 tgn kite, pastu mcm gigil2 tkot sgt ingt kite nk buang dia

  5. hehehe, diowang 2 salah anggap 2 PH.... elok jew yus dpt usap HERO setiap kali yus g nengok dier masa kat KJVC.... ingt x mase dlm cage yus dok usap dier PH po kata eh,eh, manja plak dier....
    maybe masa owang2 2 smua nk usap dier trlalu ramai, jd HERO rasa x slesa....
    percaya la kengkawan HERO mmg manja....
    miz & luv u HERO....

  6. rasanya memang kucing macam tuh kot.. sebab bila dia berada di tempat lain, selain suasana dan bau yg asing buat dia rasa terancam..

  7. CIK YUS : TAPI RASANYA SESIAPA YANG PERNAH JUMPA HERO TAK SALAH ANGGAP KOT...PH CUMA RISAU HERO DIBERI TANGGAPAN NEGATIF....KESIAN KAT DIA...PH SENDIRI PUN TAK SANGKA HERO BOLEH JD SEGARANG TU SAMPAI PH SENDIRI PUN TAKUT..

  8. Hero tak garang cuma dia rasa tak selesa bila berada di tempah asing...

    * kak e dapat juga belai2 hero :p

  9. teringin nak jumpe hero

  10. ada ke yg rasa mcm tu? rasanya xde kot...semua sedia maklum apa yg pernah Hero alami dulu, faham jua keadaan dia. Hero trauma dan rasa terancan jika berada di tempat yg dia tak kenal, kesian hero.

    pape pon saya sayang hero!!

  11. oooooooooooooooo

    patut r...

    hehe bilalah dpat pegang hero kan? hehe

  12. corak kucing ni same ngn corak kucing saye....

  13. ya ALLAH sedeynye...........menitik air mata tgk c hero ni.........mmmuuuaahhh2 pluk cium utk hero...

  14. nkkkk jumpe hero bleyh ??? tpy jaoh laa .. sy di meru .. hope hero sihat selalu .. :)


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails