KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Anugerah Artis Kucing Paling Popular KAKIMOTONG......

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, October 16, 2010

Anugerah Artis Kucing Paling Popular KAKIMOTONG......

Posted by Papa Hero | Saturday, October 16, 2010 | Category: , , , |

Hero meneruskan kehidupan sehariannya macam biasa...time makan dia makan....time berak dia berak....time tidur dia tidur...semuanya seolah-olah ada jadual.....time main dia pun main....tapi, makin sehari ke sehari PH perasan yang dia semakin manja....selalu melese kat bawah ketiak bila PH nak tido....Al-kisah kucing2 jalanan yang hangat dikatakan dalam entri blog PH dan PM baru-baru ni cukup menginsafkan kita.....lihat bagaimana kucing-kucing jalanan ini digilap semula...sekarang satu Malaysia dah kenal Si Amin, Si Adik dan Si Utih....Dulunya dibuang di tepi jalan jer...Sekarang mereka dah terkenal...Mereka dah ada peminat...malah mereka lebih glamour dari kita sekarang...Pak Tam dah lebih glamour dari PH sampaikan PH cerita yang Pak Tam tu nakal diorang dah tak caya...hu hu hu ....Misty dah glamour dari Cik Marie....Aman lebih popular PM...perasan tak...? Itu sebenarnya yang kita mahukan...Misi blog PH dan PM ialah menjenamakan semula kucing-kucing yang terbiar dan terbuang....Contoh yang nyata ialah Hero dan Pak Tam....Arwah Memeng, Arwah JJ, Aman, Peace, Bulat dan Lucky....Mereka berhak mendapat REWARD di atas kecekalan mereka......Mereka telah menjadi artis di dunia blog...tak bahagia ke melihat nasib mereka dah berubah? dek kerana kerjasama erat dikalangan kita sebagai pencinta haiwan...?


Tak bahagia ke melihat apabila kucing yang kita pungut satu ketika dahulu telah menjadi calon Artis Kucing Paling Popular Anugerah Kakimotong...?


Tak bahagia ke bila tengok kucing kita dipuji....? PH amat gembira melihat Adik dan Utih bermain-main di rumah PM....PH tengok melalui blog PM....PH sedih sangat melihat keadaan mereka masa baru jumpa....Dah la buta, kena buang plak tu....PH yakin, Adik, Utih dan Amin bakal dicalonkan sebagai artis kucing jalanan paling popular tahun ini.....saingannya ialah Pak Tam...Hero tak boleh dicalonkan sebab bila dia mengiau jer, semua orang AFUNDI dia...nanti kucing lain tak de chance plak..... Lagi satu, Hero tak boleh nak pegang pingat.....

"TERIMA KASIH KEPADA PAPA MEOW, CIK MARIE, CHIKA, YUSNITA, LOLA, CIK B DAN CIK POT SERTA FAN-FAN KAKIMOTONG YANG LAIN KERANA AFUNDI SAYA SELAMA 5 TAHUN BERTURUT-TURUT...ENTAH BILA LA DAPAT KELUAR DARI AKADEMI NI.....ASYIK MAKAN PISKIS JER....NAK JUGAK MERASA SECRET RECIPY NI..."

Sedih pula kalau nak dilihat nasib kucing-kucing jalanan yang lain......


Masa makan tengah hari di kantin tadi, di depan PH ada 2 orang lelaki berbangsa Cina memberi kucing2 tu makan.....sebelum video ni dirakam mereka dah terlebih dulu memberi kepala ikan yang besar kat kucing2 ni.....Tak sangka muka brutal tapi sayangkan haiwan rupanya....Si Sally panjat kaki dia langsung dia tak marah....


PH gembira melihat telinga Si Sally ni dah sembuh dari kurap.....PH bubuh minyak gamat jer....siap posing lagi Si Sally ni....( Entah nape tetiber plak PH bg dia nama Sally tu...sesuai kot...)


Kucing Bengal betina ni sweet sangat....macam muka Milah Maksuhakim pun ada...he he he ....


Kesian dia...makan kat atas lantai berhabuk simen....tak tahu la plak kat mana dia sorok anak-anak dia....


Contoh anjing-anjing jalanan seperti Max...Dia tak senasib puppy yang lain...dia amat tabah dan berdikari....dia tahu nak mencari sendiri tempat berlindung yang paling selamat.....iaitu rumah PH ..he he he 


Mereka tak mintak rumah banglo untuk berteduh.....mereka tak mintak makanan yang mahal-mahal...cukup sekadar mereka kenyang jer.....mereka cuma nak tempat bermanja...biasa la budak memang macam tu...jadi, kena la layan mereka macam budak....


Tak rugi kalau kita sayangkan haiwan...orang yang tak sayangkan haiwan memang rugi sangat-sangat....mereka adalah saham kita di akhirat kelak...mereka juga mendoakan rezeki kita sekiranya kita berbuat baik.....


PH tak pernah termimpi dapat anak kembar...seiras dan comel plak tu.....Mana tau mungkin ini juga berkat PH dan MH sayangkan haiwan.....Lepas PH tolong Si Burn yang menggerutu kurap satu badan sehingga tak ada bulu langsung tu, MH disahkan mengandung anak kemBar...ceritanya ada di sini...( KLIK SINI )


Marilah kita bersama-sama didik anak kita supaya menyayangi haiwan..tak rugi pun....

Gambar di bawah adalah Saudara Lan, adik lelaki Cik Siti Roziah.....

Marilah kita bersama-sama kukuhkan komuniti pencinta haiwan...walaupun kecil, lama-kelamaan besar juga.....

Gambar di bawah ialah Siti Roziah sedang memangku Angah yang tengah tidur dan anak perempuannya, adik Isya....

Ini adalah anak lelaki beliau, adik Syafiq Haikal.....kanak-kanak sebeginilah yang akan menguatkan komuniti pencinta haiwan di masa hadapan....mereka bakal menjadi pemimpin yang optimis terhadap nasib haiwan2 terbiar....


P/S :
Anugerah Artis Kucing Paling Popular KAKIMOTONG...? BILA TU...?



Comments
13 Comments

Currently have 13 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. hahaha..afundi?pndi nyanyi k dorang..hehe..

  2. Untung kan bila dah mula sayang binatang...ajar lah anak² kita menyayangi binatang pula...PH boleh jadik tokoh penyayang haiwan sejati!^^'

  3. tul tuh...Allah beri kita akal untuk berfikir...bila baca entri kali nir ...teringat lak kt anak kucing kt parking umah..dh lama x nampak...harap2 ada org bela mereka

  4. mungkin Hero begitu krn merasakan saingan dr pak tam dan lain2. Iyalah hero takut PH tak syg dia lagi sbb dah ada kucing2 lain yg lebih sempurna dirumah...

  5. Ha ha ha....Hero memang selayaknya menjadi IKON bagi setiap haiwan...Manja dengan PH ke sekarang nih..? bestnya kalau begitu..Dan 2 MANUSIA yang tengah makan tu bak kata PH memang baik...Selalunya Manusia yang baik dengan haiwan ni Lembut hati,dan penyayang orangnya...Betul ke..? he he he Itu pada tanggapan dan RESEARCH yang telah aku buat selama hidup ni...Betul kita WAJIB mengajar anak anak kita CINTAKAN haiwan...Hari Tu aku ada makan di satu kedai nih... nak dijadikan cerita datanglah satu family makan depan aku..ahli family tu kira boleh tahan jugak Obesnya..Tengah diorang makan datanglah satu kucing ni..duduk disebelah kerusi anaknya.Kucing tersebut tidak pulak MENYENTUH budak tersebut...Hanya melihat sahaja. Dan dengan tetiba budak gemuk ( age dalam 10 tahun ) bangun dan menyepak kucing tersebut.BAPAK dan MAKnya hanya tergelak besar..Fu*k !!.Mencanak kucing tu lari.AKu pun dah menyirap darah dah,ingat nak sepak pulak budak tu..( rugi masa tu tak ambil video )..Tapi aku lupakan hajat aku kerana tak mahu kedai makan tu kecoh..Lastly aku panggil kucing tu duduk bawah meja aku dan aku beri makan...Budak GEMUK tu tengok dengan muka bangangnya..( nak aje aku tunjuk middle finger ) aku kat dia...Itulah Manusia,Kucing tu tak bersalah apa pun di terajangnya...Dan Moralnya "KEPIMPINAN MELALUI TAULADAN"

  6. Hehehe Hero tak le pegang anugerah. Micro ngan adik plak tak nampak stage. hehehe

  7. hati sering tersentuh dgn kebajikan haiwan2 ni..tapi keadaan tak sesuai nak bela byk2...
    PH, entah2 Chinese dua org tu, baca blog PH tak...tu yg tak kisah kucing2 mintak makan :)

    AAA

  8. sy nak buat kontest famous cat lah
    tp cmna nk buat poll dlm blog yer?
    sapa buleh ajar

  9. suka tengok gambar hero ngan cap tu.. comel!!

  10. max ape citer skng

  11. cousin sy ade sekor kucing betina yg kaki
    seblah kirinya kena potong sbb tersepit
    celah kereta, jadi kami terpaksa potong kakinya
    smua panggil dia beauty, comel sesgt :)
    (http://yfrog.com/jtdsc00071k0j)<-pic

  12. sally??
    nama kucing kita tuh...
    ngehehe...
    tp sally yg di atas nie dah macam sally kucing kita yg pertama dulu..

    sally sekarang curi nama kucing putih kita dulu...

    isk! tetiba rindu kat sally dulu... T_T

  13. saper2 blh tlg kasi link blog PM x..?? sy pndtang bru, trngin nk 'jelajah' blog PM lak .. :P


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails