KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Ada Juga Insan Yang Amat Prihatin Hingga Sanggup Buatkan Hotel Kucing....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, November 13, 2010

Ada Juga Insan Yang Amat Prihatin Hingga Sanggup Buatkan Hotel Kucing....

Posted by Papa Hero | Saturday, November 13, 2010 | Category: , , |

Berhampiran dengan rumah PH terdapat satu kawasan apartment sederhana mewah...begitu tenteram, sunyi dan bersih tempatnya...maklumlah, kat kawasan sebegini biasanya penghuninya sukakan privacy daripada suasana hiruk pikuk seperti di kebanyakan kawasan flat biasa......



Tetapi, ada sesuatu yang menarik perhatian PH di kawasan apartment ni....


PH ternampak di kawasan garaj kereta ni ada sangkar kucing....


Rupa2nya, sangkar ini dibina oleh salah seorang penduduk di apartment ni...dia amat sayangkan kucing....tujuan ianya dibina adalah untuk dijadikan tempat persinggahan kucing2 jalanan...


Menurut salah seorang penduduk di situ, tuan punya kandang kucing ni selalu meletak makanan pada setiap pagi, tengah hari, petang dan malam setiap hari...bila waktu malam, akan kelihatan banyak kucing2 jalanan akan tidur di sini...Wahhh, PH respek giler kat orang tu....beliau adalah pemandu teksi...dengan ini secara tak langsung ada juga tempat kucing2 jalanan nak lepak...


Ini adalah salah seekor penghuni hotel kucing ni...manja sangat2....kuat betul suaranya


Yang ni plak nampak macam cacat sebelah matanya...sian kat dia....muka garang tapi jinaknya bukan main lagi....


Ape agaknya masa depan kucing-kucing jalanan ni yer...kat Malaysia, tak terbela semuanya....



Sebelum PH mengundurkan diri, PH sempat mendakap kucing2 ni dan polok cium dia....sayang kat diorang ni....

Comments
16 Comments

Currently have 16 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. god bless this kind hearted soul.

  2. SEMOGA ALLAH SENTIASA MEMURAHKAN REZEKI ORG YG BAEK HATI NIE..

    X0X0

  3. bagusnya..mudah2an insan yg berhati mulia ini hidup aman dan bahagia.. :))

    psstt..sample stiker klik utk beli ni bleh tak letak tepi sket..menghalang pembacaan laa..terima kasih.. :))

  4. gt : dah alih dah...hu hu hu

  5. ehehe~ tenkiu PH.. :))

  6. kucing la binatang yang bez buat jd pet.. kat umah da ada dekat 11 ekor kucing.. hoho..

    tapi aku memang salute pemandu teksi tu, semoga beliau dimurahkan rezeki oleh Allah..

  7. Alhamdullilah, masih ada insan yg berhati mulia di dunia ini.Semoga Allah membalas segala kebaikan beliau, Amin...

  8. alhamdulillah...ada juga orang prihatin ye...

  9. BRAVOOOO

  10. Baguih3x... masih ada lagi manusia yg berhati mulia... semoga ianya menjadi teladan kepada masyarakat di luar sana...

  11. Alhamdulilah...ada lagi org yg berhati mulia thdap kucing.hrp2 lg rmai yg mcm ni...

  12. Wahh bestnya...PH sempat tak berkenalan dengan Tuan punya hotel tu..? kalau ada jangan lupa ambil gambarnya....

  13. Alhamdulillah... sy pon tgh berangan mcm ni PH..
    insyaAllah satu hari nnt~
    =)

  14. baik sggh hati org tu, smoga murahlah rezeki dia

  15. Nak jumpa org macam ni satu dalam seribu.. insyaallah ada rahmat yg tuhan bg kpd setiap org yg berbuat baik kepada haiwan mahu pun manusia,..


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails