KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Nasib Baik Si Comel Tak Kena Gilis.....Sedih....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, November 15, 2010

Nasib Baik Si Comel Tak Kena Gilis.....Sedih....

Posted by Papa Hero | Monday, November 15, 2010 | Category: , , |

Pada 14.11.10 jam 3.15pm, semasa PH sedang dalam perjalanan untuk menjemput rakan FB PH yang ingin berkunjung ke rumah untuk mengambil Suri, di sebatang jalan besar PH ternampak ada objek berwarna hitam putih bergerak-gerak....semua kereta yang melalui jalanraya tersebut lalu di atas objek berkenaan...PH rasa tak sedap hati lalu PH tekan pedal minyak untuk mengetahui apakah objek itu...Seperti yang dijangka, objek tersebut adalah seekor anak kucing...usianya lebih kurang sebulan...Bertentangan dengan kereta PH terdapat sebuah Proton Waja yang juga perasan akan kehadiran kucing tersebut....


Dengan memanfaatkan 10 saat yang sangat berharga, sepantas kilat PH menyalakan Hazard Light dan melintangkan kereta di tengah-tengah garisan berkembar.....dengan ini, orang akan menyangka ada kemalangan berlaku dan memperlahankan kenderaan masing-masing....nasib baik kereta waja tu berhenti sebab posisi dia adalah yang terbaik untuk menggilis Si Comel....sebab kereta itu jugalah PH sempat memanfaatkan 10 saat yang berharga itu untuk turun dari kereta dan memberikan isyarat supaya pemandu2 di situ berhenti.....Alhamdulillah, kesemua pemandu yang melalui jaan tersebut berhenti dan sepantas kilat PH menyambar Si Comel dari digilis oleh sebuah motorsikal yang enggan mematuhi isyarat berhenti dari PH....Bengong betul....!!!


Lebih kurang seminit selepas itu, hujan mula turun dengan amat lebat...alahai Comel, nasib baik la papa lalu kat situ...tak sangka umur kau masih panjang.....Alhamdulillah...insyaallah papa akan menjaga kamu dengan baik....



Susuk tubuh yang kecil ini menggigil amat teruk sekali...Ini adalah kali ketiga PH mengalami situasi ini....ketiga-tiganya masih hidup sehingga sekarang....


Matanya tak habis2 terbelalak disebabkan ketakutan yang amat sangat....Biasanya kes-kes sebegini berlaku disebabkan anak2 kucing suka duduk di bawah enjin dan kereta pula bergerak tanpa disedari oleh pemandunya bahawa terdapat anak kucing di bawah keretanya....PH pernah alami situasi ini....


Kesian PH tengok nasib kucing ni.....


Lihatlah keadaan hujan yang turun mencurah-curah...biasanya kalau balik PH memang tak ikut jalan ni...mungkin ditakdirkan Allah untuk PH lalu ke kawasan tu untuk menyelamatkan Si Comel...Keadaan ini cukup menginsafkan PH dan MH....Kesian kat Pyelonc Yg Warak dan Eyka sebab terpaksa tunggu PH....sori yer.....mereka datang nak adopt Si Suri yang debab tu....


Sampai jer di rumah, Si Comel melakukan perkara yang biasa  dilakukan oleh kucing yang ketakutan...



Lepas dimandikan oleh mama Hero, barulah terserlah kecomelannya....diam jer dia tu....





Sempat juga dia nak main2 tangan PH...


Banyak juga kutunya...montel-montel....tunggula nanti papa dan mama buat Ops Kutu...

Pertemuan pertama Si Comel dengan Abg Iyo....

Selamat Malam Si Comel....Selamat Datang ke keluarga Kakimotong.....


P/S :
PH tak pasti samada nak iklan untuk adoption atau tak...ada sesape nak ker? heheh....

Enhanced by Zemanta

Comments
38 Comments

Currently have 38 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. comelnyerrr....alhamdullillah dapat diselamatkan dan tak menjadi mangsa road kill...terima kasih papa hero...

  2. ya Allah..
    nasib tergerak hati pH lalu situ kalau x..
    huhu..
    tp sumpah ckp kucing ni cumel sgt2..
    dah ade nama ya?
    jantan ke betina?
    hihi..

  3. huhuuhuh....PH sgt shomel...

  4. comel yea... namanya mmg sesuai ngan wajahnya... terharu mendengar kisah comel...

  5. selamat.. time kaseh PH!!

  6. Tq PH sbb selamatkn Comel yg sgt comel....
    mx2 ad org yg snggup adopt die...

  7. nk adopt?...tade rezeki ar ph...

  8. Terima kasih dan tahniah PH & MH kerana jiwa mulia kalian terselamat satu nyawa yang comel...

    Ada kucing yang CikP selamatkan, namanya Cheeko, pun macam tu juge., memang pemalu masa mula bawak ke rumah.. dan dia sangat menjaga tata tertib & tingkahlaku dia kat rumah since day 1... CikP ingatkan lama kelamaan malu tu akan hilang, dan dia akan buat macam tuan besar kat rumah ni.., rupa-rupanya tekaan CikP salah... Dah hampir 5 bulan lebih dah dia tinggal kat rumah kami, dia sangat menjaga tingkah laku dia.. first day lagi dia dah tahu nak membuang hajat kat tempat sepatutnya.. kalau makan, dia akan beralah dan biarkan yang lain-lain makan dulu kemudian baru dia makan... Sangat pandai membawa diri.. Bulunya pun seakan-akan si Comel PH.. Kalau bergurau dia akan beralah utk tak meleret bawa ke bergaduh... mmg baik la... agaknya memang begitu adat menumpang ( mungkin itu yang ada dlm fikiran si Cheeko agaknya)...

    Semoga siComel sihat dan gembira selalu bersama keluarga PH...

  9. Semoga Tuhan merahmati kehidupanmu...

  10. comeyynyerrrr.....nasib baik dh ader 4 eko kt umah,kalau x dh pi amek dah...hehehe

  11. nak jadi mcm PH..tapi selalu xsempat...huhuhu..sedeh...

  12. Alhamdulillah selamat 1 nyawa makhluk Allah pada masa tersebut.....Syabas PH....kesian pada si comel tu....

  13. mujurnye PH lalu kat situ....terimakasih banyak2 PH.....

  14. kalo la sume manusia faham perasaan haiwan..ada yg jenis tak kesah langsung..kalo boleh nk dilanggar je kucing2 yg alami situasi cmtu..semoga tindakan mulia PH allah sahaja yg mampu membalasnya..

  15. Alhamdulillah... PH dapat selamatkan si comel yang tidak tahu apa2 tentang dunia...

  16. semoga dimurahkan rezeki di atas kemuliaan PH & MH..

  17. nasib baik papa hero ada. tq papa hero sebab selamatkn si comel =D

  18. siannya..Alhamdulillah dia slmt skrg..

  19. PH buat la iklan kasi dia cantik² sure ada orang nak adopt...baru² ni saya pon ada jumpe sekor kucing yang di hurung semut...but, saya amik dia bersihkan dia...tunggu orang nak adopt aje...huhuhuh....

  20. cantik corak tompok si comel tu....
    PH leh hntar gune pos laju x? sy nak jaga dia..
    hehehe (gurau2 je)

  21. sori2..sy br baca..betul la,comel je lepas mandi..sian die..memang Allah swt nak pertemukan jodoh PH dengan die n umur die panjang..

  22. kasihannya...t_t
    syukurlah PH jumpe cuty tuuu..

  23. comelnya anak kucing tu, corak bulunya pon cantik combine kaler hitam putih mcam bentuk peta pon ada :)

    terima kasih PH, sayu hati sy baca entri ni..

    iyo!! bila la dpt nak belai-belai iyo agaknya ekk

  24. sebijik nagn arwah kucing.huhuhu.. =(

  25. sian die..nasib baik PH jumpa..terima kasih PH :)

  26. alhamdullillah....kerana sifat sygkn binatang, PH sangup lakukan apa saja demi menyelamatkn mereka kan...walaupon nyawa sendr jd taruhan...
    kes ini ada jugak berlaku dgn sy...kucing di tgh2 jln raya yg ada 3 lane...huh....byg kan, kucing tu berada di lane tgh pulak tu...alhamdullillah allah berikan sy kekuatan untuk berhenti jugak, walaupon myedari ada byk kereta lain di blkg kereta sy.. sy berhenti dan terus mendptkn kitty. die tidak cedera, tp nyawanya mmg panjang, ssb jln kt situ mmg bz. sebaik mendptkn kitty, sy drive ke stesen myk berhampiran sambil jantung berdegup kencang, memikirkan tindakan sy berhenti di tgh2 laluan jln raya yg sibuk..alhamdullillah nyawa sy dn kitty panjang...kini kitty duduk dgn sy dn bersama 7 lg adik beradik yg lain( kucing kutip yg lain)

  27. askum MH dan PH...semuga ALLAH memberi kamu berdua keberkatan, kesihatan yg baik dan dilimpahi rejeki merimpah ruah...sincerely am so much proud for both of u...one in the million! even hub dadu pon terharu gan keprihatinan MH dan PH... dadu dan suami ucapkan terimakasih kepd MH dan PH...

  28. tomeynye die..nasib baik ph amik.. =))

  29. alhamdulillah.....terima kasih PH....terharu dengan keperihatinan PH...Allah saja dpt membalas keikhlasan PH

  30. Hehe si Comel yang kena kurung sebab kejekan mini studio kin. nanti next round kita shoot lagi ye :)

    Papa & Mama Hero,
    Gambar Hero kin dah post kat fb & blog.
    http://ashikinabdullah.com/blog/?p=255

    Terima kasih atas peluang yang diberikan :)

  31. Semoga Allah murahkn rezeki Papa Hero dan Mama Hero..

  32. bila baca ttg kematian Comel..tgk lak mcmn PH bertemu ngan Comel..menitis juga air mata saya nie...xboleh tgk lah kucing mati..:(

  33. sebijik macam Comey.. rindukan Comel..~ :(

  34. sy jgk sorg yg amat minat n sygkan kucing...sedih bila tgk kucing2 yg dibuang...
    pada arini 10/8/2011 kucing kesayangan sy telah kembali ke Rahmatullah...mmg sy sedih sgt sbb tiap2 ari kucing 2 la yg menemani sy setiap saat...dia yg buat sy tersenyum dan bahagia..tp apa kn daya,takdir Allah sy xdpt mnghalang pemergiannya...sy hanya mampu berdoa akn dia aman Disana....semoga sy mndapat pengganti yg mcm 2...insyallah..

  35. saya suka kucing tapi saya takut kat kucing namun saya juga nak selamatkan kucing dari manusia durjana yg tak ambil kisah terhadap kucing2 yg memrlukan bantuan yg sewajarnyer dari kita

    please add me..
    :playboyz_wtf98@yahoo.com

  36. iesya..cats lover... says:

    buat anak2 angkat ph n mh..bg flying kiz kat mreka ya..cyg mreka..!! iesya ade gak bela kucing..5 ekor kucing dtg..2 ekor kucing parsi..
    smua jinak!! geram!! best lyn kucing ni..dorg la yg slalu wat kita hepi..4 hero..muuah3!!!! tgk pix hero jer da meleley air mata..apatah lg bce story nye..teresak2 iesya ngis..hero..kcing yg kuat smgat tok truskan hdupny..wlu sedimikian rupa..hero yg lincah bermain..pda pencinta kucing..syangi la mereka..spt kita syg dri kita..pda mereka yg xske kucing, jgnla dera ia..ia lah haiwan ksyangan nabi kita..nabi muhammad s.a.w.. :)

  37. aku jgk pnah alami keadaan yg sme....mse 2 aku on da way nk g keje..kalo xsilap aku mse 2 bln puasa..pas bbke aku trus grak nk g keje...ujan trun renyai2..mse aku lalu kt situ jln tlalu gelap coz xde lmpu jln..nsib bek la aku bwak mto slow je.ttba aku dgr bnyi kucing nangis,mgkn ksjukkn sbb ujan...aku pn stop mto,trun cr kt mne suara 2...nsib bek la aku yg lalu time 2,kalo keta yg lalu konpem jd penkek...rupa2nye seekor ank kucing...lalu aku amik ltak dlm bakul mto & turn back blk umah...mse 2 umur dia lbih kurang arwah si comel mse PH jmpe la...aku kasi dia nama comot coz bulu dia mmg nmpk comot...tp aku lg msra pggl dia adik..dia mbsarjd kucing yg sgt baik...xpenah kuarkn kuku mcakar org...dia akn diam je ape pn yg org wat kt dia....aku sgt syg dia...pas2 dia mlhirkn ank 3 ekor,2 oren 1 tompok...tp yg tompok mti sbb tlalu kurang zat susu ibu sbb kalah ngan abg2nye..si oren yg sekor 2 pn mti kn langgar mto pd rye aji thn lpas...tggl la oren yg sekor ni kt aku....baik mcm mak dia jgk...tp comot ilang...aku rse dia mhilangkn dri sbb dia tau dia nk mti...sume kucing aku akn hilangkn dri kalo nk mti....skang ni tggl lh ank dia yg sekor 2 peneman mak aku kt umah....mmg manje gler ngan mak aku...jeles aku tau...kalo nk mkn,xde mak aku kt dapur,mmg dia xmkn la.....nk suh org teman dia mkn...ish3...
    2 la dia kucing ksygn aku....ADIK.

    juel ejay @ span petak kuning...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails