KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: REPOST ENTRY - Bahagianya Dapat Membahagiakan Kucing Jalanan....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Tuesday, November 30, 2010

REPOST ENTRY - Bahagianya Dapat Membahagiakan Kucing Jalanan....

Posted by Papa Hero | Tuesday, November 30, 2010 | Category: , , , , |



Hari ini, PH nak repost salah satu entri lama...Saja je suka suki...Layan jer yer...


Pagi sebelum PH bertolak ke PD, PH sarapan dulu kat sebuah restoran mamak...PH suka melihat telatah budak india perempuan ni sedang asyik bermain2 dgn anak kucing..dia tak kisah kucing tu kotor asalkan dia dapat membahagiakan anak kucing tersebut....orang bukan islam pun ramai yang sayangkan haiwan...


Di sinilah pentingnya kesedaran memupuk semangat cintakan haiwan lebih-lebih lagi dengan kanak-kanak. 2 thumbs up untuk ibubapa budak perempuan ni...PH tengok, mak dia pun sukakan kucing...PH ada tanya dia apa haiwan yang dia bela, dia kata dia tak bela kucing tapi bela anjing...dia tak boleh bela sebab takut mereka bergaduh...lihatlah mata budak ni, PH rasa jauh dilubuk hati mesti dia nak bawa kucing ni pulang ke rumah...

Lepas PH panggil jer, kucing ni terus datang...tengok la muka dia...comel tak??

Lepas tu datang plak si oren ni....sebijik macam model piskis...

Apa kelainan yang ada dalam gambar ni?? ha ha ha....

Kesian PH tengok kucing ni...dia seolah2 mengharapkan ada manusia yang akan membawanya pulang...tapi, PH tak mampu membawanya balik, sebab dah serik banyak anak kucing yang PH bawa balik banyak yang mati akibat terkena virus....

Bagi PH, kepuasan dapat membahagiakan kucing2 jalanan ni tak dapat digambarkan dengan kata-kata...pahala tu belakang kira, yang penting keikhlasan kita diuji ketika ada kucing2 jalanan yang 'menegur' kita...kita tak faham apa yang mereka ingin katakan, tetapi cukuplah kita lihat ke arah matanya...betapa mereka kasihkan kita sebenarnya...

ENTRI ASAL DI SINI ( KLIK SINI )

Comments
4 Comments

Currently have 4 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. tuh la, bila jumpa kucing-kucing comel nih. kesiankan,,cute sangat, nak bawak balik tak boleh kat rumah pun ada kucing jugak.

    Latest Entri : Bahagia Bapa Dipenjarakan

  2. betul tu.. ikhlas yg penting.. best sangat bila dapat bg kucing makan.. puas hati.. ^-^

  3. saya pon kalau kat kedai makan...mesti berkongsi makanan ngan kucing jalanan...sampaikan orang kedai marah plak...kata nye saya mengotorkan kedai dia...WTF?!

  4. bile la lehh ade lagi tempat jagaan haiwan macam SPCA ni,,, tambah lagi tempat,,, pastu leh la join the club buat amal utk haiwan,,,


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails