KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Naluri Adik-Beradik Si Kucing Jalanan

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Thursday, November 18, 2010

Naluri Adik-Beradik Si Kucing Jalanan

Posted by Papa Hero | Thursday, November 18, 2010 | Category: , , |

Hari Raya Haji semalam, PH beraya di rumah ibu mertua PH di Sunway....Masa tengah berjalan-jalan di siar kaki di kawasan penempatan ini, PH terpandang 2 ekor kucing yang sedang asyik tidur di atas tempat letak kaki sebuah skuter....Apa yang PH kagum tentang kedua-dua ekor kucing jantan ini ialah mereka boleh tidur secara bersebelahan...tak gaduh pun...Walaupun kedua-duanya adalah kucing jalanan....agak menghairankan bagi PH, tapi bagi kalian semua tak tahu la pulak...mungkin biasa jer kot...?


Kesimpulannya, PH berpendapat bahawa kedua-dua mereka adalah adik beradik....Jarang sekali PH berjumpa situasi begini di tempat awam...barangkali, ini adalah pertama kali bagi PH bertemu dengan 2 ekor kucing jantan yang tidur bersama2 di kawasan flat......


Ramai orang yang lalu lalang di siarkaki ini memang buat endah tak endah tentang kucing2 ini....memang perkara biasa di Malaysia...Tetapi, apakah maksud tersirat di sebalik gambar ini....?


1 ) Bagi PH, semua makhluk di dunia ini berhak mendapat kebebasan dan keamanan sejagat....


2 ) Naluri adik-beradik tetap dirasai oleh kucing2 ini walaupun mereka tak faham apa sebenarnya yang berlaku...barangkali mereka membesar sama-sama, sebab itu tak boleh berpisah ....kuat betul naluri persaudaraan mereka berdua ni...

Bila tersedar PH menghampiri mereka, si belang tu bingkas turun dari motorsikal....


Dan kemudian sambung tidur berdekatan dengan si tompok ni...tak nak plak dia berpisah dengan 'saudaranya' tu.


Hmmm...agak mengagumkan bagi PH bila difikirkan secara halus dan mendalam mengenai tabiat kehidupan kucing jalanan ni....Tak tahulah pendapat kalian macamana pulak...? Mungkin dah biasa melihat kucing2 sebegini....cuma tak terlintas untuk memikirkan secara halus apa yang berlaku di hadapan kita sebentar tadi...

**************************************
Kalian ada baca surat khabar Kosmo! semalam tak..? he he 




Comments
9 Comments

Currently have 9 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. kucing NISS pon mcm tu walaupon bkn kucing jalanan..hehehe..si KAKAK akan jilat bdn adik die bile adik tido..SO sweet sgt...nmpk kasih syg kat situ walopun lain bapak

  2. klau adik badik mmg tak pelik tp kalau bukan pelik r, mcm kagum je bila kucing jantan boleh berbaik-baik camtu hehe...

    kucing2 jantan kat umah tu pon masih bermanja-manja sesama walopon badan dah beso badak memasing, suke tgk :)

  3. ~kupt~

    waaa.. yup,, kagum2.. ^^

  4. alalalala...comel nye PH..adik beradik yg sangat akrab...
    berbeza ngan Manusia...even adik beradik pon boleh bergaduh!(impak citer drama Tv3 semalam)=p

  5. wah td ada kucing jalanan tido kat skuter hubby jugak.. kitorang dr atas bleh nampak kat bawah.. smbil senyum2..

  6. comel...dh laa gemuk hehe
    kucing jantan biasa bgaduh kn...?
    mgkin mbesar bersama, mharungi suka duka pahit getir kehidupan bersama...
    so xleh bpisah hehe mcm tiru ayat papa je=p

  7. kucing adik beradik tu mmg cuty2~

    err,kucing hidup 13 hari ats pokok? amazing~

  8. alaa comel jer..kin slalu harap dapat bela kucing, but family tak kasi sebab mereka alah dgn haiwan berbulu..so everytime pegi rumah orang yang ade kucing, confirm tak lepas la kucing tu. :P

  9. kucg sy pn pnh t'teperangkap kt ats pkok klape..ilang 3 ari..puas cri..rpe nye ats pkok klape..pggl bomba tok trun kn die..huhuhu


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails