KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Max & Adeq Selepas Kematian Ibu....

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Saturday, November 6, 2010

Max & Adeq Selepas Kematian Ibu....

Posted by Papa Hero | Saturday, November 6, 2010 | Category: , , , |

Semalam PH telah pergi semula ke tempat di mana ibu Max, Si Sally telah dilanggar mati oleh sebuah kenderaan pacuan 4 roda....Ceritanya ada di sini ( KLIK SINI )......Bangkainya telah pun dialihkan...yang tinggal hanya tuala putih yang menutup kepala Si Sally hari tu.....Tak pasti pula siapa yang mengalihkannya...mungkin pihak berkuasa tempatan kot.....


PH juga sempat melihat semula tempat di mana Sally dilanggar mati....terdapat kesan darah Si Sally yang telah kering....kesan seretan juga jelas kelihatan....rupa-rupanya, jauh juga jarak tempat PH menangis hari tu...alahai....patutla basah bahu baju PH...jauh rupanya aku menangis....berat betul bangkai dia tu....rasanya lebih dari 50kg....macam berat beg simen....


Bayangkan bagaimana keadaan bangkai Sally kalau PH tak alihkan hari tu.....sure hancur....dah la lori banyak lalu lalang kat kawasan ni....


PH perasan perangai Si Max agak berlainan sejak kematian ibunya....dia selalu menyendiri....agak jarang dia tidur di depan rumah PH macam selalu....


Begitu juga Adeq....perangainya juga agak berlainan sekarang....


Dua batang Chewy stick yang PH bagi langsung dia tak mahu makan....


Lepas tu buat perangai yang pelik-pelik....



Selalu sondol-sondolkan kepalanya kat pagar macam nak masuk.....Entah ape yang dia takut PH tak pasti...


Kesian PH tengok nasib Max & Adeq ni....tinggal berdua jer dari berlima....jiran2 di sini selalu juga bagi makan kat mereka ni.....


Cuma, PH risau mereka ni ditangkap oleh majlis tempatan jer....Doa2kan semoga mereka tak apa2 yer....PH sayang kat Max & Adeq ni.....


Mereka tak ada dosa langsung......


Jadi, mereka tak wajar dihina....siapakah kita untuk menghina mereka..? Kalau kita menghina mereka, bermakna kita tak agungkan makhluk ciptaan Allah yang comel ini....


P/S :
Firasat PH, Max & Adeq dapat rasakan pemergian ibunya....Kalau ada orang nak adopt Si Max & Adeq ni, PH alu2kan....

Comments
21 Comments

Currently have 21 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. PH, pakaikn la diorang collar..nnt takut majlis bandaran buat operasi diorang angkut 2 beradik ni naik lori...

  2. MMG ITU CADANGAN PH NANTI

  3. sedihnye bace...yup PH..betul ckp farah tu..pakaikan dorg kolar...hrp ada yg nk jaga dorg...jgn kene tangkap dgn majlis bandaran..huhu

  4. klu pakaikan collar pun tapi xde license n terbiar kat luar, majlis bandaran akan angkut gak... i pray that ada insan2 yg sanggup adopt these 2 puppies... sedih ingatkan nasib max & adeq

  5. PH, i have an idea..... why don u try n ask any of the petshop klu diaorang berminat utk ambik max & adeq utk dijual? at least ada org nak jaga drp Majlis Bandaran yg angkut... (this suggestion was given by one of the vet)

  6. Btl tu, pakaikan mrk collar yg terang cikit dr bulu yea agar org perbandaran tu nampak itu anjing org bela... instinct binatang, kan... mesti dia dpt agak apa yg jd kt ibunya... even apa jd kat tuannya pun derang leh agak... (rasa ye mrk bertambah handsome kalu dipakaikan collar warna putih yg ada bling2... hehehe... wink2...)

  7. so sad they are such an adorable animal..
    sebagai pembawa kenderaan pun kita kena igt juga
    pengguna jalan raya bukan sekadar manusia je.

  8. CATHJON,

    KAT SINI PET SHOP TAKDE....HU HU HU


    Putri Lindungan Bulan,
    TU LA..PH PUN DAH TERBAYANG KOLAR WWARNA TERANG

  9. Cuba la letak kat Petfinder...iklan kan mereka..sian mereka..takut kene tangkap dengan majlis perbandaran jer nanti...PH try the best la...susah nak bela anjing ni...beli collar pon ok gak...tp lesen tetap kene ada...=(

  10. harap2 ad owg yg sudi adopt max & adeq...

  11. sy mmg nak cdg kan PH pakaikan kolar tok budak2 ni..
    mcm cik nerq buat kat anjing kt kwsn apartmen die 2

  12. iklankan kat mudah.my
    tajuk: dog for adoption

    ataupun iklankan kat page FB yg psl anjing.sy penah jumpa aritu..

  13. sedihnya... hope ada org adopt dorang.

  14. sedehnya max dan adik
    tentu rindu kt ibu nya..

  15. comelnya max dan adik.
    hope ada yang adopt mereka.

  16. hope ada yg adopt depa jgk.. :-)

  17. kesiannya kat diorang...tak tahu bagaimana perasaan diorang nih...apa kata letak si max dan adiknya kat rumah PM...selamat sikit

  18. sy nmpk kudis/fungal kt kaki puppy tu.. u can go farmasi and buy foban cream.. or u can come to my farmasi n get that edicine for free..

  19. lupa nk bgtaw kt mane.. sek3 shah alam.. farmasi fars.. =)

  20. Semoga Allah Merahmati awak PH... mengalir air mata sy melihat & membaca kisah2 mahluk ciptaan Tuhan... sebenarnya kita lupa bahawa kita ini berkongsi udara utk meneruskan hidup, kita lupa kita mahluk ciptaan dari yang SATU. bukan kita sahaja d dunia ini...

  21. Ph nk suggest why not ph dgn kawasana kejirannan wat gotong royong buat bumber jalan berdekatan jalan umah ph tuk elak masalah kes mama chewy dgn adeq berulang...


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails