KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Jangan Buat Begini Pada Blogger Macam Kami

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Monday, May 24, 2010

Jangan Buat Begini Pada Blogger Macam Kami

Posted by Papa Hero | Monday, May 24, 2010 | Category: |

Masa aku otw balik dari kerja, aku terdengar kat dalam segmen Arena Rock tu ada kuar lagu kumpulan Ways iaitu lagu 'Warkah Untuk Kekasih'....ada lirik2 lagu tu sesuai ditujukan kepada empunya belog yang ada lebih dari 1000 follower, tak termasuk follower Fesbuk dengan Tweeter....Fuh, ada yang aku tengok sampai 1800 follower pun ade...dasat dasat...

'Aku bukannya sasterawan negara,
Aku hanya manusia biasa,
Menulis sekadar untuk meluah rasa jiwa,
Maaf jika ku tak sepeka dia,
Tak mampu menganyam awan dan mawar,
Menjadikannya selendang untukmu,
Oh Belogger....'

Siapalah kami....
Yang tak sampai 100 follower,
Siapalah kami,
Yang baru ada 2 Like Fesbuk,
Siapalah kami,
yang hanya ada 5 tweet,
Siapalah kami, yang ditinggalkan jauh ke belakang,
Mereka hanya berkata ramai beloger yang singgah tak ikhlas.
Mereka hanya berkata kami tak pandai berbelog,
Sebab2 kami tak ramai follower?
Sebab kami kerja nak bagi anak makan,
Sebab kami kerja nak bagi kucing makan,
Sebab kami takut bos kami marah, asik bebelog ajer...nanti kena goblog dengan bos,
Kami bukan mahasiswa mahasiswi buah kiwi,
Kami bukan penganggur terhormat,
Kami ada kerjaya,
Kami ada karisma,
Kenapa mereka hanya berkata kami adalah spam,
Kami juga ada hak,
Kami juga nak berbelog,
Kami juga nak traffik,
Tapi kami bukan polis traffik,
Yang 1000 follower tak nak jeling pun kat 2 follower,
Apa kan daya,
Aku hanya serangga ( lagu BPR )

Dedikasi buat belogger macam aku, kejap ada viewer, kejap takde viewer,
Kejap ade iklan, kejap iklan ilang...Kejap pancing ikan kuar pizza,
Kejap Rm3, Kejap RM3.25.,Kejap RM3.50...
Tapi........Nufnang tak gerak2 bukan halangan kami,
Kami takkan berputus asa,
Kaizen.....Kita akan lawan mereka,
Yeah...I'm a mad mannn.....ha ha ha ha

P/S - Aku sajer je taip benda2 ni..untuk sedapkan hati beloger yang tak ramai FOLLOWER dan Nuffnang yang tak gerak2...aku nak support belogger2 macam nih......hepi belogging

Comments
14 Comments

Currently have 14 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. sempoi la bro...huhu...
    masyukkk!!=)

  2. effort is important =)

  3. keep on blogging.. ada potensi ni.. =)

  4. Hohoho.. Dahsyat.. Menarikkkk!!! Ngeeee.. :)

  5. LOL..apa kes ni bro? huhu

  6. hahahaha.. asal cam frust sangat ni? adeh..

    berbelog lah dengan jujur dan ikhlas..

    berkhidmat untuk negara =)

  7. RM3.50 jangan disebut!!! miyahaha..

    juz satu pendapat, pembaca tak berminat dengan tuan rumah..kami suka HERO!!!!

  8. terima kasih..krn mengingati kami..

  9. ala..tak perlu di kisahkn tntg..bilangn traffic...bilangan blogger..bilanagn earning nuff yg tinggi...

    yg pntg kita ikhls..kita have fun dlm berblog.. :)

    jom ke APA KATA HATI pulak,
    KELEDEK MANIS

  10. wahhh....terasa nih ;pp

  11. Aduh...tertusuk di kalbu. kene plak yang baru nak berjinak-jinak ngan belog ni. Iklan pun tak de lagi..waaaaaaaaa..... hehehe tak pe la. Nak wat camane. :) terima je la labu....

  12. Terima kasih Papa Hero sbb nak sokong kami yang tak ramai berpenyokong lagi ni... hehehe

    Chetz Yusof

  13. perh!saya pon terasa jugak!muhaahaaha!!


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails