Perkara2 Yang Hero Boleh / Tak Boleh Buat...ha ha ha


15 perkara yang Hero boleh lakukan :

1 ) Makan
2 ) Minum
3 ) Buang Air
4 ) Tidur
5 ) Lompat ke atas katil, kerusi / meja /makan
6 ) Lompat turun dari katil, kerusi / meja makan
7 ) Lompat ke atas sinki
8 ) Mengawan ( tak payah di ajar )
9 ) Menyerang ( pernah serang kucing liar )
10) Bergurau ( kejar tali, lampu laser, penyapu, mop )
11) Naik tangga
12) Turun tangga
13) Berdiri dengan 2 kaki
14) Melompat macam kanggaroo
15) Boleh tangkap lalat / burung..and the burung is dead.

8 perkara yang Hero tidak boleh lakukan :

1 ) Tak boleh berlari ( melompat jer )
2 ) Tak boleh mencakar
3 ) Tak boleh bersihkan mukanya dengan kaki depan
4 ) Tak boleh makan daging ( gigi dah takde, tinggal taring jer )
5 ) Tak boleh makan piskis lembik ( cirit )
6 ) Tak boleh minum susu ( cirit )
7 ) Tak boleh berjalan jauh ( dari ruang tamu ke dapur. Biasanya 2 trip sebab dia penat )
8 ) Lompat turun dari sinki ( pasal tinggi sangat )

10 Sifat2 / perangai Hero :

1 ) Penyayang ( selalu jilat rambut aku )
2 ) Manja ( dengan wife aku )
3 ) Berani
4 ) Tak berputus asa. Kalau aku panggil dari jauh, dia akan datang jugak dengan susah payah.
5 ) Berani menyerang ( jika terasa diri dalam bahaya ).
6 ) Gigitannya amat berbisa ( wife aku pernah kena gigit, berjahit beb..tapi wife aku tak marah pun )
7 ) Walaupun penat, Hero akan ke tandas juga untuk buang air. Tapi kadang2 tu terbabas gak..Mungkin terlalu penat kot.
8 ) Kalau anak aku kacau2 Hero, Hero diam jer...tak gigit pun.
9 ) Hero jarang sakit ( sebab wife aku jaga dia betul2 )
10) Mata dia amat terang dalam suasana gelap.

Benda pelik yang Hero buat :

Oooops....buang air besar berdiri...ha ha ha

Comments

  1. alolo..cian HERO

    untung HERO ada keluarga yg sgt caring n loving ;)

    hug n kisses just 4 my HERO

    ReplyDelete
  2. poor him :(
    thnx sbb syg die mcm die kucing biase..
    untung HERO :)

    ReplyDelete
  3. singgah lagi dkt sini.
    mm, betul kata meowwmania, hero bertuah dpt keluarga yang sangat care kan dia. :)

    ReplyDelete
  4. ups, tima kasih info tu... dulu ada yg bgtau kat widget search m'sia, so dah buang... ni ada lagi ke.. aiseh tak tau yang mana satu plak... tang award tu just pemberian tanpa syarat dan tanpa paksaan.. apa pon tima kasih dan aku pon tak amik ati, idop mesti ceria

    ReplyDelete
  5. Hai sob..nice artikel tuh..keren...please visit my blog and comment

    ReplyDelete
  6. Handicapped cats are extra loving!

    ReplyDelete
  7. bertuah si Hero sebab dapat adopted family yang sangat panyayang dan mengasihani.

    tp 'bertuah' gak Hero sbb dapat ayah yang nakal pecahkan rahisa hero kat blog hehehe

    kem salam hug kat Hero ye

    ReplyDelete
  8. hero mmg encem dan comel..suka tgk semangat dia utk move on with his life..kim salam peluk cium kt dia...

    ReplyDelete
  9. teringin nk jumpa hero......tp dimana ya?

    ReplyDelete
  10. aah..teringin jumpa kucing hero yg bertuah dan bersemangat waja...bersemangat teruskan hdpnya walaupun tak tahu apa yg terjadi..

    ReplyDelete
  11. saya dah sepakat dengan papa meow utk buat majlis bbq...tunggu nanti saya inform kay...

    ReplyDelete
  12. sayang hero!!!!!! dan heroin yang dua itu!!!!!!

    ReplyDelete
  13. 1st time tgk video psl hero, dah angis, tambha lak ms tu demam, lg terus demam pns.. ni 2nd time tgk, tetap nangis jgk... kesian hero, sapa la yg x de hati buat dia gitu... x pe la hero dah ada family yg baik utk jg hero.. jaga hero baik2 ye.. syggg dia....

    ReplyDelete
  14. bile tiap kali aku bc kisah hero ni,msti air mate aku mnitis..ntahla..aku mmg dri kcik idup ngn bntg ksygn nabi nie..aku sedih sbb org skrg dah xde nilai kasih n syg...
    ape pun aku sgt hormati n nk ucp syabas pd papa rock yg mnjaga hero..smoga hero mmbawa kceriaan n kbhgiaan pd tuannye

    ReplyDelete
  15. Memang laknat la sape yang potong tgn Hero tu...ish

    ReplyDelete
  16. bro,aku sebagai peminat kucing aku tabik ko 20 jari campur kaki aku la bro. harapan aku bro, ko jagala si hero dan kcg lain2 dgn baik coz aku percaya tuhan akan balas balik kebaikan ko tu..dan aku percaya ia akan memberi tuah dan rezeki kepada ko. amin

    ReplyDelete
  17. jasa papa hero dgn mama hero akan dikenang jingga akhir hayatnya.... sedih plak bc ape yg die ble dgn xble buat....
    hero pasti akan doakan keluarga papa.... amin...

    ReplyDelete
  18. semoga tuhan murahkan rezeki insan yg menyayangi haiwan2 yg xberdosa seperti diatas...

    ReplyDelete

Post a Comment

Entri Popular