KAKIMOTONG DOT COM - Kisah perjuangan papa hero utk haiwan-haiwan terbiar khususnya anjing dan kucing. KAKIMOTONG DOT COM: Wajah Kesayangan Hamba ( 11.05.10 )

Ikuti Status-Status Penghilang Stress dari Papa Hero Di Facebook Dengan KLIK "LIKE"

Powered By Blogger Widgets

.
Powered by Blogger.

Wednesday, May 12, 2010

Wajah Kesayangan Hamba ( 11.05.10 )

Posted by Papa Hero | Wednesday, May 12, 2010 | Category: |

Ganas tak muka Hero? Ganas kiut namanya...mata dia tu terkena reflek flash henpon..gigi pun dah tak banyak da...

Macam ni la Hero bila berdiri....dia memang suka berdiri...

Berdiri pun tido....


Hero juga seekor kucing yang romantik dan penyayang...aweks2 kucing sumer cair dengan dia...yang lagi sekor tu namanya Baby...Pak Tam tengah sibuk berguling2 kat bawah...


Aweks cair beb....



Masalah Hero ni, bila aku bagi kat dia piskis yang lembik tu, dia akan cirit-birit. Tak kira la makan lembik whiskas ke, friskies ke, science diet, dia cirit gak. Pastu najis dia bau memang lain macam......Hero suka makan whiskas yang berbiji2 tu. Tapi masalahnya lain pulak, gigi hero dah tak banyak...tinggal taring jer...Camner nak buat?Ajar la aku sape2 yang tau pasal makanan kucing ni...

Comments
13 Comments

Currently have 13 KOMEN JER? BUATLA MACAM BELOG SENDIRI..:

  1. first time tahu pasal hero ni. eventho i'm not a big fan of cats, tapi kesian gila tgk hero ni ;(

    nasib baik skrg dia dah ok kan. go go hero ! ;)

  2. Oh..gigi dia dah tak byk ea. Byk dah tercabut ke.
    Lebih baik g vet mintak nasihat doktor.
    Kucing cirit ni mmg susah skit nak cari mknn sesuai n lambat nak baik.
    Kalo dia suka makan yg biji2 tu apa kata rendam dengan air sikit supaya dia lembut. Try la.

  3. kesian nya aku tgk kucing nie,,hmmm...spe yg potong kaki die tu memang bukan orang...Subhanallah...konfem masuk neraka org tu..

  4. letak air lagi tak bole...berkuman makanan tu

  5. cube bg mknn yg ntok ank kucing nyer..
    mknn 2 kn kecik2 t dier leh telan jerk hehe..
    xp0n tumbuk dlu ker..

  6. OK, leh BAGI EMAIL :D

    Ini masaalah rumit ni, cmtu cuba tumbuk atau blender cket makanan biji2 yg dia suka tu :D

  7. cuba rendam biskut 2 dgn air rebusan ayam..
    tu yg sy buat ntk anak kucing sy..

  8. or maybe boleh cuba gaulkan ikan kembung rebus dgn nasi. Hati-hati dgn tulang, gaulkan dgn isi saje.Kucing suka ni.

  9. cian hero ni...saye mmg sygkan die. sy ni mmg peminat kucing.kat umah pun ada ramai kucing. slalu kalo xde makanan kucing yg dibeli, sy bg di makan ikan rebus. tp buangkan tulang la. lg 1, kucing sgt suka makan ikan sardin.try la.~~

  10. sy da bela kucing since kecik..smp skrg kat umh mmg sentiasa ade kucing..kucing yg sekarang ni pun da tade gigi, tinggal gigi taring.but actually they can still eat those dry food cam yg u bg tu (whiskas etc)..as long as they still have gigi graham kat tepi..u can check hero nye gigi, im pretty sure die still ade gigi geraham tu coz hero lum tua sgt lg:) my cat now is 11 years old tp die still mkn mknn kering.so no prob. tuk hero.gigi kecik2 kat dpn tu mmg slalu patah.kucing yg muda2 lagi pun leh patah gigi tu.as suggested by others, bleh bg ikan rebus..buang tulang..tp klo da start bg mkn ikan, takut u ssh sket la..since u ade kucing lain..nti sume pun mesti nak mkn ikan..hehe..i punye kucing yg 1 tu pun mkn die sorg mkn ikan tak larat nak beli :p

  11. Hero kalau bab makan steady lg....kalau saya bg piskis lembut, dia akan cirit..kalau tak pun najisnya berwarna hitam dan baunya tak usah cakap....doktor cakap itu bermakna makanan tu tak sesuai untuk Hero...dia boleh kena diarhea...

  12. cuba letakkan sket air pd makanan tu..mudah2 mudahan mudah utk Hero kunyah..

  13. kalau dia x sesuai piskis, cuba try brand lain yg a bit mahal contoh macam Royal Canin sebab texture die agak lembut. Beli yang baby cat, rasanya no prob bagi baby cat punya utk dewasa sebab my cat pun ade yg makan walaupun dah besar. :)

    try pack kecik tengok sesuai tak. masa awal-awal bagi tu, campur sikit2 dulu dgn makanan lama dia sebab takut lagi cirit kalau terus tukar sekaligus. lepastu bykkan portion then terus tukar kalau sesuai.


Leave a Reply

ShareThis

Related Posts with Thumbnails